Zondag 1 juni

Weer eens wat anders

Ella, Maddy, Blaine en ik rijden naar Delft, naar Tanthof. Tijd geleden dat we hier zijn geweest, het is nog vroeg en rustig. Lekker veel water hier, prachtig weer en alles is mooi groen. De honden vinden het geweldig. Genoeg water om te zwemmen.

Beetje oefenen

Ik neem een paar dummy’s mee voor wat oefeningen, voornamelijk lijnen, een markeer en apport over water. Alles gaat heel goed.

Oh, oh

We willen net omkeren en teruglopen toen we een geluid hoorde. Een hoge blaf en dat betekent maar één ding. Een haas!! Verdorie, roepen heeft geen zin, maar we zitten hier vlak bij het fietspad. Shit ik zie ze al op het fietspad, wel netjes langs de kant en langs de rijdende fietsers rennen. De fietsers zie ik verbaasd kijken. Ik fluit en fluit en na, wat zal het zijn, 10 minuten, komt Blaine aanrennen. Heel braaf is ze en ik lijn haar aan. Maddy gaat er weer snel vandoor, de laatste tijd was zij de brave, maar nu even niet. Tel er zo’n 12 minuten bij op en eindelijk komt Maddy, helemaal uitgeput. Ook haar lijn ik aan en het loslaten komt vanmiddag wel weer.

Dinsdag 3 juni

Dus toch….

Afgelopen vrijdag of zaterdag dacht ik al dat er een klein bloedspatje op het dekbed op de bank van de honden zag, maar verder niets. En vandaag is er toch serieus bloedverlies, dus Blaine is loops. Dat wordt weer oppassen geblazen, al kan ze nu best los.

Woensdag 4 juni

Hangjongeren

Bij de Bavo is het oppassen geblazen er ligt veel glas achter het pesthuis en kinderboerderij. Die rotjongens ook. Ze proberen al een baan te maken om er overheen te krossen, overal ballonnen met lachgas patronen, resten etensafval en nu glas.

Vrijdag 6 juni

Jachttraining

We zijn in Almere en het is rotweer, regen en veel wind. Net nu we weer op een open veld gaan trainen. Blaine mag meedoen ondanks haar loopsheid, maar ik moet wel oppassen met de reuen. Hoe gaat de training? Lees meer.

Zaterdag 7 juni

Haas

Een korte wandeling op de Bavo. Dacht het niet, Blaine is lang weg, Maddy is al weer bij ons geweest. Zijn ze op de bollenvelden? Ja hoor, daar rennen ze door de bollen. Shit! Als de boer dat ziet. Vast en zeker een haas. Ella en ik baden ons een weg door de brandnetels om op het bollenland te komen. Met pijn en veel moeite kunnen we de honden aanlijnen. Pff.