Zondag 31 januari

Brr

Het is koud! Ik moest flink krabben en overal ligt een laagje ijs. In het noorden heeft het gesneeuwd en kunnen ze schaatsen.

De honden

Zij blijven hout eten, nu vooral Blaine.

Maandag 1 februari

Misselijk

Het kan natuurlijk niet goed blijven gaan met al dat hout gesnoep. Blaine heeft ’s nachts een paar keer overgegeven en moest verschillende keren naar buiten. Overdag krijgt ze lichtverteerbaar voer, toch heeft ze veel trek gelukkig.

Koud

Het is nog steeds heel erg koud en het heeft geijzeld

Maddy

Ziekenhuis

Ik word gebeld door de afdeling Urologie om een afspraak te maken voor de scopie van de blaas. Ik heb ook een afspraak staan met de gynaecoloog die week, met diegene waar ik eigenlijk van af wil. Hij zal mijn blog toch niet lezen. Ik had het helemaal uitgedokterd. De ring bij mijn baarmoeder is er weer uit dus ik hoef niet voor controle terug en ik kan die bewuste afspraak afzeggen. Ik maak weer een afspraak met de arts waar ik de laatste twee keer ben geweest en die veel aangenamer waren. De assistent Urologie gooit alles in de war. Zij had de controle afspraak gezien en het leek haar wel een goed idee om de afspraak te combineren met de uroloog. Nee! Ik heb alles in de strijd gegooid om het te voorkomen, maar niets hielp. Ik geef het op en maak de afspraak met mezelf dat ik me niet door hem laat omverlopen. Na de 18e hoor je hoe ik het er af gebracht heb, ha ha.

Dinsdag 2 februari

Temperatuurverschillen

Gelukkig gaat alles weer goed met Blaine en ze heeft honger. Sinds een lange tijd gaan we weer eens naar Venneperhout aan de Hoofdweg. De honden vinden het ook leuk. Klein detail, ’s morgens is het 2 graden en ijskoud en ’s middags 8 graden en aangenaam.

Woensdag 3 februari

Eten

Blaine blijft toch nog wat tobben met haar buik en trek in eten. Echt, het lichtverteerbaar voer van Royal Canin vindt ze super.

Donderdag 4 februari

Heel vroeg

Zijn we in de Bavo en ik zie dat een kleine Jack Russel rent over het pad en in de bosjes verdwijnt. De honden zien het ook. Is er wat aan de hand? Blaine en Maddy zijn weg zodra ik ze loslaat en ze hebben het enorm druk. Even later zie ik waarom, een haas. Dus toch! Daar had het Terriërtje ook zo druk mee. Dit gaat niet meevallen. Van de week een haas op een ander veld en nu weer. Even later komen we hem weer tegen, de honden hebben het naar hun zin. Ik iets minder want ik moet werken en heb een teammeting.

Vrijdag 5 februari

Modder

Blaine, Maddy en ik gaan naar Venneperhout aan de IJweg. Het is bijna niet te doen, wat een modder. Het is een wonder dat ik niet gevallen ben, de honden zijn zwart in plaats van grijs.

Gatverdamme

De honden vinden viezigheid, ja ook dat gebeurd corona puppykopers, hun hoofd zit helemaal onder. We maken ze schoon met vies water uit een plas en papierenzakdoekjes en in de auto nogmaals met dettoldoekjes. Dan hebben we het nog niet gehad! Thuis worden ze ook afgesopt. Ik kom deze flauwekul, schmerige viezigheid weer veel vaker tegen, door alle coroanawandelaars?

Zaterdag 6 februari

Ze zijn er weer

Maddy staat prachtig voor op het koppeltje Patrijzen, Blaine sluit aan. Heel mooi om te zien. We zijn overal dwars doorheen gelopen en alles is nog groen en nat.

Omslag

Het weer gaat veranderen. We komen in een koudefront terecht en het wordt heftig. Vanavond en vaannacht begint het met sneeuwen, wel 20 cm en voor morgen wordt code rood afgegeven.