Zondag 24 januari

Vliegende muizen

Waar hebben Ella en ik het zo over op de terugweg naar huis na onze wandeling? Blaine heeft weer geregeld gegraven en kwam een paar keer bij ons kijken met een bekje vol klei.

“Het verschil tussen Blaine en Maddy is dat Blaine in de lucht kijkt tijdens het graven en dat doet Maddy niet”, zeg ik tegen mijn moeder. “Ze is niet goed wijs”, antwoord mijn moeder. “Blaine denkt echt dat muizen vliegen. Maddy niet, zij is wijzer en weet dat Fazanten en Patrijzen vliegen, niet muizen. “Tijdens het graven heeft Blaine een paar keer meegemaakt dat er met de klei ook een muis de lucht in vliegt, echt ik heb het zelf gezien. Blaine weet het zeker, fazanten vliegen, Patrijzen vliegen én muizen.” “Zo is het helemaal”, antwoord Ella.

Maandag 25 januari

Loops

Eindelijk lijkt de loopsheid voorbij, we zien geen bloed meer. Blaine vindt andere honden nog heel leuk en interessant, maar ze rent er niet meer naar toe. En wanneer een reu wil ruiken, draait ze weg met haar kont. Hè, hè eindelijk.

Rellen

Nog steeds heftige rellen in heel het land met als excuus de avondklok die zaterdag is ingegaan om 9.00 uur. Ik vind het heftig, eng, vreselijk en ben zo kwaad.

Mijn lijf

Het is een rot dag vandaag, ik ben weer zo beroerd en heb steeds veel pijn. Ik slaap heel slecht en word er moedeloos van. 

Dinsdag 26 januari

Rellen

Vanavond zijn de rellen sneller onder controle en leidt het niet tot escalaties.

Mijn lijf

Ik neem weer extra pijnstillers in en neem een extra oxycodon in voor de nacht, de langwerkende. Ik heb heel goed geslapen zonder pijn!

Donderdag 28 januari

Blaine en Maddy

Ze zijn vrij rustig, ik zie al dat Blaine niet meer zo hyper en dominant is. Gelukkig is het de afgelopen 2 avonden en nachten rustig geweest op wat incidenten na.

Fazanten

’s Middags zijn er echt meer fazanten. Blaine en Maddy zijn op dreef, voorgestaan op 4!

Vrijdag 29 januari

Ziekenhuis

Tijd om weer terug te gaan naar de gynaecoloog, het is niet helemaal goed gegaan na mijn vorige bezoek. Er wordt een andere ring geplaatst, een iets grotere. Ik voel het weer zakken eenmaal thuis en na boodschappen doen.

Verwachting

Waarschijnlijk gaat het weer mis en dan stoppen we met de vaginaringen. We bekijken dan wat te doen, blaas ophalen? Of…. Ik weet het niet, maar denk opereren.

Ziekenhuis

Urologie

Ik heb de uitslag van mijn urinekweek nog niet gehoord en na anderhalve week hebben ze heus de uitslag. Nadat het een paar dagen weer beter ging, is het nu weer mis. De uitslag is binnen en de uroloog belt met vandaag is beloofd. Ik was haar helemaal vergeten, wanneer rond 18.00 uur de telefoon overgaat.

Afspraken

Ik krijg een kuur, ook met het oog op de komende operatie. Het is niet handig om met een blaasontsteking een grote operatie in te gaan. En er wordt een afspraak ingepland voor een scopie van de blaas. Puur om te kijken hoe het er van binnen uitziet nu. Lijkt me een goed plan en ze zou proberen om het voor mijn operatie in te plannen.

Zaterdag 30 januari

Ziekenhuis

Het pessarium is weer helemaal gezakt, maar ligt er nog niet uit. Kan ook niet daar is ie te stug voor denk ik. Het doet pijn door blaasontsteking of ring, ik gok op het eerste. We zijn nog maar net aan het wandelen en moet al plassen. Halverwege weer en op het einde weer enorme drang en dit hou ik op, fout. Het doet al de hele wandeling enorme pijn en ik moet zo nodig. De terugreis vanuit Hoofddorp is de hel, verkeer schiet niet op en rijdt 50 km per uur. Grr. Eindelijk thuis, naar toilet en ik haal de ring eruit. Wat een opluchting. Even bijkomen met koffie en dan ga ik de antibioticakuur halen uit de afhaalautomaat van de apotheek. Amoxicilline 3xdgs 1 tablet. De apotheek belde me ook al hierover op, zij kregen het recept via het ziekenhuis binnen. Eén van de bijwerking is maag- en darmklachten. Ik word toch misselijk na inname….

Wedstrijdje?

Ondertussen doen de honden al een paar dagen een wedstrijdje wie kan het meeste hout eten. Meestal gaat er dan weer wat gebeuren. Ze doen dit omdat ze last hebben van de buik. Helemaal gek word ik hiervan en moet voortdurend politieagentje spelen. “Nee, foei, hier”, enige voorbeelden om word ik ervan om ze het eten van hout te laten stoppen. Soms lukt het om een stukje hout te laten brengen, vooral Blaine geeft het netjes af. Een andere keer moet ik het met mijn vingers uit hun bek halen, bah!