Zondag 2 juli

In Zwaanshoek staat Blaine prachtig voor op familie Patrijs, Maddy doet ook mee. Ook doe ik wat ‘vooruit’ oefeningen in het hoge gras en nu gaat het best goed. Hiernaast staan de keurrapporten van Nola en Maddy tijdens de clubmatch van de Weimaraner Vereniging.

 

Maandag 3 juli

Puk

Puk

Vanmorgen gaan we wandelen met Puk in Nieuw-Vennep, spannend om hem weer te zien, het is een tijdje geleden. Wat ziet hij er goed uit! Echt een knappe vent. Hij is uitgezwaard, mooi van hoogte, hele mooie kleur. Ik zie heel veel terug in zijn hoofd van Blaine, Maddy ook, maar als ik goed kijk toch ook van Kyle. Zeker zijn ogen, die zijn anders. Maar hij heeft wel weer dezelfde uitdrukkingen als zijn zus. Mooi om te zien, die gelijkenissen.

Wandelen en koffie drinken

De honden hebben het enorm naar hun zin en zijn constant weg, vaak met z’n allen. Behalve June dan, zij kan dat tempo niet meer aan en blijft bij maar meestal achter ons lopen. Hierna drinken we koffie in Venneper Lodge, mooi restaurant en hondvriendelijk. Al valt het voor mij niet mee om drie honden te handelen, zeker wanneer Blaine een beetje baldadig wordt. Ze ziet een bij achter de glazen afscheiding en denkt dat ze er bij kan. Laten we zo zeggen, het glas is niet meer schoon na ons bezoekje.

GG-training

Lees het verslag

Dinsdag 4 juli

Heel druk dagje

Pa moet naar het ziekenhuis, dat betekent dat we hem ruim op tijd moeten ophalen en er is afgesproken met de verpleging dat hij klaar zou zitten. We moeten nog vroeger weg, want ik moet iets afgeven voor onderzoek bij de prikpoli/laboratorium in het Diac in Leiden, i.v.m. mijn ziekte van Crohn. Hier komen we langs op weg naar het Diac in Leiderdorp.

Wat is dit nu?

We komen ruim op tijd aan bij Mariënhaven, ik maak de auto klaar en ma gaat pa halen. Ze komt zonder pa terug. Hij is mee fietsen met een vrijwilliger. Nee!! Wat nu? De vrijwilliger is gebeld en is onderweg terug. Een hele stomme fout van de verpleging. Maar ja ik moet ook naar de priklab. Ik ga als een speer, nou ja langzame speer want er rijdt een lesauto voor me grrr, naar het Diac in Leiden. Ik geef de spullen af en rij weer terug naar Warmond. Gelukkig ik zie ze zitten, mijn ouders. Nu moeten we heel snel naar Leiderdorp, binnen een half uur. Normaal tijd genoeg, maar het is 16.15 uur en het is druk. Veel stoplichten, veel verkeer. 16.40 uur, we hebben nog 5 minuten. Ma haalt snel een rolstoel, pa en ik lopen mijn moeder tegemoet. Snel naar de eerste verdieping. Melden bij de receptie en we zijn 5 minuten te laat. Gelukkig, gelukkig gaan we niet voor niets, want 5 minuten later is pa aan de beurt. Pfff.

Avondeten

Pa weer naar Mariënhaven brengen en naar huis. Nu moeten de honden nog uitgelaten worden. Afijn het komt er op neer dat we 19.45 aan ons avondeten kunnen beginnen.

Tandarts

Ik vergeet nog te vertellen dat ik ook naar de tandarts ben geweest voor nieuwe kronen rechtsonder. Ze zijn heel mooi en ik ben er super blij mee.

Woensdag 5 juli

Jachttraining met Blaine.

Donderdag 6 juli

Tam konijn deel 3

We gaan naar Venneperhout en daar moet ik altijd nog rekening houden met dat dode tamme konijn. Maandag lag het nog steeds op zijn plek in verregaande staat van ontbinding.

Ieeeeeeek

Ik neem expres al het andere pad en wat zie ik daar? Blaine rent onze kant op met iets in haar bek. Oh nee toch? Jawel, ze heeft het dode tamme konijn gevonden. Met hoge staart rent ze er weer vandoor, het stinkt! Niet normaal. Ondertussen hebben we een mooi publiek om ons heen verzameld, zij zitten op de eerste rij, hoog op een heuvel. Gelukkig hebben ze hun eigen hond terug geroepen, op concurrentie zit ik niet te wachten. Met de nodige overredingskracht van mijn kant, komt Blaine naar me toe. Ik weet het, ik moet het aanpakken, maar ik kan het niet. Op mijn commando “los” laat Blaine het vallen. Nu moet ik de riem nog om zien te krijgen én ik moet als de sod…. Maddy aanlijnen. Dit lukt allemaal. June’s aandacht voor het kadaver is ook aangewakkerd. Ze wil teruglopen, “kom hier” roep ik heel luid. June komt een paar stappen naar me toe. Even later loopt ze weer een paar stappen terug: “hier”. Weer loopt ze wat naar me toe en even later worden ze weer teniet gedaan. Zo gaat het een paar keer door en eindelijk komt ze naar me toe, zodat ik ook haar kan aanlijnen. Pff, het publiek heeft waar voor zijn geld, maar we krijgen geen applaus. Ik roep: “als hier nu prullenbakken waren kon ik het weggooien”. Daar is het publiek het helemaal mee eens. Nu laat ik het liggen waar Blaine het neergelegd heeft.

Eten

’s Middags neem ik altijd een mandarijn mee voor de broodnodige vitaminen, al zit in een sinaasappel meer, maar dat krijg ik niet weg. Ik had het al gepeld en toen kwam Blaine er aan, snel stopte ik het in mijn broekzak. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn trek in die mandarijn een stuk minder is geworden met nog de geur en het beeld van het konijn in mijn hoofd.

Haas

Oh wat zie ik daar? Een haas komt uit het hoge gras en Blaine komt er achteraan. Het is een slimme haas, want de honden zijn hem lekker kwijt. Eerder deze week had Blaine ook al een haas in het vizier.

Omlopen

We lopen niet terug via het pad zoals we gekomen zijn. Genoeg drama, we nemen een ander pad, het is wel meer lopen.

Vrijdag 7 juli

Ze zijn er weer

Maddy is de bosjes ingegaan aan de linkerkant van het pad en Blaine loopt op het pad. Ineens staat ze, ik zie dat er iets is. Ze springt in en ja hoor familie Patrijs, ik heb ze al een paar dagen niet gezien.

Als een raket zo snel

Blaine heeft af en toe de kolder in haar kop, dan ziet ze iets en als een raket rent ze er naar toe. Meestal is het een vogeltje. Ze staat stil op het fietspad, starend, die hond spoort niet hoor, als ik zie dat ze weer wegrent. Ik kijk nog eens, wat ziet ze dan? Aha, ze spoort wel, want er zit een haas langs de kant van het fietspad. “Nou”, zeg ik tegen June, “wij kunnen wel even op een bankje gaan zitten”.

Zaterdag 8 juli

Het is rustig in Zwaanshoek wanneer we er ’s morgens en ’s middags wandelen. Omdat ik erg laat ben stel ik de oefeningen uit naar vanmiddag. Sinds een lange tijd oefenen wij een ‘over water’, uitstekend gaat het. Maddy mag ook en zij doet het ook goed. ‘Terug vak’ gaat perfect, ‘om’ ook en we oefenen nog twee lijnen, ook die gaan goed. Het afliggen is weer een drama…….

 

Posted in Puk