Zondag 8 november

De zon

Een heerlijke zondag met mooi wandelweer en geen training. Eigenlijk nemen we altijd de dummytas mee voor wat oefeningen en dat laten we achterwege. Ik wil wat vaste oefeningen doen in de Bavo.

Hondenuitlaatservice

Vanavond heb ik contact gezocht met hondenuitlaatservices. Ik heb er nu twee aangeschreven, een particulier en een uitlaatservice beide uit Noordwijkerhout. Ik wacht nog even met kennismaken en ga op mijn gevoel af en de ervaring met vooral jachthonden van de uitlaatmensen.

Maandag 9 november

De zon

Weer een mooie wandeldag. Met nu een paar oefenmomentjes.

GG

Nee, dit staat stil vanwege de nieuwe coronaregels van uiterlijk 2 mensen samen.

Woensdag 11 november

Er heeft hier iets gelopen

De honden zijn wat op het spoor in de Bavo helemaal achteraan tegen het bollenland aan. Ze luisteren niet en dat zou handig zijn in het donker. Te laat zijn we van huis gegaan voor de wandeling en dat komt door mij. Gelukkig hebben we de lichtbanden mee en hebben ze op tijd om gedaan. We kunnen ze goed in de gaten houden, maar wanneer ze richting een laantje rennen moeten we ingrijpen. Blaine luistert best snel, maar Maddy!! Wat een harde kop heeft ze toch, ze blijft gewoon haar ding doen, alsof we lucht zijn. De laatste tijd ging het echt stukken beter, maar nu zeker niet. Uiteindelijk komt ze wanneer ik haar bijna kan benaderen. Stoute hond. En wat er nu gelopen heeft? Ik denk niet een haas, maar een hert.

Blaine

Ze blijft wat rommelen met haar maag. Gisteren ging het goed, ’s maandags niet, vandaag gaat het wel weer. Ik geef wel steeds een maagtablet.

Vrijdag 13 november

Ja hoor

Wat is dat toch met die vrijdagen op de Bavo! Ik durf er bijna niet meer aan te beginnen. We lopen nog maar net, zoals altijd in het ruige gedeelte met de meeste uitdagingen. Blaine heeft haar speeltje en Maddy en Blaine lopen samen op. Ik ben even afgeleid en praat over een serieus onderwerp met mijn moeder. Ik kijk op en zie Blaine staan, maar waar is Maddy? Blaine heeft ook haar speeltje niet meer in haar bek en we hebben geen idee waar het is. Terug naar Maddy, ik hoor wat en roep haar. Ik weet bij voorbaat al dat het geen zin heeft, dus ik loop naar haar toe. Ondertussen is Blaine ook bij mij en met z’n tweeën rennen ze een spoor achterna en weg van mij. Verdorie weer naar dat weggetje net als van de week. Er rijden daar gewoon auto’s, niet veel gelukkig en ook tracktoren om het bollenland te bewerken. Er zijn daar ook wat grote weiden omheind door schrikdraad. Gelukkig luisteren ze beter dan van de week en ik kan ze vrij snel aanlijnen. Ik loop terug naar mijn moeder, zij probeert het speeltje te vinden. Ik laat Blaine los en roep “zoek speeltje”. Fout, fout, fout.

waar is Maddy?
Oh daar is ze

Geen speeltje, maar wel iets anders

Ik hoor een schreeuw van Blaine. Oh God wat is er nu weer aan de hand en loop haar kant uit, afgaande op het geluid. Ik hoor ook andere geluiden en zucht, ik hoor het al. Volgens mij heeft ze een konijn. Mijn moeder heeft al die tijd Maddy vast, gelukkig, met die schreeuw moet Ella alle zeilen bijzetten om Maddy niet los te laten.

Konijn

Blaine heeft een konijn in haar bek, ik nader haar en ze loopt weg naar achteren. Het is haar buit en dat wil ze nog even zo houden. Ze legt het beestje op de grond neer en ik zie dat het nog leeft. Even denk ik laat het maar los misschien kan ze nog wegkomen, maar ik vermoed dat het te beschadigd is. Oh wat ga ik doen, echt ik haat deze situaties. Laat Blaine het maar dood maken, dan is het uit zijn lijden. Het leeft niet meer en ik roep Blaine, ze komt en geeft het af. Blaine krijgt spijt en wil het terug, dan gaat alles mis. Ik lijn Blaine met pijn en moeite aan en leg het konijn neer, helaas kan ik het niet meenemen. Ik moet heel erg mijn best doen om Blaine tegen te houden, maar ze is zo sterk en is me te slim af. Ze pakt het konijn weer en nu wordt het moeilijk. Ella komt erbij en ik zeg tegen mijn moeder pak het maar. Mijn moeder trekt aan het konijn! “Mam, niet aan trekken!” Blaine wordt natuurlijk feller en ik neem het snel over. Ik baal hier van en laat Blaine opnieuw het konijn pakken en brengen. Weer fout, ze is te opgefokt en van het konijn is niet veel meer over.

Balen

Sylas, Weimaraner langhaar

Mijn moeder en ik zijn boos, gefrustreerd en hebben een nare smaak in onze mond. Ik krijg het beeld van het konijn niet snel van mijn netvlies. Blaine blijft aan de riem en Maddy mag, ver van het plaats delict, nog even los. De wandeling is verpest en ook ons humeur. Ik wilde nog trainen, dat doen we ook niet meer. We zoeken tevergeefs naar het speeltje en houden er na 10 minuten mee op. De tas met dummy’s halen we op, die hadden we achter wat oude omgezaagde bomen neergelegd, zo hoefden we er niet mee te sjouwen. “Shit, ik had het konijn hier in kunnen doen! Hadden we de tas nu maar meegenomen, dat had ons een hoop ellende gescheeld!”

Jachttraining

Nee, nog geen jachttraining. Er mogen niet meer dan twee mensen bij elkaar buiten staan en we doen geen privétraining. Sylas, op de foto hierboven, kreeg wel privétraining. Geluksvogel.

Zaterdag 14 november

Grote brand

Een rustige wandeling in Zwaanshoek met druilerig weer. Tijdens het ontbijt hoorde ik al sirene’s en onderweg naar huis kreeg ik een NL-allert. De schelft staat in de fik, theater, sportschool, zwembad, het is behoorlijk heftig. Gelukkig gaat het carnaval niet door, dit wordt o.a. in de Schelft gevierd.