zondag 26 juli

Een paar wolkjes en wat zon

Ideaal wandelweer, voor ons dan. De fazanten geven weer meer lucht af, want de honden staan zeker 4 à 5 keer voor met 3 keer succes. Een klucht kleintjes, dit is spannend want ze vliegen een sloot over en ik wil niet dat de honden daar heengaan. Te gevaarlijk. Een haan en een hen, de honden blij en ik blij dat het goed afloopt.

Wakker

De honden zijn in ieder geval weer helemaal wakker. In het begin van de wandeling waren ze een beetje lui, vooral Maddy. Ze bleef op het pad, ging niet de bosjes in en gedroeg zich als een dame op leeftijd. Dat is ze natuurlijk ook, ze wordt bijna 9 jaar.

Bramen

Ik vind een paar plekjes met volle rijpe bramen. Niet allemaal even lekker, er zitten wat zure bij en dat vindt Ella ook. De honden, vooral Maddy, vinden de bramen ook lekker. Maddy plukt ze zelf.

Voorbereiden

Voor de komende operatie heb ik toch het één en ander nodig. Een pyjama of pon is niet handig weet ik uit ervaring. Vaak is een shirt het makkelijkst. Voor uit bed kan ik het beste een joggingbroek en shirt dragen met een joggingvest of hoody. Aan de voeten worden het pantoffels of sneakers, al zijn die laatste niet handig met aantrekken. Hmm, daar moet ik nog even over nadenken. Comfortabele kleding moet het zijn, het litteken wordt laag op mijn rug geplaatst en ik wil niet dat daar een knellende broekboord op drukt. Een stukje van mijn oude litteken wordt ook opengemaakt. Dat stukje krijgt het zwaar te verduren, want het wordt voor de derde keer opengemaakt. De arts zei al dat dit extra aandacht vergt, het mag absoluut niet gaan ontsteken en ik krijg sowieso extra antibiotica. Morgen komen de eerste bestellingen binnen.

Maandag 27 juli

GG

Ja eindelijk weer naar de gehoorzaamheidstraining. We gaan ruim op tijd weg, want de doorgaande weg is afgesloten en we moeten via Valkenburg en Stevenshof rijden. Ik kan dit echt niet zonder navi, maar het kost geen extra tijd. De weg schijnt wel 2 maanden afgesloten te zijn.

Hoe doet Blaine het?

Heel goed, ze vindt dit leuk en is blij om haar mede-hondjes weer te zien. Alleen het ‘zit tijdens het volgen’ gaat niet goed…. Verder, uitstekend.

Pupje

Ah, de trainster heeft weer een pupje, het is een herder maar een hele andere herder dan ze normaal heeft. Een sheltie-pupje, ze straalt helemaal. Vier maanden geleden heeft ze veel te vroeg afscheid moeten nemen van twee van haar Belgische Herders, vrij vlot achter elkaar. Dat is zo veel en zo erg, ze was helemaal kapot en wilde nooit meer een hond, ze kon dit niet meer aan. En nu…. Zo leuk voor haar.

Woensdag 29 juli

Funtime

Ik heb het vast al eens meer verteld dat ik ’s avonds laat oefeningen doe, om mijn spieren op te bouwen, te onderhouden en voor mijn core. Maddy vindt dit helemaal leuk en kijkt hier naar uit. Als ik de yoga mat pak weet ze dat het zover is.

Spelen

Eerst moet Maddy altijd even mij pesten. Ze gooit haar lijf tegen mij aan en is net een kat, die kopjes geeft en ja ook bijt. Niet gemeen, speels, ze kijkt ook uit als ik er wat van zeg. Vaak begint ze door in mijn billen te happen, ja kan er ook niets aan doen. 

Ze gooit zich op haar rug, rollebolt, ze is helemaal happy en speels. Ik leg mijn matje uit en Maddy gooit haar mand om en alle speeltjes rollen eruit. Alles moet eruit, wat er niet vanzelf uitkomt haalt ze met haar bekje eruit. Eén grote chaos is het. Een plastic kluif is een groot favoriet, wanneer ik op mijn mat lig, komt Maddy erbij liggen met haar kluif. Ze kauwt er lustig op los, het schuint onverwoestbaar te zijn, maar zoals met veel speeltjes blijkt de werkelijkheid anders. Er is nu nog maar een stompje van over en binnenkort zullen we er afscheid van moeten nemen, dan wordt het te gevaarlijk.

Wat wordt het?

Vanavond wordt het een heel groot touw, er zaten eens twee knopen aan, maar die zijn allang verdwenen. Maddy trekt, kauwt en sleurt aan het touw, overal liggen er slierten en ze maakt er een grote puinhoop van. Wanneer de halve kamer vol ligt met losse touwdeeltjes is ze tevreden en verdwijnt tevreden in haar mand. Het is toch ook zo’n lekker meisje.

Vrijdag 31 juli

Het is weer zo’n dag, snikheet. ’s Middags is het 37 graden. Met de honden ben ik al vanmorgen vroeg op pad geweest en de late middagwandeling is in de Bavo. Prima te doen onder de vele bomen. Én er is water, maar of het helemaal zuiver is? De nacht is vreselijk, zo heet en van slapen komt niet veel.

Zaterdag 1 augustus

Maddy is zwaar aan de diarree, gisterenavond is het begonnen, vannacht en vandaag de hele dag door. Ze krijgt meteen rijst en kip, geen snoepjes meer, alleen witbrood. Hopelijk is het alleen vandaag een moeilijke dag voor haar en gaat het morgen beter. Honger heeft ze wel en dat is een goed teken. Waar komt het door? Heeft ze weer iets gegeten tijdens het uitlaten? Door het warme water waar ze gisteren in zwom? Het blijft gissen.

Al wat gehoord?

Nee, weer een maand voorbij en een week voorbij zonder nieuws. Ik denk dat de artsen op vakantie zijn. Ik heb ook nog niets van de uroloog gehoord, daar ga ik over bellen, voor ik word vergeten. Hoe lang het duurt voor de operatie? Geen idee.