Zondag 16 Augustus

Zweettraining

We verzamelen in Baarn, kasteel de Hooge Vuursche. Dit klinkt chic en dat is het ook, alleen genieten wij van de prachtige bosrijke omgeving. We zijn met een heel klein groepje en we lopen alleen een spoor. Oh, oh…..

Hoe gaat het? Lees meer.

Dinsdag 18 Augustus

Maddy vindt een muis op het pad, ze ruikt eraan en wanneer ik zeg: “kom op”, loopt ze door. Het is heel rustig geweest dit voorjaar en zomer w.b. het uitgraven van muizenholen. Het liefst wordt dan het nest uitgegraven en hier en daar een ieniemienie muis opgegeten.

Woensdag 19 Augustus

Isa is altijd een waterrat geweest, zelfs nu nog op 14 jarige leeftijd. Hier op vakantie in Frankrijk

Jarig

Isa van ’t Harde Pad is jarig. Ze is de dochter van onze Darcy en de Engelse Zac en zus van onze June. Ze wordt 14 jaar en het gaat best goed met haar. Ze is net nog met haar baasjes naar Frankrijk geweest en heeft er veel gezwommen. Isa is zo’n lieverd, altijd al geweest, slim ook en heel aanhankelijk, ze was wel altijd wat verlegen.

Maddy

Ze is niet in orde. Ongeveer 2 weken geleden had ze ook al last van diarree en nu weer. Een paar keer in huis overgegeven en vanmorgen zat er bloed bij haar waterdunne ontlasting. Ze krijgt nu geen brokken meer, maar rijst en kip. Ze heeft ook echt geen trek en krijgt een maagtablet van mij. In de loop van de dag komt haar eetlust terug.

Donderdag 20 Augustus

Maddy

Het gaat nog steeds niet goed met Maddy, maar ze heeft niet meer overgeven in huis en ook niet meer extra gedrukt. Ook nu krijgt ze een maagtablet en daarna krijgt ze haar eetlust terug. Haar dieet is kip en rijst, met beschuit en/of wittebrood.

Blaine

Zij is de hele week al heel pieperig. Ik moet komen of ze wil weg. Vanmorgen begint ze zelfs te piepen toen mijn wekker afliep. Het heeft allemaal te maken met haar schijnzwangerschap, ze zit nu in haar 8e week. Blaine heeft minder trek in eten, maar buiten is ze één en al actie.

Vrijdag 21 Augustus

Plakweer

Eén van de twee langharen in de groep

Steeds beloven de weermannen en vrouwen koeler weer en ook vandaag gaat het niet lukken. Tijdens het korte ochtendwandelingetje in de Bavo heb ik mijn gewone zomer jachtbroek aan en overhemd. Halverwege plakt de kleding aan alle kanten aan mij vast. Wanneer ik thuis kleed ik me eerst om, straks gaan Blaine en ik op weg naar de jachttraining. De broek wordt vervangen door een luchtige ¾ broek, het overhemd door een mouwloos T-shirt en de bergschoenen door luchtige zomersportschoenen.

Jachttraining in Almere

De training gaat heel goed, hoe goed? Lees meer.

Zaterdag 22 Augustus

Zeker 8 graden koeler

Mijn neefje wordt 15 jaar en komen vanmiddag terug uit Oostenrijk. Het is gelukt, de weergoden hebben geluisterd, het is enorm afgekoeld buiten. Er is wel veel regen in de ochtend, dat dan weer wel. Voor het eerst sinds 3 weken kan ik weer lekker rusten in de middag en lig ik niet badend in het zweet in bed.

Maddy

Ze heeft geen bloed meer bij de ontlasting, dat was éénmalig en vandaag heeft ze echt weer honger. Haar ontlasting is zeker nog niet goed en ze is nog steeds op dieet.

Blaine

Ze komt helemaal zwart uit een moddersloot, nou ja van onderen zwart en de bovenkant grijs. Stinken! Tuurlijk moet ze een andere sloot in om de viezigheid weg te zwemmen en dat lukt grotendeels. Thuis na het eten zie ik haar bibberen in haar mand. Meteen komen de herinneringen van Maddy naar boven, vòòr haar baarmoederontsteking. Blaine heeft geen koorts, een keurige 37,9 graden. Ze was natuurlijk nat en het is sterk afgekoeld, de deur staat nog de hele tijd open, dat kan de reden zijn. Ik stop haar lekker onder een fleecedekentje. Later is ze weer lekker warm.

Pijn

Ik heb best een goede dag. Ik kruip net achter mijn computer en ik voel mijn been en heup en mopper. Het wordt steeds pijnlijker, ik haal mijn koffie beneden en ga weer zitten, de pijn wordt erger. Ik schrik en ineens herinner ik me dat ik vergeten ben om mijn pijnstillers in te nemen om 20.15 uur. Dat verklaart alles. Er is geen twijfel mogelijk die pijnstillers heb ik echt nodig. Eer het allemaal werkt duurt nog wel even, zucht.