Zondag 2 augustus

Zweet

Blaine loopt een mooi spoor van zeker 24 uur oud. Lees meer. Helaas op de terugweg weer veel files door wegafsluitingen op de A10, dit maakt de rit zo lang.

Maandag 3 augustus

GG

Het gaat goed, alleen ben ik zelf nog te moe van de dag hiervoor. Na de training vertel ik de groep en de trainers dat ik geopereerd moet worden. Gewoon ter info, stel dat ik al snel opgeroepen word.

Woensdag 5 augustus

Wandeluitje

Het wordt weer warm en er dreigt zelfs een hittegolf, daarom gaan we vandaag wandelen in Almere. Het is leuk, het gebied dat de honden los mogen is wat kort. Daarom lopen we ook nog een deel door het bos en daar moeten de honden aan de lijn. Het wordt knap heet nu en we zijn niet verdwaald, een mijlpaal op zich. In het losloopgebied gaan ze nog lekker even het water in, Blaine neem meteen een duik en Maddy moet wat aangemoedigd worden.

Donderdag 6 augustus

Medisch

Even een beetje klagen hoor. Gisteren ben ik gestoken door een steekvlieg en ja hoor, het jeukt enorm en het is heel dik. Vanmorgen tijdens het uitlaten van de honden word ik weer gestoken door een steekvlieg. Op mijn schouderkom dit keer, nu doe ik er wel snel zalf op, maar ik kan niet voorkomen dat het dik wordt. Gelukkig jeukt het niet zo erg.

Neurogene  blaas

Ik kom steeds meer te weten over een neurogene blaas, dit schijn ik te hebben. Ik moet nog naar de uroloog voor de uitslag van het onderzoek, maar het heeft er alle schijn van. De oorzaken zijn CVA, MS, Cauda equina syndroom en ja hoor scoliose. Hoe is het mogelijk. Ook heb ik dat Cauda equina syndroom, ziekte/aandoening van de zenuwen helemaal onder in de rug, ook wel de paardenstaart genoemd. Mijn blaas werkt niet goed en dat heeft te maken met een stoornis in de zenuwen. Dat wat ik dacht in het najaar van 2019 blijkt te kloppen. Maar in 2020 kwam daar de diagnose verzakking bij, nu blijkt dat de blaas en darmen daar niets mee te maken hebben. Ik hoop dat door de operatie mijn blaas en darmfunctie weer beter worden, al is het maar een beetje.

Corona

Ik merk dat ik toch voorzichtig ben met uitstapjes. Mijn moeder heeft dat ook. Wij zijn toch wat kwetsbaarder, Ella is 84 en ik heb o.a. de ziekte van Crohn. We durven niet naar b.v. dierentuinen te gaan of ergens wat eten of een kop koffie te drinken. Het aantal besmettingen neemt enorm toe, Zuid-Holland is een risicogebied, er zijn veel toeristen. Dat maakt het er niet makkelijker op. We willen graag vrienden bezoeken, maar durven nu niet zo goed. Vanavond weer een persconferentie van Rutten en hij raadt af of waarschuwt voor familie en vriendenbezoeken. Veel besmettingen ontstaan in de thuissituatie.

Vrijdag 7 augustus

Heet

Al vroeg vanmorgen lopen we in Zwaanshoek/Hoofddorp. Het is goed te doen en de honden kunnen lekker zwemmen, want het wordt weer een snikhete dag.

Heter, heetst

De middagwandeling lopen we in de Bavo, heerlijk onder de bomen, de open stukken mijden we. Het is 32 graden. Blaine heeft het meteen al druk met iets? Ze rent er vandoor en gaat de bosjes in. Maddy houdt het nog rustig, tot ze doorkrijgt dat het toch spannend is bij haar dochter en rent er naar toe. Het is er heel leuk, want met veel moeite kan ik ze terug halen. Op de terugweg lopen we er weer, zodat de honden even het water in kunnen. Weer duiken ze de struiken in, heel erg druk hebben ze het daar. Het kan een kat zijn, reeën, vos, een kip. Maddy heeft een harde kop en gaat zelfs het prikkeldraad door naar de achtertuin van een huis daar. Oh shit! Ze luistert echt niet, ze ruikt iets en is alleen daar mee bezig. Blaine is inmiddels bij mij en ik maak haar vast, anders heb ik twee honden in de tuin van iemand anders. Ik hoor mensen in de tuin en gelukkig lijken ze het niet heel erg te vinden. Dit wordt Maddy te veel en eindelijk komt ze.

Zaterdag 8 augustus

Uitlaatservices

Ik moet toch oplossingen bedenken voor de honden. Wie gaat ze uitlaten als ik in het ziekenhuis lig en vooral tijdens het revalideren. Het wordt niet een kwestie van 2 weken. De honden kunnen best 2 weken een rondje rond het huis lopen, maar niet 4 of 5 maanden. Het gaat echt wel een half jaar duren eer ik weer kan wandelen met ze. Autorijden mag de eerste 2 maanden ook niet.

Plaatselijk

In Noordwijkerhout zit trimsalon en uitlaatservice Dibbes. Zij gaan elke dag naar het strand tussen Noordwijk en Katwijk, daar is een hondenstrand en dat is misschien wel wat. Ze kunnen niet veel kwaad daar. Alleen oppassen dat ze niet de zeereep induiken. Ook zie ik wat dames die honden individueel uitlaten, dit is misschien ook wat. En ik kan altijd nog een oproep op facebook plaatsen in de Weimaranerkring. Alleen hulp vragen zit niet zo in mij.