Zondag 4 oktober

Dierendag

Vandaag is het dierendag en voor het eerst in lange tijd krijgen de honden allerlei lekkers. Vrijdag was ik bij de Hano en daar zag ik veel lekkers voor de honden en ook leuke traktaties. Er moet wel een beetje gewerkt worden voor al dat lekkers en daarom oefenen met wat lijnen op de Bavo dit keer.

Ik heb 3 versierde cup cakes gekocht, zo leuk. Blaine besloot om zelf ook wat uit te kiezen en ze koos voor de donut met kip in een hartvorm. Potver, nu moest ik dit wel kopen én voor Maddy er ook één meenemen. Tussen de middag een cup cake en ’s avonds een donut. Heerlijk vinden ze het.

Maandag 5 oktober

Het weer

Dit is de zoveelste natte dag op rij, maar Blaine, Maddy en ik hebben vrijwel drooggelopen.

Dummytas

Deze neem ik mee om wat oefeningen te doen, die heel goed gaan. Nu vind ik zo’n tas altijd wat zwaar, voor mij, wanneer ik het niet meer nodig heb verstop ik het een beetje in de bosjes en haal het later weer op. Scheelt toch. We hebben ons rondje om het water gelopen en ik loop op de brug, nog helemaal niet met mijn gedachten bij de tas. De honden zijn weg en ineens komt daar Blaine aan mét dummytas, die ze op eigen initiatief heeft gehaald. Super, super braaf.

GG

Heel zwak, ik weet het, maar we slaan GG over. Ik ben te moe, te veel regen, te nat veld en mijn rug is ook niet al te best.

Uit de oude doos. De stamhouders van deze blog: Darcy en June. Met een hele jonge Maddy.

Vrijdag 9 oktober

Jachttraining

Het is vanmorgen in Almere bij het kasteel. Lees verder.

Zaterdag 10 oktober

Griffon

In de Bavo passeren we een dame met haar hond, volgens mij een Griffon en niet zo’n aardige Griffon. Wanneer ze losloopt laat ze snel haar tanden zien wanneer Blaine of Maddy dichtbij komt. Nu heeft de dame haar aan de lijn. Ze kent mijn vader nog en aangezien hij van een praatje hield, heeft hij veel met haar gekletst, zelf ben ik niet zo van een kletspraatje en zeker niet met haar. Blaine is de bosschages aan het uitkammen en Maddy loopt bij mij. “Weet je dat in een museum”, verder komt ze niet want haar hond valt enorm uit naar Maddy die langs haar heen loopt.

Mama helpen

De dame moet flink haar best doen om haar vasttehouden. “In een museum is een”, weer valt de hond uit. Ineens is daar Blaine en zij vertelt even waar het op staat, Maddy voelt zich gesterkt en met z’n tweeën gaan ze nu tekeer tegen de Griffon. Dit wordt te heftig en ik probeer de rust terug te krijgen, na ze streng te hebben toegesproken lukt dat, met wat hulp van de riem. “In een museum in Den Haag is een tentoonstelling over Weimaraners”. “Oh van William Wegman, ja ik weet het, leuke en mooie foto’s maakt hij. Het is net alsof ze teleurgesteld is dat ik het weet…

Samen

Ik vond dit heel bijzonder, hoe Blaine op het geblaf en gegrom afkwam en meteen Maddy kwam verdedigen/helpen. Ik heb dit nog niet gezien van haar, meestal is het Maddy die het voortouw neemt.