Zondag 3 mei

Oefenen

En weer is het heerlijk weer en goed vertoeven in Park 21 in Hoofddorp en op de Bavo. Ella is ook mee en de tas met een paar dummy’s ook om wat oefeningen te doen. Het gaat nu beter. Blaine luistert beter, blijft zitten wanneer ze moet blijven zitten is gewoon wat braver.

Nola kan niet langer wachten om in de zon te liggen. Het duurt te lang eer baas Karin de hoes van de loungeset haalt.

Zo moeder zo dochter

De zon

Maddy wil altijd meteen in de zon liggen zodra ze weer thuis is. Het is dat ze niet bruin kan worden, anders was ze diep diep bruin geweest. Ze liggen beiden op de nieuw beklede kussens. Ella heeft 2 fleecedekens uit de kast gepast, we hebben er genoeg, en nieuwe hoezen van gemaakt. Het ziet er weer super uit.

Rollen omgedraaid

Eerst was altijd Maddy weg en Blaine meer bij mij en dan weer met of bij Maddy. Nu is het helemaal andersom. Maddy, nu 8,5 jaar en al een beetje bejaard en iets rustiger. Blaine 4 jaar en op haar top en dat zullen we weten ook. Ze is wat eigenwijzer en eigengereider, luistert wat minder en gaat meer haar eigen gang. Maar meestal hoef ik maar te kikken en ze komt, ook komt ze altijd kijken waar ik ben.

Maandag 4 mei

Het is nog steeds oppassen geblazen, niet meer dan 3 personen bij elkaar, dit hoort allemaal bij de intelligente lockdown. Maar mensen verslappen, ik zie veel meer wandelaars, winkelend publiek, auto’s, fietsen. Wat ik ook zie de laatste dagen, groepjes van trainende jachthondeneigenaren. En ze zijn echt op zijn minst met z’n vieren, belachelijk.

Motor

Ik rij op de rotonde en van rechts komt een motor, ik zie dat hij net voor de bocht wat meer gas geeft. Het zal toch niet! Gaat hij proberen om nog even snel voor mij in te voegen? Jazeker gaat hij dat proberen, alleen komt hij niet zo ver, want hij gaat onderuit en maakt best een lelijke smak. Oh, verdorie sukkel denk ik. Ik verlaat de rotonde en zet de auto aan de kant op een plek waar het verantwoord is. Ik zie dat de motorrijder probeert op te krabbelen. Even later vraag ik hoe het gaat en hij steekt zijn duim op. “Goed, dank je”, antwoord hij. Gelukkig maar.

Dinsdag 5 mei

Bevrijdingsdag

Ik wilde werken vandaag, er zijn toch geen festiviteiten dit jaar. Maar na een bijna slapeloze nacht, door zenuwpijn en misselijk en buikpijn, word ik te laat wakker. Dan maar naar Hoofddorp en ik probeer daarna nog wat te werken en vanavond ook.

Achterhandse vooruit

Blaine zit op geruime afstand van mij. Ik steek mijn hand uit “vooruit”, Blaine blijft zitten. Shit niet weer hè. Ik zeg niets meer. Ineens kijkt ze naar achteren, ik zeg nog steeds niets. Ik denk dat ze de dummy ziet liggen, want aarzelend begint ze te lopen. Ik moedig haar aan en dat is net wat ze nodig heeft. Ze rent verder en pakt en brengt de dummy. Mijn superhond is ze.

Woensdag 6 mei

Corona

‘s Avonds geeft primeur Rutte weer een persconferentie. Goed nieuws de regels worden versoepeld i.v.m. de coronacrisis. We mogen weer trainen en meteen hoor ik pingels van Benno over de jachttraining en van Rosemarijn over de zweettraining.

We gaan beginnen

Vrijdag 15 mei begint de jachttraining weer in de eigen vertrouwde groep. Zondag 24 mei begint de zweettraining gevorderde weer. Heb er zin in.

Donderdag 7 mei

Kapper

Helaas krijg ik vervelend nieuws. Mijn kapper, al 30 jaar, moet hoogst waarschijnlijk stoppen. Twee maanden niet open mogen zijn was net te lang. Wat nu? Gelukkig heeft mijn moeder mijn haar 2 weken geleden geverfd, de grijze haren zijn weg.

Ziekenhuis

Meer vervelend nieuws. Al een paar maanden wacht ik op een oproep van de orthopeed en 11 mei moest ik langs komen voor een afspraak. In het St. Maartens kliniek in Nijmegen, omdat zij gespecialiseerd zijn in scoliose en ik heb een paar keer een zenuwblokkade gehad daar. De afspraak wordt omgezet in een telefonische afspraak, vanwege de coronacrisis. Eerst vond ik het vervelend dat ik moest komen en nu vind ik het vervelend dat ik niet mag komen.

Vrijdag 8 mei

Konijn

Het wordt weer eens tijd om het uit de vriezer te halen en te oefenen. Nou dat gaat niet best. Ik hoor Blaine het beestje uit de verte al kraken. Gelukkig gaat het de tweede keer beter. Snel weer een keer oefenen.