Zondag 19 januari

114sized_IMGP8140Naar de duinen

Ik ben keurig op tijd, kan nog koffie drinken en wat bij kletsen. Dat heb ik iets te lang gedaan, want waar is onze trainer? Ah, op het veld van vorige week natuurlijk. Ik ken mijn mede-cursisten nog niet zo goed en ik heb ze gevonden denk ik naïef. De twijfel slaat toe, zijn dit ze wel? ik hoor de naam van Mick en dat is toch echt een andere trainer dan Angela. Dit is niet mijn groep en we lopen weer richting kantine. Ik kom Marcel tegen: “waar is Angela?”, vraag ik. “Ze is de duinen in”. Oeps dat is een hele andere kant op, ik haast me en loop achter de puppen. Zij trainen ook altijd in de duinen, Maddy vindt de puppen heel leuk en wil snuffelen en spelen. Ja heel leuk Maddy, maar we hebben haast. “Waar ga jij heen?”, vraagt Steef. Steef traint met haar jonge pup bij Hilda en loopt dus dezelfde kant op. Ik vertel het haar en zij reageert met: “ga je dan wel goed? ze gaan toch altijd ergens anders de duinen in?” “Hou op zeg! Ruud ging toch ook altijd zo?” “Dat is waar”, antwoord Steef. Maddy en ik vervolgen onze weg, zien doe ik nog niets en loop stug door. Eindelijk daar lopen, bezweet en buiten adem kan ik nog net aansluiten. Lees verder.

Maandag 20 januari

Ella en ik gaan naar de duinen met de honden en we nemen de Gans van Steef mee. We gaan het dichte bos weer in, waar niemand ons ziet en zo kunnen we het apporteren van de Gans nog een keer oefenen. Eerst mag June en dat hoef ik haar geen twee keer te zeggen. Dan Maddy, ik heb de telefoon in mijn handen en wil dit opnemen met de video. Dit werkt niet merk ik al snel, want ze brengt de gans niet goed. Weg met die telefoon en we doen het nog een keer. Nu pakt Maddy de Gans best snel op en haal weer alles uit de kast om haar naar me toe te krijgen. Nu gaat het prima, ze laat de Gans niet vallen. Wanneer ze bij me is, pak ik de Gans aan. “Prima”, zegt Ella en we stoppen ook, nooit doorgaan als het goed ging.

GG-training

Bah wat een vies weer, het miezert de hele avond. Toch is het een goed GG-training.Lees meer.

Dinsdag 21 januari

June krijgt weer een dagje rust en weer vindt ze het prima. Maddy gaat alleen mee met de fiets en met Wil. June doet een klein rondje met Ella, nu zien we weer niets aan haar poot, gisterenavond mankte ze weer een beetje. Wel gaat ze met de auto mee.

Donderdag 23 januari

Katwijk

Met Hen en Santos wandelen we in de Katwijkse duinen ‘s middags. June en Maddy hebben het weer enorm naar hun zin. “Het is altijd leuk in Katwijk”, volgens Hen. June krijgt nog ‘rust’, al betekent het in dit geval niet fietsen. Ik neem haar wel mee tijdens de middagwandeling, niet helemaal de juiste manier, maar toch gaat het lopen een stuk beter. En vaak liep ze ‘s avonds mank bij het opstaan en dat zie ik nu niet meer. Tuurlijk vindt Wil het niet leuk dat June niet mee kan.

Vrijdag 24 januari

114sized_IMGP8144Ella en ik nemen een paar dummy’s mee, zodat we wat kunnen oefenen. Maddy doet alles goed, ook markeren zonder inspringen. We doen de markeer op een plek die Maddy erg leuk vindt, het is de vraag pakt ze de dummy of gaat ze voor zich zelf jagen? gelukkig doet ze het eerste.

Schoentje nummer 3

Ja hoor het is weer zo ver, Maddy verliest haar schoentje. De dure exemplaren zijn al kwijt, dit is een ‘goedkopere’ en eigenlijk een te grote. Maddy heeft het druk en rent in een moordend tempo bij ons vandaan. Ruikt ze een ree of zo? Ze is een tijd weg zonder schoen dus. Gelukkig heeft ze haar nagel nog, die er overigens goed uitziet.

Braken

Vanmorgen vroeg is Maddy niet lekker, ze moet twee keer een beetje overgeven. Verder is ze oké hoor ik later en ze heeft ook gewoon brokjes gegeten, maar wel iets minder. Toch merk ik ‘s middags dat ze niet zo graag eet als anders. Ze doet veel langer over haar brokjes. ‘s Avonds laat doet Maddy raar, oren naar achteren en ze kijkt me met grote ogen aan. “Volgens mij is ze weer niet lekker”, zeg ik tegen Ella. Een snoepje dat ik geef raakt ze ook niet aan.

Zaterdag 25 januari

Ik sta vroeg op en wil eigenlijk naar Delft of zo, maar Ella heeft een briefje geschreven dat Maddy ziek is. Dus mijn vermoeden klopte gisterenavond, ze heeft ‘s nachts bij Ella flink overgegeven. Dan maar een klein rondje lopen. Ze wil helemaal niets, geen stukje brood of beschuit. alleen maar slapen. Ik loop met beide honden een klein rondje, Maddy is echt niet lekker, ze gaat amper weg en is heel braaf. Bijna té braaf, raar terwijl ze altijd zo ondeugend is. De ontlasting is ook heel dun, arme Maddy. Heeft Alice, de hond van Louis, haar aangestoken. Louis vertelde afgelopen zondag op de jachttraining dat Alice erg ziek was geweest, braken, diarree. En nu Maddy dus. Ze wil helemaal niets eten of drinken en gaat meteen haar mand in wanneer we thuiskomen. June heeft ook minder trek dan anders en buiten at ze veel gras. Ella heeft rijst en kip gekookt, maar ook dat wil Maddy niet. We laten haar maar lekker slapen met een fleecedeken over haar heen. Koorts heeft ze niet, wel heb ik nog een paar pillen tegen de misselijkheid en ik geef haar één. Misschien wil ze vanavond wel wat eten. s’Middags lopen we ook een klein rondje in de duinen, wel blijft ze aan de lijn. ‘s Avonds heeft ze een heel klein beetje vla gegeten en nog later een ietsjepietsje rijst.

Staatsbosbeheer

De bomen in het bosgedeelte van de duinen worden weer eens flink onder handen genomen. Wat ziet het bos eruit, veel naaldbomen worden gekapt en het is een puinhoop en chaos. Paden kapot, bomen kapot, vreselijk. Ze hebben nu weer bedacht dat er veel naaldbomen moeten verdwijnen omdat die eigenlijk niet thuis horen in de Noordwijkse duinen. Wat is dit zonde! Ook na deze wandeling wil Maddy niet eten. Als het zo blijft ga ik niet trainen morgen, dit heeft geen zin en zo steken we de hele boel aan.