Zondag 9 februari

214sized_IMGP8218Springen

We trainen op het granatenveld en daar staat een grote hindernis dat met planken hoger of lager gemaakt kan worden. En de honden mogen springen! June vond dit op de trainingen altijd geweldig en Maddy ook. Zodra onze honden de juiste leeftijd hebben leren we dit al aan. In de duinen staan een aantal van die slagbomen die voorkomen dat auto’s de fietspaden op kunnen rijden en ook staan er langs de paardenpaden van die afrasteringen gemaakt van palen, ideaal om de honden overheen te laten springen. Ook leert Maddy op de GG-training om over een hindernis te springen, eerst zonder dummy en nu leren we het met dummy. Dat gaat heen goed, maar met de dummy terug springen gaat nog niet geweldig. Toevallig zijn we afgelopen maandag net zolang bezig geweest totdat ze ook terug met dummy over de hindernis sprong. Lees hoe de training verder gaat.

Hebben ze het door de reuen?

Wel had ik de trainer van te voren ingelicht dat Maddy loops is en wat te doen. Ik moet mijn mond houden en gewoon komen, er zijn maar twee reuen en ik blijf een beetje uit de buurt van hen. Mijn mond hou ik zeker, vorig jaar had ik het tegen iemand uit de groep verteld en dat pakte rampzalig uit. Zij vertelde het aan de anderen en ineens had Maddy het helemaal gedaan, ze werd als goed excuus gebruikt voor de niet luisterende honden. Stom want ik was vergeten om te zeggen dat ze het niet door moest vertellen, soms denk ik dat men dat toch moet snappen. Afijn de honden van vandaag hebben niets in de gaten en ze hebben ook allemaal goed gewerkt.

Maandag 10 februari

GG-training gaat echt niet met een loopse hond, Maddy vloeit al best wel en er lopen zoveel honden op dit veld, die zouden er teveel last van hebben. Ook hebben we een Hollandse Herder reu in de groep en die kan het echt niet hebben. Dus we hebben 3 weken rust, best lekker zo’n pauze.

Langeveld

Wil gaat met de honden ‘s morgens naar het Langeveld, mooie duinen en strand. De honden vinden het hier altijd reuze leuk, reeën, vossen, damherten en konijnen, wat wil een jachhond nog meer. Soms komt het voor dat June iets niet goed inschat, ook vandaag. Ze springt van een heuvel en komt niet goed uit waardoor ze uitglijd. Niet fijn, ze kwakt op haar zij.

Dinsdag 11 februari

Bulldozers

Het is weer eens slecht weer en er staat veel wind, ik besluit om in het bos te blijven. Ineens hoor ik een geluid en zie ik een enorm gevaarte de bocht om komen. Ik schrik ervan en maak snel Maddy vast. Een grote bulldozer rijdt precies de richting uit die ik ook wil gaan. Het is zover, ze komen nu ook hier kappen. De prachtige naaldbomen worden omgehakt, zo zonde. Niet allemaal natuurlijk maar wel veel. De rode stippen op de bomen kijken me al een tijdje aan en wachten op hun lot. De rechterkant van het bos hebben ze al onder handen genomen en het is een slagveld daar, alles is overhoop gehaald, veel bomen weg en paden kapot gereden door de grote machines en bulldozers. En nu hier, ik kan nu niet lopen in dit gebied, dan toch maar naar het oorlogspad langs de zeereep. Tegen de tijd dat ik terugkom zijn die machines wel weg. Gelukkig valt het met de regen mee als we in het open stuk lopen. We doen een ander rondje en lopen best ver, wanneer we weer bijna bij het bos zijn hoor ik nog steeds die machines aan het werk. Het is bijna 18.00 uur. Verdikkeme, dan maar via het fietspad terug, wel tegen de wind in en dat had ik willen voorkomen.

Woensdag 12 februari

214sized_IMGP8188Konijn wat geen konijn blijkt te zijn….

Maddy kan nog los lopen, tuurlijk kijken we uit, maar veel honden lopen niet in de duinen. Bij Wil ‘s morgens wat meer, wanneer ik ga bijna niets. Maddy is nog niet geïnteresseerd in reuen. Wil moet een bepaald plekje in de duinen in de gaten houden. Vorige week heeft June iets opgegeten en Wil moet voorkomen dat ze er weer naar toe gaat. Maar Wil is ook een kletser, even let hij niet op en weg zijn ze. Hij gaat ze achterna en vindt ze, hij ziet veel stug haar op de grond liggen en dat lijkt van een ree te zijn. Hier heeft vast een dood ree of wat resten van een ree gelegen en dat heeft ze natuurlijk opgegeten. Helemaal geen konijn, maar reeënvlees.

Toch weer mank

June loopt weer een beetje mank, vast van die val van maandag. Het is nu niet de rechter- maar linkervoorpoot. Getsie wat vervelend, ging het net weer goed. Ook is haar vulva dik en volgens mij moet June ook heel snel loops worden of ze is het al. De vorige keer had ze een hele rare loopsheid en vloeide ze vrijwel niet, maar verder had ze alle tekenen.

Donderdag 13 februari

Isa en Marjon

Eindelijk heeft Marjon tijd om te wandelen en ze wil graag voor vandaag afspreken. Heel leuk, maar nu is Maddy loops. Toch besluiten we om het door te laten gaan, maar wel op een plek waar niet zoveel honden lopen. Het wordt Schoteroog in Haarlem en we zetten de auto bij de molen neer. Er lopen inderdaad niet veel honden, Maddy kan veel los lopen. Helaas loopt June erg mank, ik wil de afspraak niet afzeggen, maar anders had ik maar een klein rondje met haar gelopen. We nemen de lange lijn mee en af en toe gaat ze aan de riem. Maddy en June gaan altijd helemaal los in Schoteroog, er zitten best veel fazanten hier en die moeten gevonden worden. Eerst door Maddy en later door June, alleen moet ze daarvoor door een vies baggerslootje. Inderdaad er zit een fazant en June is zwart. We proberen de zwarte modder bij een plas af te spoelen, June bibbert ervan. Zo leuk om Isa weer te zien en ze is ook blij om ons te zien. Weer bijgekletst met Marjon en we beloven elkaar om nu eerder af te spreken.

Vrijdag 14 februari

Ella loopt een klein rondje met June en het gaat iets beter. Maddy begint iets uitdagender te worden naar reuen toe en ook June daagt ze uit. Kan nog wat worden straks met die loopse troela’s. Wil fietst ‘s morgens alleen met Maddy en zij heeft geluk want ze stuit op een haas, met een noodvaart rent ze erachter aan. Pakken doet ze hem niet, daar is ie veel te snel voor. Ook is ze niet luid op spoor. Ik wil eigenlijk ook ‘s middags een kort rondje met June lopen, maar ik kan het niet opbrengen, ik ben zo moe. Ik neem haar toch maar mee naar de duinen en we gaan niet zo ver. Het is slecht weer, regen en veel wind. Als ik de helling op loop zie ik dat de bulldozers flink bezig zijn geweest. Veel naaldbomen zijn gekapt en het is een triest gezicht, ik krijg er tranen van in mijn ogen. Wat ziet het er kaal uit en de paden zijn ook al aardig verwoest.