Zondag 7 juni

Zweetwerktraining

Blaine en ik rijden naar Doorn en dat is weer een hele rit voor een spoortje van 10 minuten. Maar dat maakt niet uit hoor, het is niet anders in deze coronatijd. De trainer vertelt me dat het over 2 weken weer gewoon is en dan lopen we weer mee met andere honden en voorjagers om te observeren en te leren. Dit vind ik eigenlijk wel lekker relaxed. Lees meer.

Middagwandeling

Ella vindt dat Maddy wel een lekkere wandeling kan gebruiken. Alsof ik nog niet genoeg gereden hebben. Toch gaan we naar Hoofddorp/Zwaanshoek en inderdaad Maddy heeft het reuze naar haar zin. Blaine ook en er zijn geen andere honden, niet onbelangrijk met haar loopsheid.

Maandag 8 juni

Ochtendwandeling

We rijden voor de ochtendwandeling naar Nieuw-Vennep. Zal ik naar Venneperhout gaan of niet? Ik waag het erop. Helaas is het toch drukker dan ik verwacht had, maar we hebben geen last gehad van de honden en Blaine taalt er nog niet naar. Ze is nu denk ik 10 dagen loops. De GG-training heb ik afgezegd.

GG-training KV Rijnland Leiden

Middagwandeling

We gaan naar de Bavo en ik rij naar achteren, naar het ruige gebied. Wel is de kans op hazen groot hier. Verdorie ben ik ze toch weer kwijt. Ze liepen net voor me en nu in geen velden of wegen te bekennen. Ik ga naar de plek waar ze vaak zijn, niets! Ineens komt daar Maddy aangerend, zonder Blaine. Ik roep en roep en fluit, geen Blaine. Verdorie, ze is wel loops. Gelukkig, daar komt ze en zij komt weer van de andere kant. Oorzaak: haas of kat. Enne speeltje nummer 415 is spoorloos. Ik ga niet meer zoeken, want we moeten boodschappen doen en de honden blijven braaf in de auto.

Dinsdag 9 juni

Hoeveel dagen?

Weer is het feest op de Bavo, de honden hebben weer een haas in de neus. Gelukkig kan ik Blaine aanlijnen, maar Maddy gaat los. ’s Middags komen we geen honden tegen in Park 21 en Blaine kan los. Ze is nu 12 dagen loops.

Nieuwe trainer

Van Benno hebben we een naam van een nieuwe trainer gekregen die misschien plaats heeft voor ons vieren als groep of alleen. Eigenlijk wilde ik een pauze inlasten en nu begin ik toch te twijfelen. Zal ik toch doorgaan? Ik heb nog een naam van iemand gekregen en dat is een Labrador man op hoog niveau. Is dat wat voor ons? Ik besluit de trainer te appen die Benno aanbeveelt. Hij heeft zelf ook een Weimaraner, alleen niet zo veel ervaring en dat heeft die Labrador trainer wel. De één is omgeving Almere en de ander Zoetermeer. Qua afstand maakt het niet zoveel uit.

Proefles

Gisterenavond heeft de trainer uit Almere gebeld en de 19e hebben we een proeftraining.

Donderdag 11 juni

Zo rustig

Blaine is nu 14 dagen loops en we merken niet veel. We zoeken ook wel de rustige tijden op. ’s Morgens heel vroeg op de Bavo lopen ook nog geen honden. Tijdens de middagwandeling in Venneperhout is het zo heerlijk rustig, we zijn de enige en Blaine kan de hele tijd los. Wel merk ik dat beide honden wat rustiger zijn.

Vrijdag 12 juni

Afscheid

Het hele warme dag en ik ben iets overdressed. De honden kunnen lekker zwemmen tijdens de allerlaatste training bij Hond en Taal.

Dank je wel Benno voor de 4 mooie jaren.