Zondag 20 december

1215sized_IMGP3217Rond 05.00 ga ik naar bed om nog een paar uur goed te slapen, wanneer ik wakker word is het eerste waar ik aan denk ‘June’. Ella vertelt dat het goed gaat met haar, ze heeft zelfs weer wat gegeten. Later zie ik het zelf en het gaat inderdaad beter, haar temperatuur is ook gezakt naar 37,8. De antibiotica doet al snel zijn werk. Wel komt er nog steeds pus en troep uit haar vulva. Word het toch nog een redelijk rustig dagje. Drukte voor de storm zullen we maar zeggen.

Maandag 21 december

Dierenarts

Vanmorgen ga ik met twee puppy’s nog een keer naar de dierenarts om te controleren of de balletjes nu wel ingedaald zijn. En we bespreken meteen de situatie wat betreft June. Zij denkt dat we haar deze week moeten opereren en de week is zo om met Kerst voor de deur. Dit kunnen we er ook nog wel bij hebben. Ook vindt ze dat we een echo moeten laten maken om te kijken hoe het in de buik eruit ziet en zo kunnen we ook meteen controleren hoe het er voor staat met de tumor bij de bijnieren. Misschien heeft het allemaal geen zin om te opereren. Ze heeft gelijk, hoe groot June’s hekel is aan dit soort dingen, we gaan de echo laten maken. Woensdag 14.30 uur staat de afspraak gepland.

Puppytest

Mijn broer is jarig en wordt 51 jaar! Ook is het de dag van de puppytest, waar we allemaal echt naar uitkijken. Machteld is er precies om 13.00 uur, ik heb haar een tijd niet gezien en het voelt best weer vertrouwd. Vol bewondering kijkt ze naar de pups. We gaan meteen beginnen, boven hebben we een kamertje leeggemaakt en hier kan ze de test doen. De pups zijn nog nooit boven geweest en dat moet ook zo, de test kan alleen in een kamer of ruimte plaatsvinden waar ze nog nooit geweest zijn. Zie puppy’s.

Nieuw huis

Vandaag is ook de dag dat de eerste puppy’s weggaan, na de puppytest. Zie puppy’s.

Dinsdag 22 december

Weer vertrekken vandaag 2 reutjes naar hun nieuwe huis. Zie puppy’s.

Woensdag 23 december

De laatste twee teefjes verlaten ons huis en Blaine blijft over. Zie puppy’s.

Echo

Oh wat kan June zich toch verzetten tijdens de echo, steeds weer. Er zit geen ontspanning in. Geen baarmoederontsteking, er zit ook geen pus (meer) in de baarmoeder. Goed nieuws! Wat er wel zit zijn cysten, vooral rond de baarmoedermond. Maar dit schijnt bij veel oude(re) teven voor te komen. Door de verminderde weerstand van de cushing zullen de cysten eerder opspelen en ontsteken. Vandaag zien we voor het eerst ook licht bloed uit de vulva komen. Het is net alsof ze loops is, steeds houdt ze haar staart opzij voor Maddy en Maddy vindt haar woest aantrekkelijk. Misschien is ze wel loops. De afgelopen anderhalf jaar hebben we niets meer gezien bij June.

Bijnieren

Rechter bijnier is schoon en bij de linker bijnier zit een tumor. Niet vertakt of uitgezaaid en dat is goed nieuws. De dierenarts vraagt ons om toch nog te overwegen om haar te laten opereren en dan kunnen we meteen de baarmoeder weg laten halen. Maar dit moet in Utrecht of een gespecialiseerde kliniek gebeuren. Ze wil hierover best informeren. Dan hoeft ze ook geen medicijnen meer. We gaan er toch serieus over nadenken en we kunnen er alvast voor sparen.

Conclusie

Voor nu hoeven we even niets te doen, er is geen aanleiding om June meteen te opereren. Dit zal wel moeten gebeuren, want die cysten blijven opspelen door de verminderde weerstand.

Donderdag 24 december

1215sized_liana-2-2Wat is het stil in huis! Tuurlijk hebben we Blaine en wat zijn we blij met haar en Maddy vindt het ook helemaal geweldig dat er nog iets van haar kroost overblijft. Ze heeft lijdzaam toegekeken toen alle pups het huis verlieten. Maar Ella en ik zagen vaak haar grote vragende ogen op ons gericht, ze leek te vragen “wat is hier aan de hand”? June moet ook erg wennen aan Blaine, het nest met pupjes vond ze ook al niets en nu loopt er weer één in de kamer. De eerste snauw heeft ze van June al te pakken. Dagboek Blaine is in de maak. Helaas moet ik ook werken vandaag.

Vrijdag 25 december

1e kerstdag

Geen kerstkaart van mij dit jaar, de pups vroegen te veel tijd en aandacht. Volgend jaar maar weer. Toch iedereen een fijne Kerst. Met Blaine ga ik een wandeling in de omgeving maken.

Zaterdag 26 december

Mijn broer, schoonzus en twee neefjes komen eten, inderdaad gourmetten. Blaine weet niet wat haar overkomt. Wat een drukte en aandacht krijgt ze van mijn neefjes, ze hebben mijn telefoon gejat en maken filmpjes met elkaar en met Blaine, het zijn nog leuke filmpjes ook. Wat een lol hebben ze, Blaine is weer een ervaring rijker in haar jonge leventje.