Zondag 29 maart

315sized_IMGP0853Regen, regen en regen

Het begint droog, maar rond 10.30 begint het te regenen en het gaat steeds harder regenen. Gelukkig staan we in de duinen op het Hubertus terrein, heeft de harde wind niet zo’n vat op ons. We worden wel nat, maar de laatste oefeningen doen we in het bos en dat scheelt. Wat doen we zoal? Later meer.

’s Middags vinden Ella en ik het wel best, onderweg naar de Bavo begint het te hozen, we wachten even in de auto tot het ergste voorbij is en we lopen een klein rondje rond de kinderboerderij.

Maandag 30 maart

GG-avond

Vorige week verzuimd, dus nu maar weer gaan. “Doe je mee met de verkeerszeker Hond”? Ik aarzel en antwoord wat afwijkend. “Het hoeft niet”, zegt Marrie, “alleen als je er zin in hebt”. Heleen vult aan dat ik er niet extra voor hoef te trainen, als ik GG-B heb gehaald, dan haalt Maddy dit op haar sloffen. “Denk er over na en dan hoor ik het wel, het is in juni”. Oké ik denk er over na. En ik wilde nog wel stoppen met de GG, we kijken het nog even aan. Hoe gaat de training?

Dinsdag 31 maart

Storm en regen

Het stormt en het is slecht weer. Op de trimbaan worden we gezandstraalt, dus ik ontwijk de kale zandvlakten op de trimbaan. De honden hebben het reuze naar hun zin met die wind, ze worden er een beetje rebels van. Gelukkig is het wel droog.

Woensdag 1 april

De trimbaan houden we even voor gezien en we rijden naar Nieuw-Vennep, we zijn er zo, het is niet druk op de weg. De storm is gaan liggen, maar er staat best nog een stevig windje. Maddy vindt een haas en rent er achteraan, gelukkig niet zo lang en ver als vorige week in Zwaanshoek. June vindt een mooie fazant, maar komt niet echt tot voorstaan. Jammer dat Maddy de haan niet heeft gevonden, ze had een mooi punt kunnen maken. Zij had het nog druk met die haas. Onderweg doen we wat oefeningen en het gaat heel goed.

415sized_IMGP0893Donderdag 2 april

Eerst een klein rondje trimbaan, daarna halen we Wil op en hij neemt de vos mee die ik afgelopen zondag gehad heb. Ik ben benieuwd, het is de bedoeling dat Maddy de vos apporteert. Het is een zware vindt Wil, te zwaar. Toch moet het te doen zijn. Wil maakt er een verloren zoek van en laat het Maddy uitzoeken. Helaas ze pakt de vos niet, snuffelt er wat aan en that’s it. We proberen het nog een paar keer, maar het wordt ‘em niet. June mag de vos halen en dat laat ze zich geen twee keer zeggen. Weg is ze en daar komt ze weer met de vos. Prachtig. Misschien pakt Maddy het nu wel? Nee hoor, June mag het doen. Maddy vertoont allerlei oversprong gedrag, hout eten en gras, alles maar niet apporteren. We stoppen ermee en proberen het een andere keer nog eens.

Ook niet

June wilde ook niets van de vos weten toen ze 3 jaar was, ze apporteerde het echt niet. Pas toen ze 4 jaar was, apporteerde ze de vos en toen ging het prima. Met Maddy oefenen we nog wat vaker met de kleine vos.

Zaterdag 4 april

Hondenshow Goes

Helaas weer niet het 1/4 puntje binnen gesleept. Maddy wordt tweede met een Uitmuntend in de Open Klasse. Ze doet het goed, is braaf, soms een beetje ondeugend, attent, vrolijk en loopt goed. Wat wil ik nog meer…..