Zondag 13 september

Gisteren heeft Blaine het examen zweetwerk gevorderden gehaald. Met een super puntenlijst. Lees meer.

Maandag 14 september

Nope

GG-training slaan Blaine en ik over. Te veel last van mijn benen, geen zin en te drukke dag.

Dinsdag 15 september

Ach gossie

Blaine is weg, echt lang weg, zelfs Maddy gaat even kijken. Na ongeveer 10 minuten komt ze aangerend met iets in haar bek. Wat nu weer? Ah, een egel. Ze legt het beestje neer en wil het steeds pakken. Het prikt en daar wordt ze zo nijdig om. Ik probeer Blaine mee te krijgen, maar dat lukt niet zonder aan te lijnen. Nu moet ze mee en ik hoop dat de egel het overleeft. En Maddy dan? Hoe fel ze kan zijn, om zo’n stekelbeestje geeft ze niets.

Woensdag 16 september

Oefenen

De dummytas gaat mee en dat betekent een beetje trainen. Wat lijnen en zitten op de fluit, dat laatste gaat zo slecht. ’s Middags probeer ik het nog een keer en nu gaat het beter. Wel moet ik uitkijken dat het niet te veel wordt, want dan gaat de vaart en enthousiasme eruit. Wel heb ik nu geleerd dat ik echt geen extra commando’s d.m.v. mijn handen of armen moet geven.

De nieuwe trainer doet dit, maar Blaine is dit absoluut niet gewend en dat moet ik niet nu nog gaan doen. Het is fluiten met de ‘zit toon’ en Blaine moet zitten, geen hand- of armgebaren. Het is heerlijk warm weer en de honden kunnen ook lekker zwemmen en als toetje staan ze een paar keer voor op fazanten op verschillende plekken.

Donderdag 17 september

Au

Maddy is weer wat misselijk geweest en dan eet ze veel gras en ja dan komt dat er aan de achterkant weer uit. Meestal gaat dit goed, maar soms niet. Het gras blijft uit de anus steken tot grote frustratie van Maddy. Het moet eruit en snel. Soms probeer ik het gras eruit te trekken met een papieren zakdoek, maar dat doet zeer en ik stop meteen. Meestal moedig ik haar aan om te persen, vaak helpt dit wel. Het duurt even en dan komt de grote pluk gras eruit en ze is dan blij! Ze rent naar ons toe en springt en huppelt.

Bult

Blaine heeft al een tijdje een nare bult op haar rug, het is groter geworden. Eerst viel het niet zo op, maar nu wel. Eerder werd het steeds kleiner en dan weer groter, nu heb ik het idee dat het vooral in grootte hetzelfde blijft. Ik denk niet dat ik een dierenartsbezoek langer kan uitstellen. Ik haat bulten.

Vrijdag 18 september

Jachttraining bij jachthondenschool Gentl

Vandaag beginnen Blaine en ik met onze tweede blok jachttraining bij Roy Lamie. Het eerste blok is goed bevallen, wel wennen het niveau was veel lager, maar veel beter geschikt voor Blaine. Ze kreeg haar lol weer terug in trainen en daar gaat het om. Ze is heel slim en heeft een goede neus, maar dat moet ook omgezet worden in enthousiast trainen en werken voor mij.

Het is de tweede les, maar vorige week konden we niet, dus is het voor ons de eerste les. Er is een Labrador reu bijgekomen met de naam Joep, verder is de groep hetzelfde. 11.00 uur start de training in Tul en ’t Waal en rond 13.00 uur rijden Blaine en ik weer naar huis. Ik hoor en zie haar de hele rit niet.

Hoe gaat de training