Zondag 6 september

Rustig

Een gewone dag, met lekker weer en wandelen met de honden.

Maandag 7 september

Ziekenhuis

Vanmorgen met het St. Maartenskliniek gebeld en nee ze kunnen mij niet vertellen hoelang het nog duurt eer ik geopereerd kan worden. De pré-operatieve gesprekken krijg ik pas wanneer er een indicatie is voor de operatie. Ja, wat moet ik hier nu mee? Ik wil me voor een paar cursussen opgeven, ik had wedstrijden willen doen en zoals het er nu uitziet had ik dat laatste best kunnen doen. Alleen dat lijf houdt het echt niet een hele dag vol. Een halve dag kost al bijna een week om bij te komen. Ik heb wel weer meer pijn en daar word ik ook niet vrolijk van.

GG

Blaine doet het goed, maar ik niet. Ik heb hoofdpijn en ben moe, ik geef verkeerde kommando’s, doe de oefeningen verkeerd. Voor de oefening ‘om’ gebruik ik ‘vak’ en Blaine doet het nog ook.

Woensdag 9 september

Blaine is niet lekker en wil niet eten, gelukkig na een maagtablet en rond 13.00 uur wel.

Spoor

Ik leg een spoortje uit op de Bavo. Eigenlijk wil ik het een keer in de waterleidingduinen doen, maar ik heb er niet de energie voor en het is te veel gedoe.

Hoe gaat het?

Mijn moeder loopt mee en dat geeft toch afleiding. Blaine begint te gehaast en gaat meteen verkeerd. Maar ze herstelt zich. Verder loopt ze eigenlijk heel goed. Het is heel lang en halverwege steekt ze een stuk af. Soms weet ze het even niet, blijft staan en vindt het weer. Het reeënpootje vindt ze heel snel, ze is trots en ik ook. Blije jet.

Donderdag 10 september

Aan de haak

De twee musketonhaken zijn binnengekomen en ze zijn een beetje groot. Bij de achterklep zijn twee uitklapbare ogen waar de haken in kunnen en aan iedere haak kan een riem vastgemaakt worden. Zo kunnen de honden niet meer onverwacht uit de auto springen en achter een kat aanrennen. Veiliger voor ons ook, het voorkomt vallen.

Met z’n tweeën

Het werkt goed. Als ik ze alle twee vastmaak moet de achterklep open en dat vind ik best spannend met het oog op katten.

Of alleen

Vaak maak ik alleen Blaine vast en kan Maddy alvast uit de auto. De eerste keer sprong Blaine snel uit de auto en ja dat ging niet. Ze moest terug in de auto, ze kon ook geen kant op, en moest gewoon wachten op haar beurt. Ik had dit al jaren eerder moeten doen.

Vrijdag 11 september

Morgen examen

Geen training, ik probeer een beetje rustig aan te doen i.v.m. morgen. Morgen is de examen zweetwerk gevorderden. Zo spannend. Zie meer week 38

Vast deel 2

Ik maak alleen Blaine vast, ze weet nu wel dat ze er niet uit kan springen. Uhh, fout. Maddy mag er als eerste uit. ‘Ho dat gaat zomaar niet’, denkt Blaine en snel springt ze voor Maddy eruit. Dat gaat niet en de riem zit nu heel strak om haar hals. Ik word boos en zeg: “snel, de auto in”. Blaine weet echt wel wanneer het menens is en springt snel de auto in.

Boos

Na het eten van de honden en tegen de tijd dat wij gaan eten, staat Blaine ineens achter mij in de keuken en kijkt mij heel intens en hautain en boos aan. Oh dat is nog van net, wedden. Ze draait zich om en gaat naar haar mand. Ik sta aan de tafel en pak een patatje, het is een dubbele en de rest werp ik op mijn bord voor straks. Dit mislukt en het komt op de grond neer. Blaine ziet het en gaat ernaartoe om het op te eten neem ik aan. Nee, ze zit met haar kont op het randje van de mand en kijkt naar het patatje maar raakt het niet aan. Ik pak het op en geef er één aan haar en één aan Maddy. Zo, ze is echt heel erg beledigd. Normaal zou dat patatje allang weg zijn.