Zondag  9 augustus

knjv biddinghuizen 2015KNJV

Maddy heeft gisteren een mooie KNJV-B gehaald in Biddinghuizen. Ik ben trots op mijn meisje, ze heeft het top gedaan. En ze kan nu meedoen met de MAP, daar was het mij om te doen. Lees het verslag.

Maandag 10 augustus

Bloedonderzoek

June en ik hebben een afspraak met de dierenarts om weer bloed te prikken. Het wordt naar Utrecht opgestuurd deze keer, om te kijken hoe de schildklierwaarden zijn en de leverwaarden. De wond ziet er in ieder geval goed uit, alleen moet er nog haar op komen. Gezien de huidige toestand van de vacht van June zal dat nog even duren denk ik.

Dinsdag 11 augustus

Beetje feest

Vanavond weer jachttraining in Delft. Afgelopen zondag hebben Nadeche en ik besloten om te trakteren. We zijn de eerste twee van ons trainingsgroepje die een KNJV-B diploma hebben gehaald. Nadeche haar allereerste diploma ever met haar eerste hond Tess, nog een hele jonge hond. Ik haal gebak bij banketbakker Marijnen, 13 stuks dat moet genoeg zijn. Twee zijn er nog met vakantie. En het smaakt heerlijk hoor ik na afloop.

Lees later het verslag.

Woensdag 12 augustus815sized_IMGP1806

Hiep hiep hoera Maddy is 4 jaar. Ze heeft een topdag gehad samen met June, eerst naar de duinen om de konijnen de stuipen op het lijf te jagen. ’s Middag rennen in het groen, beetje trainen met een eend, beetje zwemmen en als toetje nog een koppel fazanten.

Vrijdag 14 augustus

Geen proef

Eigenlijk heb ik vrij vandaag om een beetje uit te rusten voor morgen, dan is de KNJV-proef in Utrecht. Maar ik heb afgezegd, ik heb een mooie B en ik vind de proeven wel echt dicht op elkaar. En misschien heeft Laura nu een kans om mee te doen, zij staat 3e reserve.

Thuiswerken

Geen vrij, maar ik blijf wel thuis om te ’thuiswerken’. Om 09.00 uur krijg ik eindelijk een telefoontje van de dierenarts i.v.m. de bloeduitslag van June. De leverwaarden zijn hoog, “beetje hoog, of hoog”, vraag ik. “Hoog”, krijg ik als antwoord. Zucht. Wat we hoopten is niet gebeurd dus. De schildklierwaarden zijn iets te laag, maar dat kan met het beeld wat ze geeft. We denken nu toch sterk aan de ziekte van Cushing en ik stel voor om urine op te vangen. Shit, ik had liever schildklierproblemen gehad, de minst erge zeg maar. De dierenarts legt alles klaar en ik moet het even halen.

Van slag

Ik ben toch meer van slag dan ik dacht, ik ben meestal iemand van ‘eerst bewijs en dan druk maken’, maar als het om June of Maddy gaat…. Van werken komt niet veel meer, ik ga op ineternet zoeken en laat een traantje.

815sized_IMGP1718Urine opvangen

In de praktijk krijg ik uitleg van de dierenarts. Drie buisjes met spuit, met naam en dag erop, in een keurig mapje. Een doosje pillen en een schriftelijke uitleg. Zaterdagochtend de eerste urine opvangen, in het buisje, niet te vol en meteen in de vriezer. Zondag tweede opvang, weer de eerste plas in de ochtend en vanaf 12.00 hormoon pillen geven, dan om 18.00 uur en 24.00 uur. Door deze pillen is te zien of de cushing door de hypofyse komt of door de bijnier. Dit is te zien op de derde dag, de maandag. 8 uur na de laatste pillen de urine opvangen. Maandag ook de drie buisjes naar de dierenarts brengen en dit wordt opgestuurd naar Utrecht.

Onzeker

Wat hangt June en ons allemaal weer boven ons hoofd, weer een traan, veel piekeren, lezen en vervolgens stoppen met het doemdenken.

Zaterdag 15 augustus

Gewapend met een plastic bakje

Het is een gele maatmeker, ruim van vorm.  Ik heb dit een aantal jaren geleden zelf nog gebruikt. Ik moest toen 24 uur lang alle urine van mijzelf opvangen, ook voor bijnier onderzoek. En het makkelijkst was toch plassen in een grote kom en nu komt het weer van pas. Omdat June meer drinkt moet ze ook meer plassen en ja hoor om 05.00 blaft ze en moet ze eruit. Ik neem mijn kommetje mee, maar June is snel en plast al eer ik bij haar ben. Dit werkt niet, ik had met haar naar het grasveld voor moeten gaan aan de lange lijn. Ik sta om 07.30 uur op ga met June naar buiten, helaas niet met een, in de blaas verzamelde urine van tenminste 8 uur. Aan de overkant, gewapend met mijn plastic bakje, moet ze eerst drukken. Sinds donderdagnacht heeft June dunne ontlasting en het ziet er nog steeds niet goed uit. Het is een uitdaging om dit op te ruimen. “June even wachten”, June doet echter graag wat ze zelf wil, ik ben nog aan het opruimen en zij gaat plassen. Als de sodemieter het bakje eronder en gelukkig kan ik nog genoeg opvangen. Met de spuit trek ik urine op en doe het in het buisje en meteen de vrieser in.

YEAHH, de duinen zijn weer open

Het broedseizoen is weer voorbij, ik vind het altijd weer een beetje eng om de honden weer los te laten in de duinen. Gaat alles goed? Geen kattenkwaad of er vandoor gaan. Mooi wel, Maddy is ruim drie kwartier foetsie, meer dan lichtelijk in paniek vindt June haar uiteindelijk. En wat doet ze? ze graaft weer een hol uit. GRRRRR.

Loops?

De vulva van Maddy is nu wel heel dik, het duurt niet lang meer eer ze loops is.