Zondag 11 oktober

Het is droog

Met mijn moeder en de honen lopen we in Zwaanshoek. Gelukkig is het droog, hebben we wel verdiend na de regen van gisteren. We doen ook wat oefeningen en die gaan best goed.

Maandag 12 oktober

Ik ga weer niet naar GG met Blaine, ik heb ’s middags niet gerust en dan red ik het gewoon niet. Te veel pijn. Mijn moeder moest naar de oogarts en dat kostte me mijn middagdutje.

Laatste

Ik ben bang dat dit voorlopig weer de laatste training was, want ik heb het vermoeden dat we weer in een soort lockdown gaan. De Corona besmettingen lopen enorm op en er zijn strengere maatregelen opkomst.

Haas

Oeps de honden vinden een haas en ik zie hem wegrennen naar het bollenland. Nee! Fluiten heeft geen zin. Wel loop ik die kant uit waar ik ze heen zag rennen. “zoekt u twee Hazewindhonden”, vraagt een vrouw die samen met haar partner op het pad loopt. “Nou ja geen hazewindhond”, zeg ik lachend, “maar die zoek ik wel ja”. “Ze zijn die kant op gerend en rennen helemaal bij dat huis”. Ja dat dacht ik al en vloek in stilte. “Oh en nu staat er één achter u”. Ik kijk om en zie daar Blaine, mijn trouwe meisje. “Dan zal de ander ook snel komen denk ik”, roep ik naar het stel. En inderdaad, ik hoor geritsel en daar is Maddy. Pff.

Woensdag 14 oktober

Oefenen met pionnen

Gisteren en vandaag doe ik wat oefeningen met Blaine en Maddy ook. Ik neem pionnen mee, want dummy’s neerleggen in het hoge gras wordt een ramp met terugvinden. Ik hoef ze niet te vinden, maar ik wil de honden er wel heen sturen. Het gaat best goed. Ik had het plan bedacht om Maddy de pionnetjes te laten halen, scheelt voor mij lopen. Maar ik heb haar altijd geleerd om de pionnen te laten staan toen ik nog met haar trainde. June ging ze altijd halen en dat was niet altijd de bedoeling ha ha, daarom leek het me handig om dit niet meer te leren. En nu wil ik graag dat ze die dingen gaat halen, maar echt niet, ze zoekt naar de dummy’s. Toen heb ik er toch maar een paar dummy’s voor haar neergelegd.

Zon, wolken, regen?

Het is al een paar dagen heerlijk weer, heel fijn na al die regen.

Huizenbouw in ons geliefde Bavo-terrein. De doodsteek van het laatste stukje natuur in Noordwijkerhout

Triest

Verdrietig nieuws, mijn oom in Duitsland is overleden op 85-jarige leeftijd. Wij zijn code rood in Nederland en dat wordt heel lastig om de begrafenis te bezoeken. Het is ons/mij niet gegund geloof ik om naar de begrafenis van mijn ooms en tante te gaan in Duitsland.

Donderdag 15 oktober

Triest

Vandaag ook een begrafenis, maar dan gewoon in Noordwijkerhout. De man van een vriendin van mijn moeder is overleden. Hij brak zijn heup rond dezelfde tijd als mijn vader, hij werd zelfde tijd geopereerd, ging net als mijn vader naar Mariënhaven en uiteindelijk naar Munnekeweij. Mijn moeder en zijn vrouw raakte bevriend met elkaar omdat ze beiden elke dag naar Munnekeweij gingen. Ze hebben veel aan elkaar gehad in die tijd. Ook ik kan goed met haar opschieten en ze was een grote hulp toen mijn moeder in revalidatie was en ik pa veel bezocht in Munnekeweij. Hij is 94 jaar geworden.

Werk

Ik kom wel een beetje met mijn werk in de klem, het is een rommelige week. Dit weekeinde maar wat uren inhalen. Nu heb ik geen zin meer.

Trainen

Ik had gedacht om morgen wat uren in te halen, omdat de jachttraining toch niet doorging. Maar we trainen in 2 groepjes van ieder een uur. Ook leuk.

Zaterdag 17 oktober

Beetje uitkijken nog

Voor de zekerheid ga ik met beide honden een kort rondje om het huis aan de riem lopen. Blaine heeft weer zin en Maddy ook, ik zie geen gekke dingen.

’s Middags gaan we naar de Bavo en ik laat ze los. Ik hoor Blaine twee keer piepen wanneer ze gaat klieren met Maddy. Ik denk dat het met opspringen gebeurt. Ze pakt wel weer haar speeltje.