515sized_11182068_960489177297685_927827194091630379_nZondag 3 mei

Ziek, zwak en misselijk

Het is warm, wat benauwderig als ik ons kleine rondje op de Waaldorpse Vlakte loop. Ik kijk dit even aan, gaat het niet dan ga ik naar huis. Ineens tijdens het ontbijt word ik beroerd, erg misselijk en zo moe, mijn ogen vallen gewoon dicht. Dat kan niet, want ik moet haasten en op tijd weg. Ook heb ik vannacht erg slecht geslapen, ineens kreeg ik toch pijn in mijn been. Doordat ik extra pijnstillers heb ingenomen kan ik ook misselijk daarvan zijn. Toch stap ik in de auto, oh het gaat niet hoor. Ik voel mijn ogen weer zwaar worden en een golf van misselijkheid gaat door me heen, ik keer om. Nee, ik rij weer verder, een paar keer wil ik omdraaien en toch rij ik door. Het komt sommigen die mij kennen bekend voor denk ik. Na de wandeling in de duinen kom ik Lilian tegen en op dat moment besluit ik om te blijven. Misschien gaat het straks beter, vaak is dat wel zo. Ik vind de trainingen ook veel te leuk om niet te gaan. En inderdaad het gaat later een stuk beter met me. Hoe gaat de training.

Maandag 4 mei

Dat doet June wel even

Wil gaat met de honden ’s morgens naar de Trimbaan in Noordwijk en ik loop een klein rondje Bavo. Ik heb al die tijd weer niet geoefend voor de GG en ik was echt van plan om meer ’terug plaats’ te oefenen. Daarom neem ik ’s middag 4 pionnen mee om het te oefenen. June loopt los en ik laat het zo. Maddy zit naast me, ‘oh’, denkt June, ‘moet Maddy díe oefening doen’. En zo loopt ze zonder commando of iets het vak in en gaat liggen. Ze kent dit kunstje nog heel goed van de periode dat zij de Gedrag en Gehoorzaamheid cursus deed. Hoe gaat de training met Maddy ’s avonds.

Dinsdag 5 mei

Geen jachttraining vanavond uit respect voor de oorlogslachtoffers. Wel gaan Maddy, June en ik naar Delft. Daar hebben we heerlijk gewandeld, beetje getraind en een beetje gezwommen, de honden dan. Maddy stapt heel vlot het water in en de verloren zoekjes en apportjes gaan ook heel goed. Heel gek, maar ze zoekt veel bosjes af inclusief brandnetels.

415sized_IMGP1120Vrijdag 8 mei

In het bosgedeelte van de trimbaan wil ik wat ‘vooruit’ oefeningen doen. Dit gaat helemaal mis, in plaats van vooruit rennen zoekt ze het hele bos af. Normaal doe ik hier ook vaak ‘zoek oefeningen’, kun je nagaan wat een gewoonte dieren het zijn, helemaal niet naar het commando luisteren, maar puur op de automatische piloot werken. Gelukkig gaat het in de herhaling wel goed en op een ander plekje ook. Met veel enthousiasme doet ze de oefeningen en tuurlijk doet June ze nog prima.

Zaterdag 9 mei

Boseilanden

Veel wind en de temperatuur is flink gezakt in vergelijking met gisteren. We gaan naar de boseilanden in Zwaanshoek. Het is niet zo groot hier, maar je kunt er mooi trainen, er is water, gras en bosjes. Zwemmen sla ik over voor de honden, er staat zoveel wind en van de week hebben ze pas gezwommen. Wel doen we een paar ‘vooruitjes’ en het valt niet mee om de dummies ongemerkt neer te leggen. Of June weet het al, of Maddy en ze houden me stevig in de gaten. Als mijn hand al in mijn tas gaat, kijken ze nauwlettend wat er gebeuren gaat.

Hoog op een heuvel

Eén oefening gaat al de mist in. Op een heuvel leg ik tijdens de wandeling een bumper neer, via de heuvel loop ik een eind verderop weer naar beneden en leg daar ook een dummy neer. Eén keer heeft Maddy het in de gaten en haalt het op. Toch lukt het me om de bumper ongemerkt neer te leggen. Bij een boompje stop ik, dit is mijn markeerpunt, hier moet ik Maddy inzetten voor de ‘vooruit’ naar de bumper op de heuvel. Eerst moet ze een greppel overspringen en dan omhoog rennen. Ik wil Maddy eerst de heuvel opsturen, maar ik krijg de kans niet. June bedenkt dat, zeker-te-weten, een dummy links op het pad ligt. June rent er vandoor, inderdaad ze heeft gelijk, ze vindt een bumper. Weg oefening. Dan maar alleen de vooruit de heuvel op. Maddy wil graag en op mijn commando rent ze omhoog, iets te schijn helaas. Ze vindt en brengt de dummy. Knap gedaan meiden.