Zondag 2 augustus

715sized_IMGP1630(001)Het lukt me steeds niet om op het tijdstip op te staan dan ik van plan was, daardoor worden mijn plannen weer in de war gegooid. Het is een warme dag, de brug bij Leiden/Valkenburg/A44 is afgesloten en om nu nog om te rijden voor Delft duurt te lang en daar is het te laat voor. Naar Nieuw-Vennep dan maar, de honden hebben het zo druk en er zijn zoveel fazanten, veel kleintjes nog die goed kunnen wegkomen. June rent ook veel, we gaan even naar het water om af te koelen en om een ‘over water’ te doen. June doet een beetje vreemd, heeft ze buikpijn? Is ze wat bevangen door de warmte? Want echt de zon schijnt genadeloos op ons en ik heb het ook bloedheet. Ik ga een paar keer naar het water en hou haar verder aan de riem. Ik besluit om niet meer te oefenen, het is te warm en ik wil zo snel mogelijk naar de auto. Gelukkig is er verder niets meer aan de hand, ze krijgt natuurlijk antibiotica en misschien was ze daar een beetje beroerd door.

’s Middags op de Bavo laat ik wat oefeningen van Maddy zien aan mijn neefje en hij vindt het wonderlijk en leuk dat ze dummy’s pakt en weer brengt.

Maandag 3 augustus

Het is een rustig weekje op trainings gebied, geen jachttraining op zondag en dinsdag en ook geen GG. Het is warm vandaag en we gaan daarom pas ’s avonds lopen. Ik neem wild mee, er moet nog wat geoefend worden voor a.s. zaterdag. Ik krijg al een beetje de kriebels als ik er aan denk, zeker na vanavond, zo goed gaat het oefenen niet. Kort apport konijn hoor ik hier en daar een lichte krak, met het apport uit water springt Maddy in en laat bij het afgeven de eend vallen. We doen het net zolang tot ze het wel goed doet. Verloren zoek ‘over water’ gaat wel goed, al loopt ze weer om. Markeer gaat ook goed. Maddy is ook zo hyper, heel gepassioneerd en wild zelfs. Wellicht komt dit ook door June, zij wil ook zo graag het wild pakken. Uiteindelijk brengt ze ook netjes het konijn. Echt donderdag nog een paar keer met wild.

Dinsdag 4 augustus

We gaan gewoon naar de trimbaan. Het lijkt wel of de vacht van June er wat beter uit ziet. Ook hebben de beide honden een wormenkuur gehad, dit was hoog nodig en is ter voorbereiding op de aankomende dekking van Maddy. Alleen moet ze nog loops worden.

Woensdag 5 augustus

Ik heb toch met Hen afgesproken om te wandelen in Katwijk, het is mooi weer en het kan net qua temperatuur. Pff, kan net niet, het is echt te warm in de duinen. Zelfs Maddy heeft iets minder gerend dan anders.

Donderdag 6 augustus

715sized_IMGP1621(001)We trainen nog 1 keer met Maddy en dan moet het maar. Het konijn is wisselend, ze kan het heel mooi apporteren, maar ik hoor ook wat kraakjes. Eend gaat goed, los volgen is dramatisch. Zucht.

Zaterdag 8 augustus

Yes! we hebben het gehaald. Maddy heeft een mooie KNJV-B gelopen met mooie punten, ook voor het waterwerk en dat is verassend. Helaas wel hier en daar wat punten laten liggen, wat normaal beter gaat. We kunnen aan Mappen deelnemen en dat was de bedoeling, terwijl het er zo slecht uitzag begin van de week met trainen.

Lees het verslag