Zondag 1 november

Jarig

Blaine wordt vandaag 5 jaar! Haar eerst lustrum. Ik ben zo trots op mijn mooie meisje en ook op haar broertjes en zus. In mijn gedachten altijd Suzy, veel te vroeg overleden door zo’n stom auto-ongeluk.

Gefeliciteerd Nola, Puk, Hugo, Mylo en Blue. Het baasje van Mylo stuurde vandaag een foto van hem.

Maandag 2 november

Spaarne

Vanmorgen ben ik al voor 9 uur in het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Voor de plasstraaltest, ja dat bestaat. Ik heb het in juni al een keer gehad, dus weet wat me te wachten staat. Ik heb heel veel gedronken en moet best plassen. Helaas blijft erna lang plassen toch weer urine achter in de blaas. De assistente meet 150 cc, maar het is waarschijnlijk meer. Ik moest vragen of de afspraak voor de MRI al is gemaakt. De assistent kijkt het na en die is nog niet gemaakt. Er moet een MRI van mijn bekken gemaakt worden, ik heb waarschijnlijk een kraakbeenknobbel op mijn schaambeen en wat doet dat ding daar. Wanneer ik de MRI-afspraak weet moet ik bellen voor een afspraak met de uroloog n.a.v. de plastest- en MRI-uitslag. Het is een hele snelle afspraak, ik denk dat ik 9.15 uur weer buiten sta.

Brief op de mat

Wanneer ik de voordeur opendoe zie ik op de mat een brief liggen met een groen logo. Dat logo ken ik, shit het is van de St. Maartenskliniek. Ik maak de brief open en zie de afspraak staan met dr. Spruit om 13.30 uur en om 14.30 uur met de anesthesioloog voor de preoperatieve gesprekken en onderzoeken.  Het is zover en schrik best wel, Ella nog meer. Ik kan het nog een maand wegstoppen en verwacht toch binnen 6 weken geopereerd te worden.

Op de foto: Puk fazantenjacht

Fazanten

Vanmorgen kon ik niet met de honden ver wandelen, dat doen we vanmiddag. Met succes, Blaine vindt en staat voor op twee fazanten.

Dinsdag 3 november

Misselijk

Blaine is weer niet lekker en eet rond 16.00 uur weer iets. Dit is nu al vanaf donderdag aan de gang. Haar ontlasting is ook nog niet goed. Wel geef ik steeds een maagtablet. Gisteren ging het goed, maar we zijn niet naar GG-training geweest, ik had te veel pijn door drukke dag.

Bult

Eerder heb ik verteld dat Blaine een bult op haar rug heeft, dit is onderzocht en het is gelukkig een talgklier. Dit is leeggezogen en vrij snel zag je het weer iets groter worden, dit was ook de verwachting. Maar daarna werd de bult steeds kleiner en nu is het vrijwel verdwenen! We dachten dat het weggehaald zou moeten worden en dat hoeft nu niet, heerlijk.

Corona

Slecht nieuws i.v.m. corona, er zijn nieuwe maatregelen afgekondigd. Voor mij betekent het dat ik twee weken niet kan trainen. Geen jachttraining en geen Gehoorzaamheidstraining, dat laatste vind ik niet erg. Wel biedt mijn trainer privétraining aan voor een half uur, dat heeft geen zin voor mij. Dan moet ik een uur heen en terugrijden voor een half uur trainen, dat wordt te duur.

Woensdag 4 november

Iets meer eetlust

Ik geef Blaine weer een maagtablet, ze is niet meer misselijk en eet best aardig. Ze is mager geworden in bijna een week tijd.

Donderdag 5 november

Honden uitlaten

Ik moet weer serieus achter een honden uitlaatservice aan, dit weekeinde pak ik het serieus op. De operatie komt eraan.

Spaarne

Verder zie ik in ‘mijn Spaarne’ dat ik een oproep heb gekregen voor de MRI-onderzoek van mijn bekken, dit is 25 november. Ik maak een afspraak voor de uitslag MRI en plastest, het is een telefonische afspraak 1 december. Weer met een andere uroloog, omdat mijn eigen arts pas 7 december kan. Het leek me wel handig dat ik meer weet over die blaas wanneer ik naar de orthopeed ga voor mijn préoperatie gesprek. Ook moet er nog een residutest gedaan worden en dat is 30 november. Het wordt een akelig druk weekje dan.

Er achteraan

Zo irritant, voor de tweede keer in twee weken ziet Maddy die bange hond weer, ik denk een Stabij-achtige hond. Ze vindt het eng en rent weg, dit vindt Maddy geweldig en rent er achteraan. Ineens staat ze stil en valt heel gemeen uit, happen bijten, aanvallen, met ontblote tanden. Zo zeg! Maddy laat zich niet kennen en zegt er wat van. “Als jij nou effe je hond pakt”, zegt het baasje. “Uh hallo”, antwoord ik. “Dan pak ik mijn hond”, dat is beter.

Vrijdag 6 november

De buik van Blaine

Voor het eerst deze week geef ik geen maagtablet, het gaat goed. Ze wil haar stukje brood tijdens mijn ontbijt en ze heeft honger. Gisteren kreeg ze ook steeds meer haar eetlust terug, wel heb ik toen een maagtablet gegeven. Het gaat gelukkig de goede kant op.

De oren van Blaine

De oren van Blaine zijn ook heel vies en de hele week behandel ik ze met een crème voor antibiotica in zit. Ze waren heel erg vies en deden ook zeer. Het ziet er nu stukken beter uit.

Wespenbultjes bij Maddy

Ze heeft zeker 2 bultjes nog van die wespenaanval die zeer doen of jeuken. Ze likt er veel aan, een plek is zelfs wat verkleurd.

Jachttraining

Geen jachttraining i.v.m. corona. Er mogen niet meer dan 2 personen bij elkaar buiten zijn.