Zondag 2 november

914sized_IMGP0062Bleiswijk

Op de hondenshow in Bleiswijk haalt Maddy een Uitmuntend en wordt als 3e geplaatst in de Openklasse. De keurmeester is de Engelsman Thirlwell. Je zou zeggen hij houdt van het Engelse type, maar hij pikt de ‘Amerikanen’ uit als winnaar.

Maandag 3 november

Kort rondje ’s middags, Maddy moet fitter zijn dan zaterdag. Gelukkig gaat het vanavond veel beter tijdens de GG-training. Lees verder.

Dinsdag 4 november

Omrijden

We gaan noodgedwongen weer een keer naar Duindamseslag. Ik moet omrijden via Noordwijk om bij het ‘witte huis’ te komen aan de duinweg. Ik ben laat en dat red ik niet meer, het wordt al snel donker. Wat is dit toch wennen zeg. Het valt me op dat ik voor het eerst niet meer aan het gif incident denk. Eigenlijk altijd als we hier lopen, en dat is niet vaak, moet ik er weer aan denken. Jeska heeft hier ergens gif gegeten. Maar vanmiddag sta ik er niet bij stil en dat is een goed teken.

Woensdag 5 november

Nare toestand

Weer lopen we bij de Duindamseslag, we zijn nu vroeger gelukkig. Ook doen we wat GG-oefeningen op het gras bij het Pieter Floris dal. Prima gaat het. Helaas heeft Wil vanmorgen een aanvaring met een andere automobilist gehad en dit heeft nog een staartje. Het nare is dat Wil aardig bedreigd wordt. Verder kan ik er nog niet zo veel over vertellen.

Donderdag 6 november

Rug

Weer is het een droge, koude mistige dag, het is heerlijk wandelen in de duinen. Ik moet me echt inhouden om niet verder te lopen, want we willen Maddy een beetje sparen.914sized_IMGP0058 Alleen doet ze dat in de duinen zelf niet, het is veel te leuk. Met June gaat het goed, zo te merken heeft ze niet veel last meer van haar rug. Wel lijkt ze wat meer in telgang te lopen. Ze gaat gewoon met alle wandelingen mee en ook met de fiets gaat ze weer mee. Al kan ik Wil er nog van weerhouden om niet al te ver te fietsen, volgens mij houdt hij zich er aardig aan. Tijdens de wandeling struint ze wat door het bos, ze loopt de oude bomen na en ruikt of er nog muizen in zitten. Ook heeft ze van die manie’s dat ze erg bij mij blijft plakken.

Vrijdag 7 november

Een klein rondje Bavo lopen we en ja ik kan het niet laten, nog even een paar volg-oefeningen, ’terug plaats’, zit tijdens het volgen en los volgen. Prima gaat het en het geeft een goed gevoel, we zijn er klaar voor. Schrijf ik met meer overtuiging dan ik me voel, vind het reuze spannend. En ik verzin listen om toch de geur van worst en brokjes te laten ruiken aan Maddy. Beloning mag niet en ik moet toch wat anders bedenken.

Zaterdag 8 november

Yes we did it. Maddy is geslaagd voor haar Gedrag- en Gehoorzaamheid-B examen. Heel heel blij en trots. Lees het verslag.