Zondag 17 mei

Met z’n viertjes

Park 21 in Hoofddorp/Zwaanshoek laten we even voor wat het is. Mijn veldje waar ik altijd heerlijk kan oefenen is verboden voor honden. En de fazanten zijn volop aan het broeden. Het wordt Venneperhout voorlopig en het is niet verkeerd hier.

Donderdag 21 mei

Oefenen voor zondag

Met Blaine oefen ik een zweetspoor, even van te voren uitgezet. Maddy gaat mee met het uitzetten en doet haar eigen ding, ze heeft het helemaal naar haar zin. Het duurt allemaal langer dan ik had gepland. Bedenken hoe, takjes zoeken voor het markeren. Gele lintjes plaatsen en ik wil het bloed opmaken. Gelukt, pootje ligt bij het eindpunt en wat lekkers. Gelukkig zien we niet veel honden. Tijd om Blaine te halen.

Het spoor

Blaine pikt het snel op, zoals gewoonlijk loopt ze eerst een rondje om het spoor goed op te nemen. De eerste haak gaat prima, even is ze in verwarring, maar al snel zit ze er weer op. Gaat mooi naar rechts en gaat dit stuk heel goed verder. Echt mooi werk, haken aantikken, goed de bocht om. Dan is ze in verwarring en ik ook. Het is hier ook heel moeilijk, want met uitzetten kwam ik niet goed uit. We gaan terug, ik weet het weer en Blaine ook. Het gaat goed. Wel is ze afgeleid op twee punten waar ik de omgeving even verkende eerder en ik heb hier gelopen. Blaine ruikt het meteen. Blaine heeft het warm, het is ook heet vandaag. We komen een sluis met een greppel tegen en Blaine maakt dankbaar gebruik van het water en stapt er meteen in. Even afkoelen en wat drinken. Ze moet even zoeken eer ze het spoor weer oppakt, met een hoge kophouding gaat ze verder en weet het even niet. Hebbes weer, we gaan het weiland met de gele bloemen op. Het is makkelijk hier en het gaat uitstekend. Naar links, helemaal door en aan het einde moet ze even zoeken. Even later vindt ze het pootje en de beloning. Ik ben onder de indruk! En Blaine is blij.

Ze mag even los en dan gaan we naar de auto, het is goed zo.

Vrijdag 22 mei

Amsterdamse Bos

Jachttraining in het Amsterdamse Bos, waar het goed vertoeven is. Maarrrr er staat een stevig windje en we krijgen wat spetters op onze bol. Best effe lekker na de warmte van de afgelopen dagen. Hier en daar zitten jongeren op het gras, uiteraard zijn er wandelaars, fietsers en paardenmeisjes. Blaine wordt geplaagd door allerlei geurtjes en resten van voedsel wat men in de bosjes gooit. Want dit hoort zo als je buiten eet….. Blaine wordt hierdoor enorm afgeleid en beïnvloed dat de training? Lees verder.