Zondag 22 november

Groene weelde

We wijken uit naar Hoofddorp naar de Groene Weelde. Het is me veel te druk en modderig en we lopen te ver, op bepaalde stukken hebben de honden het naar hun zin.

Maandag 23 november

GG

We mogen weer naar de Gehoorzaamheidstraining en met frisse tegenzin gaan Blaine en ik er heen. Blaine is niet zo gemotiveerd, liggen vindt ze niks op deze koude grasmat en tijdens ‘vak’ duurt het een eeuwigheid eer ze gaat liggen. Blaine mag blijven staan en niet snuffelen en op mijn commando gaan liggen.

Dinsdag 24 november

Wandelen voor werk

Ik sta heel vroeg op, het is mijn werk ochtend. Zal ik een keer naar Nieuw-Vennep rijden voor onze ochtendwandeling? Normaal wandel ik altijd op de Bavo een half uurtje. We gaan het gewoon doen, ik heb de tijd aan mezelf en werk toch thuis en haal vanavond het verloren uurtje wel in. Het worden tweeëneenhalf uur. Poeh, dat valt nog niet mee en krijg een lichte hypo die ik lang niet gehad heb. Ik had ze veel tijdens mijn erge darmontstekingen en bloedarmoede. Ik heb veel buikpijn de laatste tijd en dit verklaard het denk ik.

Vorige week hebben onze honden van de jachttrainer een adventskalender gehad.

Niet meer doen

Na de wandeling werken en dat valt tegen en heb veel zenuwpijn, dit moet ik niet meer doen dus. Voordeel is wel dat ik ’s middags niet zo lang hoef. De honden hadden het wel naar hun zin, maar dat hebben ze op de Bavo ook.

Woensdag 25 november

Ziekenhuis

De eerste van vele. Ik krijg een MRI van mijn bekken, met contrastvloeistof. Via een infuus wordt er halverwege de MRI  contrastvloeistof ingespoten. Dit laatste heb ik nooit gehad in combi met MRI. Wel tijdens een dunne darmonderzoek met het drinken van contrastvloeistof n.a.v. de ziekte van Crohn. Dinsdag de uitslag.

Fazant in boom

Ik moet naar het ziekenhuis voor een MRI van het bekken en loop een klein rondje Bavo. ’s Middags gaan we naar Zwaanshoek en wanneer we de auto uitstappen horen we hem al roepen. Meneer de fazant zit ergens in een boom. Maddy probeert hem te lokaliseren en Blaine loopt als een kip zonder kop in het rond en gaat het riet in. Ze hebben hem niet gevonden, hij is weggevlogen.

Muis

Blaine is weer erg van het graven, ook vanmiddag. Ella en ik kunnen haar een paar keer wegjagen, maar het laatste muizenholletje is te belangrijk. Ze hapt een stuk klei en wortel uit de grond en ineens rent en springt ze in het rond. “Muizen vliegen niet hoor Blaine”. Mooi dat ze een muis in haar bek heeft. Ze geeft het wel af en dat is netjes.

Donderdag 26 november

Alleen maar modder

We wandelen in de Groene Weelde en het is hier zo modderig. De honden hebben er geen last van, zij rennen overal doorheen.

Vrijdag 27 november

Training

Blaine en ik rijden naar Lage Vuursche voor onze wekelijkse jachttraining, hoe gaat het?

Middag

Eind van de middag gaan we even naar de Bavo, het is best een beetje druk. Blaine is zo hanig en vol energie. Ze brengt ook weer bij een hond de stuipen op het lijf door er achteraan te rennen. De hond stapt zelf op Blaine af, vol bravoure en dat pikt Blaine niet. Het hondje rent wat angstig weg en Blaine er achteraan. Het gilt al bij voorbaat en dat klinkt niet fijn. Ik moet Blaine een paar keer roepen en dan komt ze. Het hondje wordt helemaal getroost door zijn baasje, volgens mij is het niet handig om dit angstgedrag te belonen. Het is een hele vervelende eigenschap van Blaine.

Zaterdag 28 november

Wat is er aan de hand

Maddy wil haar stukje brood niet tijdens mijn ontbijt en dat is heel raar. Wanneer we naar Zwaanshoek rijden zit ze als een lijdzaam vogeltje achter in de auto. Wanneer ze naar voren wil komen wordt ze heel subtiel tegengehouden door Blaine, zij gaat met haar lange lijf voor het net staan. Eenmaal buiten merk ik niets meer van het ineengedoken vogeltje, ze komt helemaal tot leven. Ze heeft het naar haar zin, jaagt, staat samen met Blaine voor op een fazant en nog een keer alleen voor een hen. Een topochtend en eten doet ze na de wandeling ook weer. Hè, gelukkig.