Zondag 9 februari

Eerst wandelen in Nieuw-Vennep en dan naar de Bavo

Voordat de storm op zijn hevigst is, code oranje wordt verwacht voor storm Ciara, oefenen Blaine, Ella en ik nog even met een konijn.

Blaine met konijn. Ze pakte het mooi op volgens mijn moeder en rende mijn kant op. Ze legde het neer en snuffelde wat aan het konijn. Ik riep “hier”, ze pakte het meteen op en gaf het model af. Het laatste kon ik niet meer filmen.

Stormkracht 9

We zoeken niet de wind op en laten ons niet zandstralen op het strand of de trimbaan, want we gaan weer naar de Bavo. Hier lopen we aardig in de luwte. Vanwege de bouwactiviteiten is een gedeelte van de Bavo afgezet en moet ik mijn gebruikelijke rondje aanpassen.

Maandag 10 februari

Stormkracht code geel met windstoten

Weer gaan we naar de Bavo, dat is het veiligst. Door de storm zijn denk ik een paar hekken omgewaaid, daardoor kunnen we mooi ons vertrouwde rondje lopen, de werklui zijn weg nu. De hek aan de andere kant van de kinderboerderij staat er nog. Ik geef Blaine altijd een speeltje mee, dit vindt ze zo geweldig. Het speeltje ligt nog voor het hek en ik roep “waar is je speeltje”. Blaine rent richting het speeltje en vergeet helemaal dat je niet door een hek heen kunt rennen. Ze klapt keihard tegen het hek. Oef dit komt aan zeg. Ze schrikt heel erg en is helemaal ontdaan over wat haar is aangedaan. Mijn moeder wil het speeltje pakken, maar ik roep “nee, laat haar dat zelf doen”. Ze moet even over haar angst voor de rood/witte afzetlint en hekken heen komen. Even zie ik haar wat trekken met haar voorpoot, maar later rent ze al weer.

Geen GG

Gisteren storm en vandaag ook, niet zo heftig als gisteren, maar nog steeds code geel met zware windstoten. De gehoorzaamheidstraining wordt afgezegd, wijs, want we trainen in een boomrijke omgeving.

Dinsdag 11 februari

Reeën

Al heel vroeg lopen we op de Bavo, het wordt net een beetje licht. Heerlijk dat het nu al weer vroeger licht wordt. De werklui zijn er al, de bulldozers hoor ik, dus het wordt een aangepast rondje. We kunnen gelukkig nog een stukje bos in en daar hebben de honden het altijd reuze naar hun zin. De honden zijn de bosjes in gegaan en ineens zie ik wat, huh? Een ree? En nog één en nog één, twee, drie, vier, ik denk vijf reeën komen uit de bosjes. Oh jé! Ja en daar komt Blaine, als dat maar goed gaat. Nog twee reeën en even later nog één en daar komt Maddy. Ik fluit en gelukkig komen de honden vrij snel terug en de reeën kunnen goed wegkomen. Arme beesten, ze kunnen geen kant meer op nu hun natuurgebied vernield wordt door machines, werklui en ambtenaren. Er zijn altijd reeën geweest hier, alleen zoveel zien in één keer is nog nooit gebeurd. De honden hebben hun avontuurtje weer gehad en ik ga aan het werk.

Woensdag 12 februari

Uitzetten van zweetspoor

’s Morgens heb ik de honden goed uitgelaten en ’s middags zet ik samen met Maddy een zweetspoortje uit in de Bavo. In de vriezer hebben we nog runderbloed en dat gebruik ik. Aanschotplaats, goed kijken waar, ijkpunten, hekjes, haken, ik probeer alles goed in te prenten en ik hoef niet eens het markeerlint te gebruiken. Het is voornamelijk over houtsnippers, bladeren, beetje aarde en gras. Aan het einde ligt een lekker stukje kaas, ik heb een hertenpoot in de vriezer liggen, maar heb dit er niet op tijd uitgehaald. Maddy gaat voornamelijk haar eigen gang, maar een paar keer vindt ze een paar bloeddruppels.

Hoe wordt het spoor uitgewerkt?

Ik doe alles volgens het boekje, riem om doen, wondbed aanwijzen, ik geef Blaine de ruimte om de geur in zich op te nemen. Ik weet zelfs nog waar ik het wondbed heb gemaakt. Blaine gaat goed van start, ze loopt schuin naar een oranje stokje. Vindt de haak en loopt verder langs het prikkeldraad. Weer een haak, die ze overslaat, ik probeer haar erop te wijzen. En verder gaat ze, best snel waardoor ik weer niet goed op de bodem heb gekeken. Wel herkende ik de bloeddruppels op wat boom en houtstronken. Ze komt mooi bij het eindpunt aan en vindt de kaas. Helemaal blij ben ik, ze heeft het super gedaan. Nu even lekker los rennen.

Donderdag 13 februari

Reeën?

Weer hebben de honden het enorm druk tijdens onze ochtendwandeling. De bosjes worden uitgekamd en met een noodvaart rennen ze van hot naar her. Even daarvoor prees ik ze nog omdat ze zo goed luisterden. Spannend want ik moet ook de werklui en hun machines in de gaten houden.

Regen

Bijna de hele dag regent het, tijdens onze ochtendwandeling en onze middagwandeling die we lopen in Hoofddorp.

Vrijdag 15 februari

Hoe gaat de jachttraining in Soest? Het is in ieder geval prachtig weer. Lees meer.