Zondag 10 maart

313sized_IMGP1388Weer koud

Heb ik afgelopen week een heerlijke vrije week gehad met mooi weer, nu heeft het weer iets gesneeuwd en het is berenkoud. En dat is niet fijn als je tijdens het trainen veel stil staat. Wat doen we zoal?

Maandag 11 maart

Goed aankleden

Dikke jas aan, dikke vest eronder, handschoenen mee, sjaal aan en pet op. Wie doet me wat, Darcy krijgt haar dekje aan en we lopen op het open stuk voor de wind en terug in het bos. Ik geniet met volle teugen, lekker rustig is het met die kou en wij kunnen lekker onze gang gaan en hebben een stuk dwars door de duinen gelopen. Ik ben hier een tijd niet geweest, ik loop niet helemaal op mijn gemak met drie honden, maar we hebben geen mens en boswachter gezien. En Maddy ook bijna niet….

Woensdag 13 maart

Fazanten

Omdat we een afspraak hebben in Hoofddorp nemen Ella en ik de honden mee. Dan gaan we later lekker naar de Groene Weelde of Zwaanshoek. Het wordt Zwaanshoek, het is koud maar het zonnetje schijnt. En de honden hebben het enorm naar hun zin. Veel fazanten hier en het is minder nat dan de laatste keer. June is meteen in haar element en zoekt de velden af naar fazanten. Maddy doet ook mee, maar al snel is ze meer geïnteresseerd in het kleine spul onder de grond dan de fazanten boven de grond. Nu kan ik het verschil goed zien. June zoekt de velden mooi af met een mooie kophouding, ze flankeert mooi op de wind en is alleen maar met fazanten bezig. June staat een paar keer mooi voor, zelfs van grote afstand. Maddy duidelijk minder, wanneer er fazanten op vliegen leeft ze wel even op, maar dan verliest ze al snel haar aandacht. Het is bij haar echt minder, dat betekent niet dat ze het minder naar haar zin heeft, want dat heeft ze wel. Weer gaat ze via een sloot naar de overkant en dan niet springen, nee! gewoon door het water stappen. Darcy vindt het ook helemaal super hier. Eén haan en 6 hennen hebben we gezien.

Donderdag 14 maart

Toch weer springen en bijten

Maddy en ik gaan weer een keer naar ringtraining, de eerste twee rondje springt ze en probeert weer in mijn arm te bijten, daarna gaat het best goed.

313sized_IMGP1545Vrijdag 15 maart

Even makkelijk

Dat is de achterliggende gedachte als we ‘s middags naar de Bavo gaan. De duinen zijn weer voor 5 maanden dicht en ik heb geen zin om naar de trimbaan te gaan, omdat Maddy en ik ook vanavond weer weg moeten naar de GG-training in Leiden. Een makkelijk rondje wordt het niet. We lopen achter de Bavo wanneer ik ineens een geluid hoor. Wat is dat? een kip? wat is June aan het doen en Maddy? ze zijn beiden de struiken in gegaan. Even later zie ik June aankomen met iets in haar bek, Maddy blijft dicht bij haar in de buurt. Wat is dat nu? geen kip volgens mij. Wanneer ze dichterbij komt zie ik dat ze een haas in haar bek heeft. Huh, vast een zieke haas, dat kan niet anders. Darcy lijn ik snel aan en zet haar aan een boom vast, Maddy ook, zo heb ik de tijd om me even met June bezig te houden. Ik moet mijn stem verheffen en dan komt ze de haas netjes brengen. We doen nog een extra apportje, ook dat gaat goed. Nu zet ik June vast aan de boom en ik wil de haas laten apporteren door Maddy. June is het hier helemaal niet mee eens en joelt van ongeduld. Dat heeft ze echt lang niet meer gedaan.

Zoek de haas

Nou echt niet, ze kan hem niet vinden. Ik stuur haar naar de kant waar ie ligt en ze rent er straal voorbij, lekker dan. Even later is ze verdwenen, nu pas zie ik wat ze aan het doen is. Ze ruikt de sporen van een levende haas, ik zie hem even verderop zitten. Luisteren doet Maddy niet meer, ik kan fluiten en roepen wat ik wil, ze is gewoon weg. Dit heeft geen zin, gelukkig heb ik altijd een plastic tasje in mijn jas en met een beetje propwerk past de haas erin. Ik neem het toch maar mee, anders kan June niet meer los, want zij zal steeds die haas apporteren. Ik besluit om terug te lopen, dezelfde weg als heen. Maddy heeft het nog steeds druk met de haas, June nu ook en zelfs Darcy gaat erachter aan. De haas vries ik in voor een volgende oefenbeurt.

Gedrag- en Gehoorzaamheid

Het is een natte dag geweest, veel natte sneeuw. Jammer want nu wordt het droge veld toch weer wat modderig. Hoe gaat de training? Wat ben ik blij dat deze week erop zit, het was druk en ik ben kapot.

Zaterdag 16 maart

Nieuw-Vennep

Maddy en ik rijden hier ‘s morgens naar toe, ze kan mooi even de bosjes uitkammen en ik neem mijn dummytas mee. Een canvasdummy, de fazantendummy en de rattendummy. Maddy rent door de bosjes en een fazantenhaan vliegt op, maar ik denk niet dat ze voorgestaan heeft. Ik breng twee dummy’s de bosjes in, één leg ik iets hoger in een boompje. Eerst mag Maddy een vooruit doen. Het gaat prima, maar ze rent me wel voorbij en doet nog wat erenrondjes eer ze de dummy bij me brengt. Ik doe nog een paar keer de vooruit, net zolang tot ze het netjes afgeeft. Ik ga te lang door, want ze gaat klieren, ze duikt in de rietstengels, pakt een rietstengel en vreet eraan. Er is geen goed garen meer mee te spinnen. Wat is ze ondeugend. Ik zorg er wel voor dat ze de oefening uitvoert al duurt het langer dan gepland. De apportjes in het bos gaan prima, ze rent en zoekt tot ze de dummy’s vind, allebei én ze geeft het netjes af.

Trimbaan

Ella en ik moeten hier weer heel erg aan wennen, want hier lopen we weer de komende vijf maanden. De honden hoeven niet te wennen, zij vinden het geweldig en hebben het enorm naar hun zin. Ook Darcy, ze rent alle leuke plekken af, gaat met de andere honden mee, helemaal blij is ze. Er staat een water! De zandvlakte waar je normaal gewoon kunt lopen staat nu helemaal vol met water. Vaak zijn er twee poeltjes, zo erg als dit heb ik nog niet meegemaakt.