Zondag 18 oktober

Hoe is het met Blaine?

Voorzichtig probeer ik of Blaine weer een dummy wil pakken en dat gaat goed. Wel piept ze weer een keer toch wanneer ze met Maddy wil klieren en wat van de grond komt en tegen haar opspringt. Maddy heeft een makkelijk zondag hierdoor.

Maandag 19 oktober

GG

We gaan naar de gehoorzaamheidsles en ook hier gelden de nieuwe coronaregels. We zijn met een groepje van 4 met de trainer en van 19.30 – 20.00 uur. Ik vind het een beetje verspilling, voor een halfuurtje trainen moet ik 20 minuten heen en 20 minuten terugrijden….

Dinsdag 20 oktober

Dummyoefeningen

Ik probeer deze week elke dag een oefening te doen met één of meer dummy’s. Vanmiddag doen we twee keer een verloren zoek. Eén keer gewoon uit het bos en de tweede keer moet Blaine door het water, wat heel laag staat, en aan de overkant in het bos zoeken. Beide keren gaat het super.

Woensdag 21 oktober

Gaat het beter met Blaine?

De laatste 2 dagen heb ik geen piepgeluid meer gehoord bij Blaine, ook durft ze niet goed te klieren met Maddy. Maandag nog wel, maar dat kwam denk ik door een boomstam en Maddy achternagaan, ook dat doet ze effe niet meer.

Oefenen

Ik neem twee dummy’s mee tijdens de middagwandeling en we doen twee oefeningen. De eerste lijn gaat niet zo goed, de tweede gaat prima. Ik had hiervoor de dummytas verstopt achter een boomstronk, want ik wilde pas aan het einde van de wandeling de oefeningen doen. Blaine wist waar ik het neergelegd had. Op de terugweg rent ze er al heen, ik denk dat ze het niet zo durfde te pakken vanwege die boomstronk. Ik zie haar rennen over het veld, wanneer ze me aankijkt wijs ik naar de tas en ze rent er meteen naartoe. Zie je wel, ze is er vast net geweest. Met aanmoediging grijpt ze achter de boom om de tas te pakken.

Het weer

Vanmorgen zijn we zeiknat geregend en vanmiddag werden we weggeblazen door de harde wind.

Vrijdag 23 oktober

Zaterdag 24 oktober

Venneperhout

“Waar gaan we heen, vraag ik aan Ella. “Zullen we naar de plek bij de snelweg gaan?” Goed idee vinden we samen, daar is het ook niet zo modderig. Het is heerlijk weer en het is niet druk. De honden mogen bijna meteen los. Maddy blijft wat bij ons hangen in de hoop dat ze een stukje mandarijn krijgt en dat krijgt ze ook altijd… Blaine zien we niet ze is weg, af en toe komt ze even kijken en rent dan weer weg.

Afschuwelijk

Ineens horen we gegil! Wat is dit? Blaine? Ik ren vooruit en in de bosjes ligt Blaine te rollen in het gras, wat is er aan de hand? Ik ren naar haar toe en zie allerlei vlekje, beestjes op haar huid, op haar zij vooral. Wat zie ik daar? Er vliegt van alles rond en dan valt het kwartje, het zijn wespen. Blaine is in een wespennest terecht gekomen, die hebben gestoken, zij is gaan rollen en allemaal wespen zitten nu op haar lichaam. Maddy komt ook kijken, als Blaine wat heeft komt ze meteen. Die wespen gaan ook naar Maddy. Paniek, echt paniek. Ik probeer die wespen weg te slaan, Ella komt er ook aan en helpt mee, nadat ik geroepen heb wat er aan de hand is. Blaine staat weer en nog steeds zitten er wespen op haar lijf, we slaan ze weg, ook bij Maddy. Er komen twee dames aan en ook die helpen.

Twee hoopjes ellende

De wespen zijn weg en wat er overblijft zijn twee bibberende in elkaar gedoken hoopjes hond. Zo zo zielig. Ik haal wat – denk ik – angels uit Blaine’s lijf en Ella doet het ook bij Maddy. Blaine geeft ook pijn aan haar poot aan en bij Maddy mag ik niet aan haar oor zitten. Er zal toch niets in zitten? De twee dames zoeken het nummer van de dierenkliniek in Nieuw-Vennep op en ik bel de kliniek. De dames gaan verder en wensen de honden sterkte en ik bedank ze uitbundig.

Kliniek

Ik moet de honden goed in de gaten houden, het heeft nu geen zin om langs te komen, ik moet eerst naar huis en verandert er wat dan moet ik bellen. Belangrijk is om goed te koelen! Ik mag ze niet alleen laten, dat spreekt voor zich.

Doeken

Ella vindt 2 oude mitella’s en die maken we nat met koud water, bij beide honden krijgen er één over het lijf en één om het hoofd. Het duurt even eer ze rustig in hun mand liggen en uiteindelijk blijven ze een tijdje rustig liggen. De doeken maken we nog 2 keer nat met koud water, een derde keer lukt niet meer, de honden zijn er klaar mee.

Pijnstilling

Ik train samen met een dierenarts en voor de zekerheid vraag ik via de app aan haar of ik een pijnstiller mag geven en ja dat mag. Dit geeft echt rust en het gaat beter met ze. De rest van de avond zijn ze rustig, ook ’s nachts en geen complicaties of allergieën.