Zondag 10 mei

Werkeloos?

Niet echt, maar zo voelt het wel. Onze trainer van de wekelijkse jachttraining gedurende 4 jaar, wil steeds meer in Drenthe trainingsgroepjes opstarten. Logisch, hij woont daar sinds begin van het jaar en rijdt steeds heen en weer tussen b.v. Almere en Drenthe. Dit houdt een keer op natuurlijk, ik had het hier nog over met andere cursisten tijdens de onderlinge half maart. Andere cursisten dachten ook dat het een aflopende zaak zou zijn en gingen op zoek naar andere trainingsgroepen.

Redenen om te stoppen

Mijn toekomst bij Hond en Taal wordt onzeker en wil ik nog wel doorgaan? Misschien is dit een mooi moment om te stoppen. Waarom dan? De trainer geeft steeds meer trainingen in de buurt van Almere en Amersfoort en dit vind ik gewoon te ver rijden elke keer. Oorspronkelijk trainde hij altijd in de buurt van Mijdrecht, qua afstand was het te doen, maar qua tijd door files een ramp. Lichamelijk is er bij mij ook het één aan de hand, vaak kan ik niet voluit trainen en Ik word hier onzeker van, dit heeft zeker zijn weerslag op Blaine. Waarschijnlijk moet ik geopereerd worden, het is daarom wel handig een trainingsstop. De laatste twee privétrainingen gaven niet veel hoop voor de toekomst, misschien willen we ook wel eens wat anders dan lijnen lopen. Een verloren zoek kwam bijna nooit meer voor en het wild is ook schaars. We doen natuurlijk ook de zweettraining, dit vindt Blaine geweldig. Dit loopt door tot half september, ons focussen op deze training vergt veel energie en aandacht en is eigenlijk wel genoeg. Alle proeven zijn dit jaar afgelast door de KNJV vanwege de coronacrisis. Genoeg argumenten om te stoppen voor nu en wellicht kan ik het later weer oppakken. Moet ik wel iets geschikts vinden….

Definitief

Ik krijg een appje van de trainer. Hij gaat inderdaad zich meer focussen en trainingsgroepjes opbouwen in Drenthe. Hij traint alleen nog maar twee dagen in het Westen en dat zal zijn in de buurt van Amersfoort en omstreken. Deze twee trainingsgroepjes zijn al vol en ik denk dat hij vooral met Retrievers wil trainen, de Staande honden zijn toch lastiger. Hij neemt aan dat ik niet helemaal naar Drenthe wil rijden om te trainen en dat heeft hij goed gedacht. Er is geen plaats meer voor mij en Blaine! Het klinkt best hard zo, maar de meer ik erover nadenk, de meer ik er vrede mee heb. Ik leg aan de trainer uit, dat ik zelf ook met de gedachte speelde om te stoppen en waarom, zie hierboven. Het is goed zo.

Hoelang nog?

We hebben nog 5 trainingen. Vrijdag 15 mei a.s. beginnen we weer en 12 juni is de laatste les, het zal heel vreemd worden. Na 12 juni zijn Blaine en ik werkeloos, geen gewone jachttraining meer.

We lopen weer wat meer in Hoofddorp Park 21. Ik loop niet meer door de struiken en begroeiing, omdat ik veel te bang ben om broedende fazanten tegen te komen. Ella gaat mee wandelen en wat dummy’s om te trainen.

Dinsdag 12 mei

Knippen

Ik krijg een telefoontje van mijn kapper en wat denk je? Ze zijn zo goed als failliet, de lockdown duurde een maand te lang. Ik kwam er al 30 jaar en het doet pijn.

Donderdag 14 mei

Rust

We rijden een keer met de honden naar Hoofddorp/Zwaanshoek. We lopen netjes op de paden en we houden ze goed in de gaten. Ik wil niet weer een fazant storen.

Verboden

Ik neem de dummytas mee met een bumper en 4 pionnen. We lopen de brug over naar het grote grasveld en een sloot met brug. Wat is dit nu? Er staat ineens een bord met ‘verboden voor honden’. Krijg nou wat! Wat een gekkigheid. Hangjongeren die zoveel troep achterlaten en een motorclub aan de overkant, wat er niet uitziet mag wel en honden mogen hier niet lopen. Weer een mooi terrein weg. Ik doe alsof mijn neus bloedt en doe er gewoon mijn oefeningen en de honden zwemmen en hebben lol.

Vrijdag 15 mei

Eindelijk na twee maanden weer jachttraining met de groep in Uithoorn, lekker dichtbij. Hoe gaat de training?