Zondag 11 januari

116sized_IMGP3312Het is nog licht!!!

Eindelijk lopen we een keer niet in het donker. We lopen in de duinen en nemen weer een keer de langere wandeling. Ineens is Maddy er vandoor. Huh wat is er aan de hand? Nog net zie ik reeën de heuvel oprennen. Ik wacht even en dan fluit ik, meteen komt Maddy terug. Super hond. Achter mij lopen 2 wandelaars met hun hond. Toen Maddy weer bij me was heb ik haar geprezen. De man van het stel zegt: “Ja maar de aanleiding was niet zo mooi”. Ik antwoord: “Ja maar ze kwam wel meteen terug”. Smart Alec.

Maandag 12 januari

Maddy is stout

Zo braaf als Maddy gisteren was, zo stout is ze nu. Het is inmiddels flink donker en Maddy is weg. Geeft niet dat mag. We zijn bij het fietspad en nu moet Maddy komen, maar we zien geen Maddy en geen rode lichtjes van de band die ze om heeft. “Daar zie ik lichtjes, is ze nu het fietspad overgestoken?”, zeg ik tegen Ella. Ja inderdaad, ik fluit, maar ze luistert niet. Ik ga dat stuk duin in en het is al donker hè, maar ik ken het vrij goed. Ik durf te wedden dat ze naar dat stuk duin is waar het barst van de konijnenholen. Het is een beetje zoeken in het donker, maar ja hoor ik zie lichtjes. Ik fluit en roep, ze komt gewoon niet. Woendend word ik, dan ga ik roepen en schreeuwen. Het heeft geen zin ze komt niet en rent weer verder weg. Gelukkig zie ik haar even later weer en ze komt nog steeds niet. Ik ontplof zowat. Ella hoor ik ook in de verte roepen, zij staat daar maar te wachten op het wandelpad met June. Ik hoop dat ze het niet waagt om de duinen in te gaan, want dan verdwaald ze hopeloos. Weer is Maddy weg en weer zie ik haar even later. Ik ben op het punt van: ‘zoek het lekker uit, ik ga naar de auto’. Tuurlijk kan ik dat niet en ik doe nog één poging om bij haar te komen en nu blijft ze op haar plek en kan ik haar aanlijnen. Grrrrrrrr.

Dinsdag 13 januari

June is weer helemaal de oude, niet echt natuurlijk ze is ernstig ziek, maar zo gedraagd ze zich wel. En wanneer Maddy en Blaine helemaal uitgeteld zijn van het wilde spelen, pakt June een bal en probeert te zien of er nog een teken van leven komt van de andere twee. Nee dus. Maddy gaat ook weer helemaal los in de duinen, ze is helemaal hersteld van haar zwangerschap en bevalling.

Donderdag 14 januari

1115sized_IMGP2211Maddy laat haar pup in de steek, lees dagboek Blaine.

Vrijdag 15 januari

Wie had toch ooit kunnen denken, dat June het helemaal geweldig vindt om met Blaine te spelen. En vanavond is de eerste puppytraining met Blaine. Lees haar dagboek.

Hardloper

Maddy, June en ik lopen weer eens in de schemer en er komt een hardloper aan. Maddy blijft staan en kijkt mij aan, June blijft ook staan en kijkt mij aan, zij besluit om naar mij toe te komen. “Komt ze schuilen bij je”, vraagt de hardloper. “Nee hoor dat is totaal niet aan de orde”, antwoord ik. Beiden schatten de situatie in i.v.m. met de hardloper, ze moeten even het vrouwtje in de gaten houden of het wel helemaal goed gaat met die rare snuiter. Een paar jaar geleden hadden ze blaffend op de trimmer afgerend, June heeft het gedaan en Maddy ook (soms ben ik er nog een beetje bang voor), gelukkig doen ze dat niet meer. Tenzij het echt heel verdacht is. Ik voel me helemaal veilig met die twee kanjers.

Zaterdag 16 januari

Morgen weer trainen met Maddy, ik ben zo benieuwd, het is echt een tijd geleden, zo’n 4 maanden. Op naar een nieuw trainingsjaar. Voor Blaine zoek ik ook nog een leuke jachttraining, iemand tips?