Zondag 26 januari

Waterlandkerkje

Eindelijk, eindelijk kunnen we en gaan we naar Zeeuws-Vlaanderen naar het pittoreske plaatsje Waterlandkerkje naar vrienden van ons. Oude Weimaraner vrienden al zeker 23 jaar, al zijn ze wel 4 jaar geleden overgestapt op de Duitse Staande Langhaar. Voor het veldwerk, maar dat is er tot nu toe nog niet van gekomen door pech met de honden. We hebben veel meegemaakt met onze honden, met wedstrijden, met nestjes en verdriet ook. Door drukte, ziektes en alles wat er zo bijkomt in het leven is het misschien wel 6 of 7 jaar geleden dat we er voor het laatst geweest zijn, maar we hebben elkaar wel regelmatig gezien. Jeska, Darcy, June en Maddy zijn bij Nicole en Frans thuis geweest en Maddy denk ik één keer. Toen was Noah nog een pupje en zij is nu 7 jaar. Blaine is in ieder geval nog nooit in Waterlandkerkje geweest, je kunt er België zo zien liggen.

Bijkletsen

Heel leuk om elkaar te zien en Noah is zo blij, volgens mij herkent ze ons nog wel, we zijn veel naar shows geweest met z’n allen en hebben haar zien opgroeien. Helaas kreeg ze epilepsie en toen was het eigenlijk over. De langharen Yaron en Mees hebben we nog nooit gezien, leuke honden, maar sorry niet mijn type. Tijdens de koffie en lunch vertikken Maddy en Blaine het om te gaan liggen en slapen. Ik probeer ze in één van de manden te sturen, maar dat doen ze niet, ze gaan er niet in liggen. Gelukkig gaan we nog lekker wandelen en kunnen de honden zich uitleven. Na de wandeling krijgen ze eten en laat ik ze in de auto, daar kunnen ze slapen in hun vertrouwde omgeving en eigen luchtjes.

Veldwerk

We zijn echt veel keer in Zeeuws-Vlaanderen geweest. Op visite bij Nicole en Frans, maar ook veel voor wedstrijden. Pa is er veel geweest met vooral Darcy volgens mij en ik met June voor een aantal veldwedstrijden in Hoofdplaat. Het voordeel hier is dat er altijd wild is, altijd fazanten en patrijzen. Nicole en Frans stellen hun land ook regelmatig ter beschikking voor veldwedstrijden. Vooral voor de Continentaal 1 honden, zoals de kortharen, de Bretons etc. en ook voor Engelse intercontinentale rassen zoals de Pointer. Nu is de Weimaraner Vereniging in onderhandeling voor een tweedaagse wedstrijd in de herfst. Zelf heb ik met June een paar successen geboekt in Hoofdplaat. June werd eerste met een Zeer Goed tijdens een jeugd veldwedstrijd en ook nog een Goed bij een andere wedstrijd.

De reis

We gaan weer op tijd rijden, rond 15.30 uur vertrekken we en kunnen zo nog een heel eind in het licht rijden. Het is een hele tocht altijd, al vind ik het nu wel meevallen door vernieuwing van het wegennet. De eerste keer dat we naar Zeeuws-Vlaanderen reden moesten we nog met de veerboot over de Westerschelde varen. Door de bouw van de Westerschelde tunnel werd het een stuk makkelijker. Van zeker 3 uur rijden naar 2.30 uur rijden en nu duurt de reis 2.05 minuten en dat is te doen.

Tot de volgende keer.