Zondag 9 november

1014sized_IMGP0250Het einde nadert

Het trainingsseizoen 2014 bij Hubertus zit er bijna op. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad met de trainer en de voorjagers en honden in mijn groep, hopelijk ervaren zij het ook zo. Ik heb veel geleerd  en Maddy ook, een paar zaken zijn mis gegaan zoals ‘het verloren zoeken’, mede omdat we dit in de andere groepen zo weinig getraind hebben. Maddy kan erg vragerig zijn en weinig doortastend, maar dit hebben we in de vorige groepen zo weinig getraind. Tuurlijk heb ik dit wel zelf getraind en dan is ze zo terug, in groepsverband is het toch anders. Toch denk ik dat het een beetje beter gaat. Na de zomerstop zijn we een paar keer niet geweest wegens shows in binnen en buitenland en proeven. Ik vind ook dat het laatste deel is omgevlogen, er zijn ook wat afvallers. Marcel, maar dat heeft hij aan het begin al gezegd, Elvira met Finegan en Peter. Ook zijn er wat nieuwe bijgekomen, Inge en vandaag zie ik nog een nieuweling met een Labrador. Nog twee lessen voor de ‘winterwerktest’ en ik denk daarna nog 1 les, maar dat weet ik niet zeker en dan is het klaar. Wat gaan we dan doen en bij wie?

 Fantastisch weer

Wat treffen we het weer, zonnetje, bijna geen wind en al heleamaal geen regen. Dit hebben we toch niet veel gehad dit seizoen.  Het is een leuke training, gevarieerd en leerzaam. Lees  meer.

 

Het verslag van de KNJV-proef in Enkhuizen is gepubliceerd. Lees verder.914sized_KNJV C Maddy 20140001

Maandag 10 november

GG-1

1114sized_GG B diploma Maddy0001We gaan gewoon weer naar GG-training. Ik had altijd gezegd als we de GG-B examen halen stoppen we. Maar Maddy vindt het nog leuk en ik ook best wel, als ik er eenmaal ben. We trainen nu voor de GG-1 en Maddy heeft er zin in en het is een bijna foutloze avond, beter als afgelopen zaterdag in ieder geval. Lees meer op de nieuwe pagina.

Maddy is afgelopen zaterdag geslaagd voor haar GG-B examen, lees het verslag.

 

Woensdag 12 november

Autoloos

Mijn auto heb ik uitgeleend voor een kinderpartijtje en hij zou 17.00 uur terug zijn, ja ja. Het is al schemerig en 17.10 uur en nog geen auto, dan maar lopend naar de Bavo. Echt niet fijn, maar ik zie wel weer plekjes en huizen in Noordwijkerhout die ik anders niet zie.

Nummer twee

Zo zitten we schaars in de konijnen en nu hebben we er genoeg. June heeft vanmorgen weer een konijn gescoord, een mooi beestje volgens Wil. Het was wel oppassen geblazen met wandelaars, die vinden dit niet fijn.

814sized_IMGP0024Donderdag 13 november

Eigenlijk moeten we op tijd op de verjaardag van mijn neefje zijn, maar we gaan toch eerst even naar het Langeveld en daar is het leuk. Vooral om te graven, dit is de voornaamste bezigheid van Maddy.

Vrijdag 14 november

Getver het regent en dit zijn we zo niet gewend de laatste tijd.

Zaterdag 15 november

Ook vandaag regent het veel. Ik wil met Maddy naar Delft, maar het regent, morgen moet ik ook al naar Delft voor de training, en er staat een lange file op de A4 en de A44. Ik gooi mijn plannen om en besluit ook om June mee te nemen, kan ze lekker met de auto. Er zijn weer fazanten, Maddy heeft gezwommen, hup zonder aarzelen. Ook June heeft gezwommen, eigenlijk gaan alle oefeningen goed. Dubbel apport, apport uit water en over water, verloren zoek. Helaas is het konijn niet op tijd ontdooid en kunnen we niet gebruiken tijdens de middag wandeling.