Zondag 12 juli

Oog

Het ziet eg gelukkig beter uit. Blaine kijkt weer wat meer met het rechteroog én ik zie geen verkleuringen. De druppels om de pupil wijd te druppelen werkt sterk, het duurt echt heel lang eer de pupil weer kleiner wordt. Dan pas mag ik weer druppelen en ik kom er nu achter dat er bijna een hele dag voorbijgaat. Vanaf zaterdag moet ik 1xdgs druppelen. De ontstekingsremmer/pijnstillende metacam doet ook zijn werk. Ik word nu licht optimistisch.

Maandag 13 juli

Oog

Afspraak gemaakt met mijn eigen dierenarts om het oog van Blaine te laten nakijken. Zij ziet geen diepe beschadiging, de wond is best groot, maar niet diep. Het lijkt verder geen gevolgen te hebben. Doorgaan met Metacam, stoppen met pupilverwijderaar en doorgaan met oogzalf. Aan de lijn uitlaten en niet naar de GG-cursus vanavond. Vrijdag kom ik terug om het oog weer te laten nakijken en dan hoor ik meteen of ik kan trainen die dag.

Dinsdag 14 juli

Oog

Blaine kijkt steeds beter met het oog en ik laat haar nog uit aan de riem en loop kleine rondjes, ze is er ook tevreden mee. Met Maddy ga ik meestal naar de Bavo. Het is weer een drukke week en soms vind ik het wel best.

Blaas

Sinds afgelopen donderdag heb ik een andere antibiotica tegen de blaasontsteking, die best aardig aanslaat. Maar niet vandaag, ik heb zo’n last van mijn blaas en urinewegen. Wel moet ik voor de tweede keer naar de bekkenfysio, ik krijg een inwendig onderzoek en tips om goed uit te plassen.

Woensdag 15 juli

Kantoor

Voor de tweede keer in coronatijd ga ik naar het Gemeentehuis om te werken, we zijn maar met z’n tweeën. Ik heb mijn mobiel de hele tijd bij me voor het geval de orthopeed van het St. Maartenskliniek belt. Ik ga naar de eerste etage om koffie te halen.

Orthopedisch chirurg

Hoor ik nu mijn telefoon? Er is een open verbinding met de tweede etage en ik hoor het duidelijk. “Je telefoon ging af”, zegt mijn collega. Shit, straks was het de chirurg. Ik wil graag mijn bureaustoel meenemen naar huis en schakel de bode in. We staan bij mijn auto en mijn telefoon gaat weer. Nee! Ik neem net te laat op. Weer een privénummer. Dit moet het ziekenhuis zijn. Thuis zegt Ella tegen mij dat het ziekenhuis heeft gebeld, zie je nu wel.

Eindelijk aan de lijn

Rond 17.00 uur gaat de telefoon, als de sodemieter loop ik naar het toestel en zeg mijn naam. “Is dit dé mevrouw Timmers’, hoor ik de orthopeed vragen. Ha ha.

Operatie?

De wervelkolomchirurgen hebben overlegd samen en komen tot de conclusie dat een operatie de beste optie is. De zenuw wordt vrijgemaakt en krijgt meer ruimte en de onderste wervels worden vastgezet. Hoeveel weet ik niet. Wordt dit niet gedaan dan zijn de gevolgen enorm. Het wordt een gecompliceerde operatie van zo’n 4 à 5 uur en dat had ik niet verwacht. Ik had gelezen dat het zo’n 2 uur zou duren. Maar niet met die rug van mij helaas. Het is allemaal anders bij mij, mijn ruggenmerg loopt door, mijn blaas en hoogstwaarschijnlijk darmen zijn aangetast. Kortom, het gaat niet makkelijk worden. Er zal wel gebruik gemaakt worden van ruggenmerg bewaking en dat is alleen maar prettig. Tijdens mijn 1e operatie, toen een groot deel van rug is vastgezet, werd ik tijdens de operatie wakker gemaakt, met de vraag of ik mijn tenen/voeten kon bewegen. Zo wisten ze dat alles het nog deed en dat ze niet te veel gecorrigeerd hadden waardoor het ruggenmerg beschadigd was. Gelukkig wist ik er later niets meer van.

Pré-op

Ik heb niet gevraagd wanneer ik geopereerd kan worden, meestal krijg je van die standaardantwoorden. Ik heb meer niet gevraagd, dat komt wel. Eerst krijg ik een uitnodiging voor een peroperatief onderzoek. Röntgenonderzoeken hoeft niet meer, die hebben ze genoeg. Wel wordt er bloed geprikt, ECG, gesprek met anesthesist en als laatste een bezoek aan de Orthopeed.

Het is heel wat allemaal om te behappen, stapje voor stapje. En misschien krijg ik nog een leuke oude dag.

Donderdag 16 juli

Ze mag mee

Voor het eerst nemen we Blaine mee naar de Bavo, wel aan de lijn. Het gaat goed met het oog.

Vrijdag 17 juli

Dierenarts

Voor 9.00 uur zit ik al bij de dierenarts, zodat ik als eerste aan de beurt ben. Dit stelde de dierenarts zelf voor. Het oog gaat de goede kant op en er zit goed heling in. Zij vindt dat ik nog moet uitkijken met loslaten. Blaine mag niet in aanraking komen met zand en struiken, laat ze dat laatste nu heel leuk vinden. Lastig verhaal. Wel mag Blaine meetrainen.

Trainen

Om 11.00 uur trainen en we zijn mooi op tijd. Hoe gaat het? Lees meer.