Zondag 17 januari

Nog wit?

Nee hoor, wanneer ik uit het raam kijk is alles weg. Wel regent het, gelukkig tijdens de wandeling niet. Hier en daar is het nog wit in het gras. En! We komen heel weinig honden tegen en dat is fijn met een Blaine die nu 18 dagen loops is. Volgens mij is haar bloed weer iets donkerder. Gisteren was het best licht. Op de Bavo ’s middags kan Blaine ook de hele tijd los.

Maandag 18 januari

Blue Monday

Daar lijkt het wel op ja. Het is een droge dag, maar wel wat somber. Blaine is 19 dagen loops en ik zie nog bloed. Dus oppassen nog.

Puk

Sandra vertelt dat Puk niet goed in zijn vel zit en last heeft van wat stijf/mank lopen voor. Niets ernstigs, maar wel heel pijnlijk voor hem. Hopelijk wordt het met pijnstillers, aan de riem lopen en fietsen en accupunctuur beter.

Ziekenhuis

Vorige week had ik veel last van mijn blaas, veel pijn met plassen ook. Je weet dat ik sinds december katheteriseer en dat maakt de kans op een urineweg/blaasontsteking groter. Al neem ik de hygiënemaatregelen streng in acht. Mijn urine zag er zo troebel uit, met veel dwarrelende stukjes/sediment. Zaterdagavond vond ik echt dat ik de volgende dag het ziekenhuis moest bellen en mijn urine moest inleveren. Zondag zag mijn urine er een stuk schoner uit en het plassen deed ook iets minder pijn. Gisteren was mijn urine gewoon weer helder en vandaag ook, geen dwarrelende stukjes, gewoon helder zoals het moet en de pijn is ook weg. Gelukkig maar weer.

Dinsdag 19 januari

Blaine

Bijna 4 weken loops is ze, bloedt nog steeds en maakt advances met een reu die we ’s morgens vroeg veel tegenkomen. Het is een groot maatje van Maddy, maar Blaine gunde hem nooit een blik waardig. Tot vanmorgen, ze vindt hem leuk.

Ziekenhuis

Ik heb gebeld met de afdeling Urologie van het Spaarne Ziekenhuis. Weer was maandagavond mijn urine troebel en weer heb ik veel pijn deze ochtend. Het is een rotochtend met veel pijn. De assistent zorgt ervoor dat er een formulier voor een kweek klaarligt in Hoofddorp. Na mijn werk en voor mijn rustuurtje rij ik even heen en weer om urine in te leveren. Het wachten valt nog een beetje tegen. Ben benieuwd wat eruit komt.

Toch vrij laat terug

Daardoor kan ik maar even rusten en heb ik geen tijd meer om naar Nieuw-Vennep te rijden voor de lange middagwandeling. Het wordt de Bavo en de honden vinden het echt niet erg.

Brillen

Ik heb 4 pasbrillen bij Charley Temple besteld, voor het eerst, het wordt moeilijk!

https://www.charlietemple.com/nl-nl/

Woensdag 20 januari

Loops

Blaine is nog steeds loops en ik moet uitkijken, want vanmorgen vindt ze de bordercollie weer heel leuk. Ze rent zelfs met hem mee. Ik roep en roep en roep, ze komt niet hoor. Niets voor Blaine, ze komt meestal meteen. Bij de 5e keer komt ze eindelijk. Oeps dit wordt echt oppassen geblazen. Ze is nu 21 dagen loops! Houdt het een keer op.

Dominant

Blaine voelt zich heel wat tegenwoordig, ze groeit figuurlijk en intimideert Maddy voortdurend. Ik ben boven aan het werk en hoor wel een blaf, maar wist niet wat dit voorstelde. Maddy lag in haar mand en had er nu genoeg van. Blaine was weer behoorlijk dominant en stond over haar, Maddy greep eindelijk in en zette Blaine op haar nummer. Mijn moeder heeft ingegrepen en stuurde Blaine weg.

Langeveld

Het is weer feest, want we gaan naar de Langeveldse duinen. Maddy is blij, ze rent en springt en danst bijna van plezier. Blaine hou ik nog iets langer aan de riem en dan mag ook zij los, wanneer de kust vrij is van andere honden. Rond dit tijdstip loopt er niet veel meer. We houden ze goed in de gaten en willen voorkomen dat de honden gaan graven. Dit lukt niet helemaal, maar het is niet zo erg als de vorige keer.

Mank

Helaas zie ik dat Maddy wat mank loopt, later is het over. Thuis zie ik het weer, zit er iets in haar voetzooltje? Ik voel wel wat en peuter het eruit met naald en pincet. Het lukt, ik haar er een doorn uit. Nog even mankt ze en dan is het over, gelukkig.

Donderdag 22 januari

De ochtenden

Ik werk al de hele week behalve maandag, zucht. Ik verslaap me steeds of heb te veel pijn om goed door te werken en besluit mijn werkzaamheden meer te verdelen. De laatste week voor mijn operatie neem ik een weekje vrij, nog even genieten van mijn vrijheid.

Ziekenhuis

Vanmiddag naar de gynaecoloog. Een hele aardige man, wat een verschil met de vorige zeg. Ik krijg een pessarium en die ligt er bij thuiskomst al bijna uit. Ik besluit om het zelf te verwijderen en bel volgende week het ziekenhuis, heb effe geen zin meer deze week.

Bavo

Helaas voor de honden wordt het ook vanmiddag een lang rondje Bavo, prima vinden ze het.

Zaterdag 23 januari

Loops

Blaine bloedt nog steeds, maar ik denk dat ze over haar hoogtepunt heen is. Er staan best wat auto’s op het parkeerterrein, toch komen we bijna geen honden tegen. Diegene die we zijn heeft Blaine geen belangstelling voor. Wel voor graven, oh wat is ze dan volhardend, net als haar moeder Maddy. Op de heenweg lopen we een stukje door de bosschages en Blaine vindt een muizenhol, ik sta er met mijn voet op om het te verhinderen. Dit helpt niet, daarom lijn ik haar aan en trek ik haar mee. Op de terugweg van ons rondje lopen we nu op het pad. Blaine is weg, ik fluit maar ze komt niet. Ik kijk links en rechts in de bosjes, maar geen Blaine. Even later komt ze aangerend met een bek vol klei. Ik dacht het al, ze is toch bij die muizenhol geweest en heeft lekker ongehinderd gegraven. Wat onthouden ze dat toch hè.

Bril

Ik heb 2 leuke brillen uitgekozen, maar wil er nog een paar zien. Ik heb weer 4 pasbrillen besteld en de eerste 4 teruggestuurd.

Ziekenhuis

Helaas is de uitslag van de urinekweek nog niet binnen. Helaas, want het doet weer zeer vanmorgen.

Avondklok

Vanavond gaat voor het eerst sinds de tweede Wereldoorlog een avondklok in en wel om 21.00 uur. Er mag niemand meer buitenlopen, tenzij tijdens het uitlaten van de hond of voor je beroep met ontheffing.