Zondag 15 november

Heel veel regen

Met Ella wandelen we in Nieuw-Vennep, ’s ochtends is het gelukkig droog en dat kan ik niet van de middag zeggen.

Aanvaring

We komen weer de Griffon tegen, zij is een paar keer flink uitgevallen tegen onze honden. Ze is aangelijnd en mijn honden lopen los. Ik heb het te laat door omdat ik aan het chagrijnen ben over het weer. De Griffon valt weer uit en Blaine gaat er fel tegenin, maar wie begint met deze tirade? Volgens mij toch Blaine deze keer. Maddy komt er ook bij, maar is zeker niet zo fel. Ik schrik hier toch wel van, dit is echt vanaf de laatste tijd. Ik ren er, soort of, naar toe en trek mijn mond open. Desnoods gebruik ik mijn plu, de grote mond is genoeg, het uitvallen stopt.

De regen komt met bakken uit de lucht vallen en ik heb me te optimistisch gekleed. Ik geef zoals altijd mijn moeder de schuld, zij zei dat het droog was. Ik doe het natuurlijk gewoon zelf, heb zelf mijn laarzen vervangen voor schoenen en zelf gewoon mijn fleecevest en bodywarmer aangetrokken. Ik ben wel zo slim om de schade iets binnen de perken te houden en neem een plu mee tijdens het wandelen. Ik doe dit zelden, heb er een vreselijke hekel aan, maar het is een plu of zeiknat regenen.

Maandag 16 november

Fazant

Heerlijk wandelen in Zwaanshoek en we gaan overal dwars doorheen. Blaine vindt nog een fazant, haar zoeken wordt beloond.

GG

Door de strengere coronaregels nog steeds geen gehoorzaamheidscursus.

Dinsdag 17 november

Fazanten?

Ik hoor in de verte de roep van een fazant. “Ga kijken,” zeg ik tegen de honden. Maddy is meteen weg en Blaine heeft enige aanmoediging nodig. De fazant blijft roepen, een wat paniekerige roep. “Gaat dat wel goed,”

vraagt Ella. “Ja, die fazant zit in een boom”. Ella reageert wat ongelovig, “straks begint het gekrijs”. Ik heb het nog niet gezegd en inderdaad een oorverdovend geschreeuw klinkt. Het is weer goed dat het rustig is nu. Ik ga ernaartoe en spreek de honden ferm toe, de fazant schrikt ook en vliegt weg. Geluidsoverlast opgelost. 

Woensdag 18 november

Hazen

Na een kleine week proberen we weer om achter in het Bavoterrein te wandelen. De honden hebben het weer druk, maar het gaat weer mis op de terugweg, wederom in het hele ruige gebied. Maddy is in de struiken bij het water en Blaine gaat er ook naar toe. Ineens rent er een haas uit de struiken, de honden hebben ‘em niet gezien maar ruiken hem wel. Weg zijn ze, allebei, en rennen hun spoor achterna. Nee hè, gek worden we hiervan, want het is wederom bijna donker.

Donderdag 19 november

Herten?

Gisteren hebben we het achter gebied van de Bavo weer geprobeerd, met hazen en we willen nu een rustige wandeling. We kunnen niet ergens anders heen, omdat het bijna donker is en ik net terug ben van de garage waar mijn auto een beurt heeft gehad. We lopen aan de voorkant van de Bavo en we gaan eerst door een gebied met veel bomen en struiken. Vanmorgen zag ik hier nog veel reeënvoetsporen.

Of het handig is om hier nu te lopen? Nee dus, de honden gaan er weer als een malle vandoor, sporen achterna. Toch van die herten? Ik weet het niet. Gelukkig hebben ze wel al hun lichtgevende halsbanden om. Ik zie ze niet meer en raak lichtelijk in paniek. Er komt een gezin aan met een Gordon Setter en de man van het gezin ziet eerder dan ik waar de honden zijn. Gelukkig helemaal safe en ik lijn ze aan. De rest van de wandeling gaat weer normaal zonder incidenten.

Vrijdag 20 november

Ochtendwandeling

Het wordt een korte, aangepaste, hopelijk hazen- en hertenvrije wandeling, ik heb iets langer in bed gelegen en heel goed geslapen. Blaine en ik moeten om 10.45 uur gaan rijden voor de jachttraining.

Bouwvakker

We lopen over twee velden, de honden vinden het geweldig hier. Maar rechts hiervan zijn ze aan het bouwen en aan het einde van het tweede veld is een weg aangelegd. Overdag rijden hier regelmatig vrachtwagens over met bouwmateriaal. De honden weten dat ze aan het einde van het veld moeten wachten.

Maddy is een vuilnisbak, ruikt en vindt altijd etenswaar of iets dergelijks. Aan de overkant van de weg heeft iets heel lekkers gelegen en als ik even niet oplet gaat ze erheen, snuffelt en neemt hapjes zand, raar! Ik roep “wachten” wanneer de honden bij de rand van de weg zijn. Maddy loopt door,” Maddy wacht!” en Maddy loopt door. Ondertussen stapt een groep bouwvakkers uit een busje en één loopt naar Maddy toe.

Ondertussen loopt Blaine ook bij hem, ik vind het best, ze lopen nu toch weer op het veld en die bouwvakker heeft er lol in. “Mogen ze dit hebben,” roept hij. “Het is liga”. Ja prima, antwoord ik. Ik ben nu ook bij ze en probeer ze aan te lijnen. “Ik kan ze wel snel meelokken”, zegt de bouwvakker. “Ja de oudste doet veel voor wat lekkers, maar niet verder vertellen hoor”. Hij lacht en loopt terug naar zijn maten. “Zo je lijkt wel een dogwhisperer”, hoor ik ze zeggen.

Jachttraining

We mogen weer! Het is toegestaan om met 4 personen buiten te trainen. We zijn als groep nog niet compleet, maar dit volstaat ook. Niet 2 uur trainen zoals normaal, maar 1 uur en dit is voor mij wel zo prettig. We trainen in Almere. Lees meer.