Zondag 3 januari

116sized_IMGP3288

Trainen

Gisteren werd ik gebeld door Marcel, ga ik nog door met trainen en met wie. Toevallig had ik het erover met Angela, wat gaat zij doen en wat zal ik doen? Angela vertelde wel dat ik mij opnieuw op moest geven, ja en daar heb ik helemaal niet aangedacht. En Maddy, ik vind het toch zonde om nu al te stoppen, ik wil graag aan de MAP meedoen aankomend najaar. Anders heb ik de KNJV-diploma’s voor niets gehaald.

Hoe

Ga ik met Maddy bij Hubertus trainen of met Blaine, maar ik vind haar nog te jong voor de jachttraining. Ik kan ook met Maddy bij Rijn en Duin trainen of met Blaine. Ik vind het bij Hubertus ook zo leuk, leuk groepje en ik wil dat nog even vasthouden. Ga ik met Blaine met de puppyjachttraining beginnen dan is het met allemaal nieuwe mensen. Ook leuk, maa nu al? De eerste 2 jaar vond ik het met Maddy ook niet zo heel geweldig met de medecursisten, op een paar uitzonderingen na. Pas in het derde jaar werd het leuk met Louis, Kees en Imke en Jeroen. Moeilijk, moeilijk. Angela gaf aan dat ze nog niet wist w.b. de jachttraining met Donna, haar zelfgefokte teefje en anderhalve week jonger dan Maddy. Waarschijnlijk geen puppyjachttraining wel gehoorzaamheid.

Knoop doorhakken

Ik vertel aan Marcel door de telefoon dat ik toch nog een jaar met Maddy door wil trainen, maar dat ik nog geen inschrijfformulier heb ingevuld. Marcel heeft straks groepenindeling vergadering en hij geeft het door. Ik moet wel vandaag het formulier opsturen en dat doe ik. Ik sla de jachtpuppytraining over met Blaine, het stelt toch niet zoveel voor, en ga natuurlijk wel naar de puppycursus op het gebied van gehoorzaamheid. De jachtoefeningen, de basis, doe ik zelf wel. Misschien is het een idee dat ik met Blaine bij Rijn en Duin begin straks in april, of is ze daar te jong voor? Dit ga ik aankaarten bij Hilda of Marcel.

Maandag 4 januari

Hen heeft de foto’s doorgestuurd van de puppenwandeling. Yeahh, ik heb ze nog niet bekeken, ben zo benieuwd. Dank je Hen, ik weet dat het niet mee valt met die Weimaraners. Zoals jij al eer zei: “Die Weimaraners zijn niet te fotograferen.

Dinsdag 5 januari

Alleen maar spelen is het tussen Maddy en Blaime, aan haar opvoedkundige taken komt ze niet zo toe. Blaine mag veel héél veel en deze week is ze duidelijk haar grenzen aan het verkennen. En ze is toch baldadig vanavond. De hele tent breekt ze af samen met Maddy, die is ook al niet te stoppen. Ze rent en bijt en is vervelend. Pff. Zie dagboek Blaine.

Vrijdag 8 januari

Tijd voor de tweede enting

Om 16.00 uur moeten Blaine en ik bij de dierenarts zij, ze is nu 9 weken en ze is toe aan de tweede enting. Ik lees via de app, waarop ik tot mijn schande nog niet gereageerd heb, dat meerdere broertjes en zusjes naar de dierenarts geweest zijn. En wie als laatste? Juist de fokker. Zie dagboek Blaine.