Zondag 26 april

415sized_IMGP1094Trainen in de duinen van Hubertus

Prachtige omgeving, alles staat op springen. De bomen krijgen blad, de struiken gaan bloeien, de vogels fluiten en Astrid praat en lacht en wij lachen mee. Wat is het voor een training? Het gaat, Maddy laat mooie dingen zien, maar het mag allemaal wel pittiger en graag zie ik meer passie. Hormonen hè, ik blijf het zeggen. Lees verslag.

Veldwedstrijd Weimaraner Vereniging

Morgen veldwedstrijd in Steenbergen, Maddy komt uit in de Novice klasse en bijna ging het mis, omdat ik geen bevestiging van inschrijving ontvangen had. Ik vond het vreemd, want ik zit er altijd bij. Maar ja het kan een keer gebeuren en veel heb ik me niet laten zien op de veldwedstrijden. Vorig jaar afgebeld omdat ik ziek was en nu red ik het niet meer om voor veel wedstrijden in te schrijven. Het is te zwaar, ik heb teveel last van mijn benen en rug. Met June heb ik er veel uitgehaald, met Maddy lukt het mij helaas niet meer. We zullen zien morgen met die schijnzwangere troela, vorig jaar een mooie Eervolle Vermelding en nu? Lees meer.

515sized_1472097_960489027297700_6391212377491455136_n (1)Maandag 27 april

Helaas geen succes op de veldwedstrijd van de Weimaraner Vereniging, Maddy is niet voor wild gekomen. Lees het verslag.

Dinsdag 28 april

Lees meer over de jachttraining vanavond bij Rijn en Duin.

Donderdag 28 april

Van Sandra hebben we een vosje gehad, aangereden, een mooi vosje. Maddy pakt het niet hoor, ze taalt er niet naar, June mag het daarom een paar keer apporteren. Ik hou me maar vast aan het feit dat June er ook niets mee te maken wilde hebben toen ze 3 jaar was. Er is nog hoop voor Maddy…..

Zaterdag 2 mei

Hoe gaat de gezegde?

Twee honden vechten om een been, de derde gaat er mee heen. Ik probeer een verloren zoek te doen in de bosjes van Venneperhout. Een ijdele hoop, want de honden ruiken andere zaken en hebben totaal geen interesse om de dummy te vinden. Ze proberen het wel, maar geven al snel op en gaan voor zichzelf werken. June heeft het heel druk bij een struik, ik zie dat er een konijn uitschiet en Maddy rent er achteraan. June weet zeker dat er nog één verstopt in de struiken zit. Ik zie ook een konijn, het heeft niet zo’n haast, is het nog wel gezond? Vraag ik m415sized_IMGP1079e af. June is weg bij de struik en nu vindt Maddy het vreselijk interessant daar. Ik wil weg hier, maar ja Maddy is nog met dat struikje bezig. Ineens rennen twee honden het bos in en als een duveltje uit een doosje is daar ineens weer het konijn. De twee honden zien het ook en rennen er achteraan. June ’s aandacht is ook gewekt en het konijn wordt recht haar kant op gedreven, het enige wat zij nog hoeft te doen is…. hap en hebbes. Oh shit, shit, dit speelt zich allemaal aan het rand van het bos af en er loopt net een vrouw langs. Nu maar hopen dat het de eigenaresse is van de honden. Dan kan ik zeggen: “zij begonnen hoor”. Ik moet even mijn stem erop zetten om June bij me te krijgen, zij loopt triomfontelijk met haar vangst rond. Ik heb gelukkig mijn jachttas bij me en daar verdwijnt het in, arm konijntje. Maddy heeft niets in de gaten, zo druk is ze met dat struikje. Domme Maddy.

Oefenen

’s Middags toch maar even oefenen met het konijn. June heeft al genoeg geoefend zullen we maar zeggen. Maddy moet echt zoeken, pakt het en brengt het terug. Het is op het randje, ze laat het konijntje een keer vallen en ik hoor een krak. Niet goed Maddy en we doen even een los/vast oefeningetje. Nu gaat het beter.