515sized_IMGP1276Zondag 14 juni

Aan alles is te merken dat de trainer steeds meer gaat trainen op de KNJV-proef en de onderlinge van eind juni. Veel C-onderdelen komen aan bod, want vaak wordt dit vergeten. En zonder C, geen B of A. Het is warm, benauwd meer, al had ik dat vanmorgen vroeg niet gedacht. Bewolkt en warm, prima trainweertje. Lees verder.

Maandag 15 juni

Vanavond rijden we naar Leiden voor de wekelijkse Gehoorzaamheids training. Lees verder.

Dinsdag 16 juni

Een heerlijke training ’s avonds in het ho… oh nee, Ruiven. Lees meer. Het weer is prima, heerlijk zonnetje en een lekker temperatuurtje.

515sized_IMGP1226Woensdag 17 juni

We gaan weer een keer naar de trimbaan, de honden gaan vaker met Wil, maar Ella en ik zijn er ruim een week niet geweest. Het weer is goed, niet te warm, wel veel wind. Maddy is weer helemaal op dreef en zoekt alle, nou ja bijna alle, konijnenholen af. En daar krijg je het best warm van.

Dutje

Na het eten ga ik even met de honden spelen, dat is weer zo’n gewoonte. Maddy speelt nog zo graag, even klieren met June en dan gaat ze naar de mand met speeltjes. Dit wordt omgegooid en ze pakt haar touw of zoekt haar kluif. Ik ga even op de grond liggen en doe mijn ogen dicht. Dat is niet de bedoeling vindt Maddy. Echt alles heeft ze uit de mand gehaald en brengt het naar mij. Ik geef geen reactie, andere middelen worden ingezet. Het touw legt ze bij me neer, de kluif wordt op mij gegooid. Weer geen reactie, ze gaat nog even door en dan druipt ze af. Ach….

Donderdag 18 juni

Na een lange tijd eindelijk weer eens met Hen wandelen in de Katwijkse duinen. Ze zijn dicht, daarom wandelen we in het kleine gebied eromheen. Alleen zijn er veel hoge duintoppen met mul zand en daar heb ik een hekel aan. De honden niet in ieder geval.

Kinderen zijn eerlijk, dat weten we. Ook zijn ze adrem en luisteren niet altijd. Een jongetje en zijn zusje rennen op de honden af, “ik wil aaien, ik wil aaien. “Moet je dat niet eerst vragen”, zeg ik tegen het jongetje. Gelukkig vinden mijn honden kinderen oké, dus ik laat hem en hou het in de gaten. Dan kijkt hij naar June’s hoofd en vraagt: “ze heeft maar één oog, hoe komt dat?” Ik leg uit dat June een ongeluk heeft gehad en ze heeft toen haar oog bezeerd. “En toen?” “Toen moest de dokter het oog weghalen”. “Dat vind ik zielig”, reageert hij. En dat ontroerd mij dan weer. Een andere keer, zei een klein meisje dat ze het eng vond en nu deze reactie, zo lief.

Sjans

Maddy is erg aantrekkelijk voor een Chiwawa, het beestje loopt een heel eind mee. Rekt en strekt zich om maar bij Maddy te ruiken, geen gezicht zo’n kleintje bij zo’n grote hond, maar wel grappig en Maddy laat het zich welgevallen. Slettebak.

We rijden naar Hoofddorp en Maddy is in een gekke bui, rennen en rennen. In rondjes, rechtuit, June moet bijna opzij springen. Helemaal uitgelaten. We doen wat oefeningen met drie dummy’s. Een rechter, een linker en één vooruit, Maddy heeft het niet gezien. Wanneer ik tegen Ella roep “kom maar”, kan zij Maddy niet houden en ze rent naar me toe. Ze ruikt de rechter dummy en pakt het, weg 1 oefening. Ze moet vooruit nu, ik krijg het niet voor elkaar, steeds rent ze naar de rechter dummy. Uiteindelijk kan ik het oplossen. Ook doen we nog een gewone vooruit, dat gaat prima. ‘Terug plaats’ ook. June wil ook zo graag, zij doet ook een paar oefeningen.

Het is niet waar

June gaat makkelijk het water in, stapt er makkelijk in, gaat heel makkelijk en blij een balletje halen. Tsss.

Vrijdag 19 juni

Jippie

Ik heb mijn auto terug, wat heb ik ‘em gemist. Tuurlijk ik kreeg een leenauto, maar wat een klein ding, zelfs de honden keken me verontwaardigd aan. In mijn auto hebben ze alle ruimte en vrijheid en nu moesten ze op een krap achterbankje zitten. In de kofferruimte ging niet eens, zo klein en met een hoge opstaande rand. Het is goed dat Darcy niet meer leeft, zij had het helemaal erg gevonden. Toen zij nog leefde en mijn auto voor een reparatie of beurt naar de garage moest, kreeg ik of een 308 of een 207 hatchback. De kofferruimte was oké, maar niet zo ruim als mijn eigen auto. Darcy kon er echt niet tegen wanneer de andere honden wiebelden of tegen haar aan kwamen, dan gaf ze een welgemeende snauw. Het hielp wel. Vanmorgen kon ik mijn auto weer halen, de bumper is vervangen, n.a.v. de aanrijding die door een ander werd veroorzaakt in Den Haag. Weet je nog….

Zaterdag 20 juni

Met mijn eigen auto rijden we lekker naar Delft bij de Makro. Ik neem wat bumpers mee om wat lijnen te trainen en het speeltje voor de beloning. Maddy crosst alle bosjes af, het lijkt wel of ze de bosjes controleert. Een maand lang hebben we hier met Rijn en Duin getraind en de bosjes zijn veelvuldig gebruikt voor ‘het verloren zoek’.

Niet in haar hum

June heeft het niet zo naar haar zin, normaal rent zij ook alles af en moet alles onderzocht worden, maar niet vandaag. Hmm, ze heeft wel wat last van dunne ontlasting of heeft ze wat last van haar achterhand. Wat betreft het zwemmen ben ik ook weer terug op aarde, ze gaat weer ouderwets moeilijk in het water. Is het wel zo’n kant waar ze meteen in het diepe moet en daar heeft ze een hekel aan!

Zin in!

Maddy zwemt graag, alles haalt ze in het water. Ze is weer zo uitgelaten en vindt alles leuk. Ook de ‘lijnen’ lopen. Het gaat stukken beter dan afgelopen donderdag toen ze meteen 1 dummy haalde wat niet de bedoeling was en steeds weer naar die dummy wilde. Nu gaat de rechter- en linkerlijn goed, de lijn vooruit weer minder en moet ik opnieuw identificeren.

Het is prima weer, een beetje klam, wel wolken en vanmorgen vroeg regen, maar daar hadden we geen last van en verder is het droog gebleven.