415sized_IMGP0886Zondag 5 april

Delft

Het is een koude ochtend en moet zelfs een dun laagje ijs van de autoramen krabben. Ik wil trainen mede voor de Appèl en Apportproef a.s. zondag.  En we gaan zwemmen in het watertje waar het meteen diep is wanneer Maddy het water in stapt. Deze plek vindt ze niet fijn en ze probeert er op allerlei manieren onderuit te komen. Dit wordt een moeizame ochtend. Bij de eerste ‘over water’, rent Maddy de andere kant op en rent via land naar het bos aan de overkant en zoekt de dummy. Ik moet echt alles uit de kast halen om dit tot een goed einde te brengen. Ze gaat hier het water in, maar het valt niet mee en het wordt een apport uit water. Wel zwemt Maddy via de andere kant van het water over water. Bij een ander meertje krijgen we zelfs bekijks van een groepje sporters. 415sized_IMGP0918Ze moedigen Maddy aan, maar het duurt lang. Net op het punt dat ze verder willen gaan stapt Maddy het water in. Door al het getreuzel is het al flink later geworden en ja dan zijn je meer mensen en honden op de been. Om 8.30 uur was er niemand. Verloren zoek gaat goed en Maddy laat zich niet weerhouden door kleine opkomende brandnetels.

Stukje appèl

Ook ga ik in het bos volgen met Maddy, eerst een stukje aan de lijn en dan los. Maddy hoort de roep van een fazant verderop en weg is ze, mij verbuistert achterlatend. Was het een vruchtbaar ochtendje trainen? Nee, slechte generale zullen we maar zeggen, ik heb morgen nog nodig om te oefenen, maar helaas heb ik wat anders toegezegd. Een paar keer krijgt ze een hond achter zich aan wanneer ze een dummy haalt of zoekt, maar ze laat zich niet van de wijs brengen en komt het keurig naar me brengen.

Noah mag nog een keer

Gisteren haalde Noah een Zeer Goed, vandaag is ze uit op wraak en wil een Uitmuntend en ze krijgt het ook. Weer een Ierse keurmeester, een man deze keer en dat bevalt Nicole beter. Maddy en ik houden het op 1 keer Goes, meer dan genoeg. Het was druk gisteren, parkeren was hopeloos, uitrijden was nog erger. Kortom we hebben betere show gehad qua organisatie.

Maandag 5 april

Paasreunie

Met honden en familie naar Annelies en Ruud, daar is nog meer hondenfamilie. Vooral van het laatste nest. Tuurlijk bedenkt Annelies weer spelletjes en een mooie boswandeling staat ook op het programma. Maddy heeft de hele wandeling sjans van haar jongere broertje Wiggle. Leuke en mooie hond, maar met je broer Maddy! dat kan niet. Ik kan de honden de hele tijd in het vizier houden, maar na 3/4 van de wandeling is er geen Wiggle of Maddy meer te bekennen. Verdwenen! Het kan niet zo veel kwaad, want het gebied is afgezet. We komen bij het huis aan van Annelies en Ruud, maar geen Wiggle of Maddy. Misschien toch bij Wil en Ella, alleen lopen zij helemaal achteraan en het tempo is laag. Ah, daar zie ik ze, ik roep “is Maddy bij jullie”, gelukkig ze is bij haar andere baasjes. Tuurlijk loopt Wiggle er ook. Wel zie ik dat Maddy heeft gegraven en gerold, haar vacht heeft plakkerige plekken en haar neus is zwart.

wiggleAls twee druppels water

Wat lijkt ze veel op haar zusje Noble, ik ben dan ook vaak in de bonen. Jonger zusje Noura lijkt ook op Maddy, maar is katteriger en bezitteriger. Drie of vier keer krijgt Maddy een snauw en dan ben ik er klaar mee. Maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat Maddy ook een kleine correctie aan een oude hond geeft en aan Noble. Zij gooit zich meteen op de rug en het is over en het is zo’n lieverd die Noble. Kwispelstaart dat het een lieve lust is en wil vooral aardig gevonden worden. Het weer is best goed en eindigt met zon. Een leuke, lange en best vermoeiende dag en 19.00 uur zijn we thuis. Weet je wat nu zo jammer is, ik moet morgen weer werken. Geen dagje vrij na deze drukke dag en dat valt tegen.

Dinsdag 7 april

Vanavond begint de jachttraining bij Rijn en Duin. Via de groepssapp lees ik dat iedereen een mail heeft gehad en ik niet. Hmm, toch maar Hilda bellen. Zij vertelt dat het in orde is en ik kan gewoon komen vanavond. De mail die ze naar mij stuurde kwam terug en toen dacht ze ‘ach Liana komt toch wel’. Helemaal waar tot ik die groepsapp las. In de Vlietlanden verzamelen we om 19.00 uur. Het weer is goed, het is droog, wel wat fris. Lees meer.

Woensdag 8 april

Boseilanden

We rijden naar Zwaanshoek, Ella gaat ook mee. Even nog wat wateroefeningen doen en wat appèloefeningen. Prima gaat het. Mooi gebied, de fazanten horen we roepen en dat horen June en Maddy ook. Ze hebben het druk! Dat geeft ons weer wat zenuwen, want ze kunnen naar de weg rennen.

Donderdag 9 april

Eend

De hele week ben ik al niet naar de trimbaan geweest, Wil gelukkig wel een paar keer. Vanmiddag wil ik een paar apportjes met de eend doen, Maddy moet even wild vastpakken, ter voorbereiding van de appèl- en apportproef. Vandaag eend, zaterdag konijn. Dat heb je hè als je toezegt in een visite op maandag, had hier ook helemaal geen tijd voor. ‘Zoek apport’ en markeren met de eend gaat prima. Tuurlijk mag June ook apporteren, ze vindt het zo leuk. Omdat ik dit wil oefenen in de Bavo, lopen we hier ook maar onze wandeling. Ook om Maddy wat te sparen.

Vrijdag 10 april

Weer niet veel tijd om naar de trimbaan te gaan, vanavond is de algemene ledenvergadering van de Weimaraner Vereniging. Dus het wordt de Bavo.

Zaterdag 11 april

Konijn

Beetje uitrusten vandaag, voor hond en baas. Ik slaap wat uit en Wil gaat met de honden naar de trimbaan. ’s Middags gaan we naar de Bavo en we doen een ‘verloren zoek’, ook ter voorbereiding van morgen voor de A.A.P.