Zondag 26 januari

114sized_IMGP8152Geen jachttraining

Maddy was gisteren zo ziek, helemaal niets gegeten, flinke diarree en braken, even niet trainen dus vandaag. Eerst moet ze weer wat in haar maag krijgen. Bovendien wil ik niet de andere honden besmetten, al besef ik ook dat dit niet te voorkomen is, want een dier kan overal besmet raken met het één of ander. Ik vind het jammer, het is mooi weer, leuke groep en trainer en nu is het een saaie zondag, met kleine stukjes lopen. Maar het belangrijkste Maddy wil weer een beetje eten. Ze krijgt kip en rijst. Ze heeft niet meer gebraakt, wel is haar ontlasting nog dun en ze heeft weer wat meer zin. June gaat voor het eerst deze week met de fiets mee, Wil belooft dat hij alleen naar de Bavo gaat en tot nu toe heb ik niets gezien aan haar poot. Ook heeft ze weer flinke trek, gisteren was June ook wat katterig, vond haar brokken zo zo en at veel gras.

Boer zoekt vrouw

Tijdens het kijken van Boer zoekt vrouw is het dringen wie bij mij op de kussen komt liggen. Ja ook ik kijk dit programma, ik wil toch zien hoe boer Johan weer huilt omdat hij niet kan liegen. Vaak ga ik op de hondenkussen bij het raam zitten en vaak komt er een hond bij me liggen. Eerst komt June bij me liggen en Maddy kijkt beteutert toe. Dan haalt Maddy een handdoek uit de wasmachine en pronkt hiermee door de kamer. Dit is een vaak terugkerend spelletje van June en Maddy, iets pakken en dan brengen naar de baas met als doel een beloning. We maken er vaak een apporteerspelletje van, zo leren ze het brengen en ook nog om het zittend af te geven. Dit werkt heel goed, alleen komt het niet altijd uit. Wil roept Maddy en zij geeft de handdoek aan hem en krijgt een beloning. Oh denkt June dat wil ik ook en loopt ook naar de keuken. Gevolg plekje vrij op de kussen, Maddy komt naast me liggen. Nu kijkt June beteutert en probeert Maddy uit haar tent te lokken. Ze pakt de touw uit de speelmand en gaat voor de hondenkussen op het touw kauwen. Maddy trapt er niet in, ze probeert wel om mee te kauwen maar verlaat het kussen niet. June geeft het op en gaat lekker voor de kussen liggen. Een tijdje later wil June er toch bij liggen en wurmt zich ook op de kussen, dat wordt te veel voor Maddy en gaat weg. Ze gaat in haar eigen mand liggen en kijkt weer beteurtert onze kant uit.

Maandag 27 januari

Maddy heeft echt trek weer, alleen haar ontlasting is waterdun ‘s middags, hmm dat is minder. Als het net zo regent vanavond als gisteren en eergisteren dan ga ik niet naar de GG-training. Zowaar het is droog tijdens onze wandeling van 16.30 uur en ‘s avonds blijft het ook droog! Lees het verslag van de training.

Huiswerk

Angela, de jachttrainer, stuurt een berichtje om te vragen hoe het met Maddy gaat en ik vraag wat ze gisteren gedaan hebben. Gehoorzaamheidoefeningen, lijnen lopen en verloren zoek. Leuk die laatste twee, hopelijk komt dit aanstaande zondag weer aan bod. Het huiswerk voor deze week is, pivoteren, voorkomen en afgeven van een dummy. Zelf heb ik een haas uit de vriezer gehaald om morgen of woensdag mee te oefenen. De zelfgevangen haas van June komt weer goed van pas.

Woensdag 29 januari

Weer trek

Maddy heeft weer trek in eten, ook in de brokjes die ze heel langzaam meer krijgt. Haar bak is weer zo leeg en dat is een goed teken. Haar ontlasting is wisselend, ‘s morgens vaak goed, ‘s middags nog wat minder.


914sized_IMGP0142
Ringtraining

Maddy, ik en Ella gaan toch maar weer een keer naar ringtraining. De grote rassen zijn 19.30 uur aan de beurt, dus vertrekken we om 18.15 uur. Tenminste dat is het plan, tuurlijk wordt het weer 5 minuten later, we zijn nog net op tijd. Het is een koude dag en avond en het vriest al licht. Anita en nog een jonge man zijn de ‘keurmeesters’. Anita is recht voor haar raap, ik ken haar niet anders en de jonge man – die ik niet ken – is dat ook. Geeft niet, alleen maar goed, aan ja-knikkers hebben we niets. Ella vindt hem helemaal leuk. Het gaat best aardig, wel loopt ze een paar keer in telgang, maar dat is mijn schuld volgens Anita. Dit komt omdat ik de snelheid in mijn pas aanpas in de bocht. Ik ga dan toch wat langzamer lopen, bang om uit te glijden en dat is meteen te merken aan de loop van Maddy. Anita vind het rukje met de riem niet zo vriendelijk. We proberen weer wat anders, zoals voor vertrek eerst een rondje om haar eigen as en dan vertrekken, maar dit werkt niet. Ik hou het op het rukje aan de riem. Met het staan heb ik wat meer moeite vanavond en ik leer dat ik de voorpoot boven de elleboog moet vastpakken wanneer ik de voorpoot iets naar achteren wil zetten. Ook staan we weer voor de spiegel en dat is zo fijn, zo zie ik echt goed hoe ik Maddy neer moet zetten. Als ik wil kan ik een extra training bij Anita krijgen. Zo heb ik twee lessen op één dag en is het verre rijden niet voor niets. Alleen is het voor mij weer een te lange dag, maar dat is een ander verhaal.

Donderdag 30 januari

Haas

Ik heb maandag een haas uit de vriezer gehaald en die nemen we mee naar de duinen. Op ons vertrouwde plekje gaan we oefenen. Helemaal afgeschermd staan we en Ella legt eerst de haas neer voor een kort apport. Prima gaat het, snel zeg ik “apport” en roep Maddy binnen. Helaas laat ze hem iets te vroeg vallen. Verloren zoeken gaat prima, ze pakt de haas op en brengt het enthousiast naar me toe. Het gaat steeds beter. Tuurlijk mag June ook even, een feest vindt ze het. We laten de tas achter in de bosjes en lopen onze wandeling. Op de terugweg hoef ik maar “zoek de tas” te zeggen tegen June en weg is ze om even later weer tevoorschijn te komen met de tas waar de haas in zit. Knappe June!

Zaterdag 1 februari

Met Wil, June en Maddy ga ik naar Nieuw-Vennep, het is takkeweer en maken er het beste van. Maddy met haar schoentje, dat is al snel een natte blubber schoen. “Zal ik het schoentje uitdoen?”, vraag ik aan Wil. Toch maar niet, stel dat er weer wat gebeurd zo vlak voor de show in Eindhoven. Het zal niet de eerste keer zijn, we proberen het heel te houden. Het regent en er staat een flinke zuidoost windje, lekker om alle bosjes en veldjes uit te kammen, maar de fazanten laten zich niet zie. Maddy en June doorzoeken alles, Maddy in een moordtempo. Ook doen we later nog wat apportjes met de honden, moet wel eerst Maddy komen. Als ze het zo druk heeft, kan dat nog wel even duren! ‘Verloren zoek’ gaat prima, Maddy had toch nog even tijd om dit te doen. Gelukkig wordt het later droog en kan de capuchon en hoed af. Maar het is en blijft een modderboel in Nieuw-Vennep. De ontlasting van Maddy ziet er goed uit, ze krijgt nog wel rijst, aangevuld met brokken. Elke dag weer wat meer brokken. Morgen trainen, kijken hoe het gaat na onze gemiste les vorige week.