Zondag 29 november

Druk

Terwijl de winkelstraten in de steden overvol zijn tijdens de gedeeltelijke lockdown waar iedereen het zo met zichzelf te doen heeft door alle zware maatregelen, lopen Ella, ik en de honden heerlijk rustig in de natuur.

Hoe is het weer?

Het is koud!! Zelfs ik heb koude handen en geen handschoenen natuurlijk, die liggen nog in de la.

Niet in haar hum

Maddy is nog een beetje timide en heeft wat last van de maag.

Restanten

Maddy vergeet de misselijkheid, want samen met Blaine vinden ze wat restanten van een haas. Blaine heeft een stuk poot te pakken, ik probeer er alles aan te doen om haar bij me te krijgen en alles mislukt. Ik word steeds kwader, wat het afgeven natuurlijk niet ten goede komt. Ik geef het op en ben woedend, ik laat het merken ook en wil voorlopig niets met haar te maken hebben. Zo zeg, ze kijkt me steeds aan met een blik van ‘vrouwtje waarom ben je boos op mij?’

Ook moederlief

Ik dacht dat Maddy niets had gepakt, fout, ook Maddy heeft wat resten op en vergeet dat ze last heeft van haar maag. Hier was Ella net mee bezig, Maddy heeft het wel afgegeven en Ella heeft een stukje poot weggegooid.

Negeren

Ik negeer haar zeker een half uur. “Zal ik wat oefeningen met haar doen?” vraag ik aan Ella. We besluiten het toch maar te doen. Twee lijnen gaan heel goed en markeren, voor ieder één, gaat slecht. Blaine onthoudt het niet en zoekt in plaats van markeert. Maddy markeert ook niet denderend.

Hert

In de Bavo heeft Maddy het druk, even later weer en ze gaat op onderzoek uit. Het is knap schemer en ineens zie ik een wit kontje, dit hoort niet bij één van mijn honden. “Een hert”, zeg ik tegen Ella. Blaine ziet of ruikt het oog en weg is ze. “Shit”. Ik fluit en gelukkig komt ze vrij snel terug, heel braaf is ze en voor de zekerheid lijn ik haar aan. Maddy komt er ook aan en zij is ook braaf, maar heeft het hert wel opgejaagd denk ik. Ook haar lijn ik aan.

Het laatste restant

We lopen een wat andere route en de honden hebben het naar hun zin. Blaine vindt een fazant en Maddy is ook weg. Hmm, ze blijft wel heel lang weg. “Hiernaast is toch niet het veld waar die rottende haas lag hè?”, vraag ik aan Ella. We denken allebei van niet, of toch wel? “Ja wel”, zeg ik tegen Ella. “Oh dan is ze dat stukje poot aan het zoeken wedden”. “Nee, dat weet ze niet meer”, zegt Ella. “Mooi wel.” Even later komt Maddy aangerend en likt haar lippen af. “Ja hoor ze heeft het gevonden,” zeggen we in koor.

Maandag 30 november

Ziekenhuis

Vanmiddag is de eerste afspraak deze week van drie in totaal, het wordt een zeer druk weekje. Vanmiddag krijg ik een echo van mijn blaas, om te kijken hoeveel urine er is achtergebleven in mijn blaas na het plassen. Ongeveer 150 cc. Twee weken geleden heb ik het ook gehad, maar er was iets mee aan de hand en voor de afspraak met de uroloog moest het nog een keer. Raar, want ik had veel geplast en ja er was nog veel urine in mijn blaas. Morgen uitslag van de uroloog,

Rondje Bavo

Vanmorgen heb ik even in de Bavo gelopen en ik neem de honden ’s middags mee naar Hoofddorp naar het ziekenhuis. Dan kunnen we mooi op de terugweg wandelen in Zwaanshoek, dit ligt er vlakbij. GG-training sla ik over, dat wordt te zwaar.

Dinsdag 1 december

Vroeg

Heel vroeg lopen Blaine, ik en Maddy een rondje Bavo. Ik word rond 8.40 uur gebeld door het Spaarne ziekenhuis.

Ziekenhuis

Ik heb een neurogene blaas, dat betekent dat het niet goed aangestuurd wordt door de zenuwen. Wat hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met mijn rug, de aangeboren scoliose, en nu met de stenose van het ruggenmerg. Steeds blijft er bij mij urine in de blaas achter, ik kan niet goed uitplassen wat ik ook probeer. Met alle gevolgen van dien. De uroloog vindt dat ik een afspraak moet maken om zelf te katheteriseren, dit wordt al een tijdje geopperd, dus ik kon eraan wennen en vind het nu zelf een goed idee en ik denk dat het veel opluchting geeft. Op 15 december heb ik een afspraak met de specialistisch verpleegkundige voor uitleg.

Woensdag 2 december

Ziekenhuis

’s Morgens wandel ik met de honden in Zwaanshoek/Hoofddorp en 11.15 uur rijden Ella, de honden en ik naar Nijmegen voor mijn préoperatieve gesprekken en onderzoeken. Het wordt een latertje, rond 19.00 uur zijn we pas thuis.

Lees meer.

Vrijdag 4 december

Jachttraining

Hoe gaat de training in Lage Vuursche? Lees meer.