Zondag 10 januari

Weer koud

Weer heeft het gevroren en nu schijnt de zon gedurende de hele wandeling. Het is gelukkig rustiger dan gisteren en dat is prettig met een loopse hond. Maar Blaine is nog totaal niet geïnteresseerd in reuen.

Voorstaan

Wel in fazanten, ze staat mooi voor op een haan. Maddy denkt, ‘krijg nou wat’ en vindt een hennetje, aan de andere kant roept een haan.

Maandag 11 januari

Voorstaan

Weer staat Blaine prachtig voor op twee hennen. Ze neemt de taken over van Maddy lijkt wel.

Dinsdag 12 januari

Langeveld

Voor de derde keer in korte tijd gaan we weer naar de duinen van Langevelderslag. Blaine hou ik iets langer aan de riem, omdat ze natuurlijk loops is. Weer is het best druk op het parkeerterrein, maar de meeste wandelaars gaan naar het strand. Blaine is heel fel en vreselijk actief, Maddy heeft het ook enorm naar haar zin. Ze rennen nu verder weg en ik laat ze gaan en ja wanneer je ze een vinger geeft,

nemen ze je hele hand. Al snel zijn ze weg en blijven weg. Ik ga kijken en ja hoor beiden zijn al een eind op weg met het uitgraven van holen. Ik heb hier zo geen zin in. Ik trek Blaine uit het hol en Maddy komt na aanhoudend roepen. Het kost zo veel kracht. Ik moet dit kunstje nog een paar keer herhalen, ook op de terugweg. Dan heb ik er genoeg van, dit hou ik niet vol en mijn rug zeker niet.

Ella en ik besluiten ze aan te lijnen, het is al aardig donker en zo ver is het parkeerterrein niet meer. Pff, zo vol energie zijn ze en waren ze, niet normaal. Oh ja, Blaine vond ook nog een flink hoofd van een? Voor een konijn te groot, maar wat dan?

Woensdag 13 januari

Hondenuitlaatservice

Vandaag komt de jonge dame langs van Huppeldepup, wanneer het klikt mag ze onze honden meenemen met de wandelingen. Leuke, lieve spontane meid en gek op honden en dieren. Ze neemt wel grote groepen honden mee, elke ochtend met wisselende samenstellingen. De honden blaffen wanneer ze aanbelt en bij binnenkomst zijn ze al snel stil en gaan weer in hun mand liggen en slapen. Maddy gaat even bij haar kijken en laat zich aanhalen, Blaine loopt ook naar haar toe en snuffelt gereserveerd aan haar hand. We spreken af dat ze woensdagmiddag of ochtend de honden komt halen, dit hangt ervan af of ze ’s middags opdrachten heeft. ’s Middags loopt ze alleen met onze honden en haar eigen hond en in de ochtend met een kleine groep. Ook wil ze de honden op de zondag meenemen wanneer ze alleen met haar eigen hond wandelt. Dit is helemaal super natuurlijk. Zondags 28 februari gaan de honen voor het eerst mee. Verder moet mijn broer 1 of 2 keer de honden meenemen en misschien nog een vrijwilliger. Wie biedt zich aan? Marjon uit Haarlem van Isa wil ze ook graag uitlaten.

Donderdag 14 januari

Dag 15

Blaine is nu zo’n 15 dagen loops en tot nu toe gaat alles goed en heeft ze alleen nog maar losgelopen. Wel moet ze af en toe aan de riem wanneer er een andere hond aankomt. Het is steeds vrij rustig met honden wanneer ik wandel en dat helpt zeker!

Ziekenhuis

Eindelijk, eindelijk maak ik een afspraak met de gynaecoloog. Ik wil vragen om een ander en dat vindt mijn huisarts heel normaal wanneer ik me er niet goed bij voel. Ik bel en had op internet al gezien dat mijn gynaecoloog heel erg bezet is. Ik laat het nog even over aan de assistent die ik aan de telefoon heb. “Of wil je liever je eigen arts”, vraagt de assistent. “Nee hoor”, antwoord ik “maakt niet zo uit” en ik probeer niet al te gretig te klinken. Ik kan over een week al langskomen bij een andere arts, wel een man, nou ja dat maakt me niet zoveel uit, zijn gezichtsuitdrukking is zacht en aardig. Probleem opgelost.

Zaterdag 16 januari

Fazanten

De laatste paar dagen komen we elke dag wel fazanten tegen, maar vanmorgen wel heel veel. En twee patrijzen, ze zijn er weer! Blaine staat weer prachtig voor op de patrijzen, net als gisteren. Ook ruikt ze een fazant en springt een greppel over. Ik zie de haan op de grond en hij loopt snel weg voor het onheil. Deze hanen zijn heel snel en slim en ja hoor hij is de honden te slim af, want ze vinden hem niet.

Sneeuw

Tot vandaag, vanmorgen kom ik maar één hond tegen, maar vanmiddag sneeuwt het en dat betekent….. wandelaars met kinderen en honden. Nu wordt het oppassen geblazen en ja wanneer ze kan neemt ze het waar en loopt naar een oude rustige reu. Ze biedt zich aan, maar de reu weet niet zo goed wat te doen. Voordat zijn hormonen wakker worden lijn ik haar snel aan. Het is echt een geluk dat Blaine zo goed luistert. En leuk weer eens sneeuw! Blaine kent het wel, het heeft tijdens de eerste 2 jaar van haar leven in de winter gesneeuwd.