Zondag 16 februari

 214sized_IMGP8215Genieten

We trainen op het grote veld en het weer is ons goed gezind. Het zonnetje schijnt volop en dat is genieten. Veel te warm aangekleed zo in de zonneschijn, ook wel eens fijn na al die regen en wind. De trainer heeft een druk programma, lees verder.

Maddy’s keeper

Maddy was vanmorgen verliefd op Finnegan, maar June is haar favoriet. Voor haar gaat nu haar staart opzij en het is in de duinen oppassen nu. Alhoewel ze er (nog) niet vandoor gaat. We komen één reu tegen, een flinke jongen, zo’n Pyrenese Berghond. Maddy is nog aan de riem en ik probeer er stiekem voorbij te schieten. June is Maddy’s bewaker, zij zorgt er voor dat de reu niet in de buurt van Maddy komt. Het helpt van ik kan er voorbij. Wanneer we toch willen fokken met Maddy dan mogen we June wel niet meenemen.

Maandag 17 februari

Het is weer mis met de maag van Maddy en de darmen van beide dames. Maddy heeft ook overgegeven en wil niets eten. June heeft een normale eetlust, wanneer zij niet wil eten is ze echt heel ziek. Komt het door de loopsheid? ik weet het niet. Ik vond Maddy wel wat stilletjes worden tijdens de jachttraining gedurende de ochtend. Gelukkig eet ze tussen de middag en verder wel. Ik verbaas me weer over de verwoesting van de duinen nu ze veel naaldbomen aan het kappen zijn. Diepe bandensporen laten de grote machines achter en de paden zijn verwoest. Honden komen we niet tegen en Wil vertelt dat hij er ‘s morgens maar een paar tegenkwam en die werden nog afgesnauwd.

Dinsdag 18 februari

Ik geef Maddy een pilletje tegen de misselijkheid, ze heeft weer wat overgegeven en ze heeft het onder de eettafel neergelegd. Een lekker begin van de dag. Toch vertelt Wil dat haar ontlasting goed is. Het pilletje helpt want ze heeft wel trek in eten.

Twee sletten

Tjonge jonge wat een stelletje is het toch. June waarschijnlijk loops en Maddy heel loops, ze

draaien maar om mekaar heen. Dan gaat Maddy weer voor June staan, staart kan niet schuiner en dan staat June weer voor Maddy.

Woensdag 18 februari

214sized_IMGP8211Geen eetlust

De pilletjes zijn op helaas. En ze wil echt niet eten, geen kip helemaal niets. Tussen de middag eet ze wat brood met lekkers erop. ‘s Avonds heeft ze weer trek, heeft ze last van ochtendmisselijkheid? In de duinen lopen we dwars door de duinen, als de bulldozers er mogen komen, dan wij ook!! Ook train ik nog wat met beide honden, June vindt het ook nog zo leuk. Het gaat best goed, alleen duurt het even eer Maddy bij me is, het is té leuk in de duinen.

Donderdag 20 februari

Maddy in de ban van June, het lijken wel twee slettenbakken, Maddy vindt June nog steeds het leukst. Maar ziet ze een andere hond, dan wil ze er nu ook naar toe. Gelukkig is het een klein hondje en Wil kan er snel naar toe. De honden zijn dus leuk en worden niet meer afgesnauwd, kortom Maddy is er wel klaar voor. Ze gaat niet meer los, aan de lange lijn. Dat geldt ook ‘s middags. Het regent en we gaan naar de boskant van de duinen en er loopt geen hond. Daarom wagen we het toch om Maddy even los te laten. Even later gaat haar neus omhoog en weg is ze, June er achter aan. Of het is een reu, maar ik gok op reeën. Dat klopt ook, ik kan nog net een wit kontje zien verdwijnen. Ik fluit en June komt al snel terug, even later Maddy ook. June wil wel voortdurend raggen bij Maddy en Maddy vindt alles goed.

Vrijdag 21 februari

Nog steeds gieren de hormonen van beide dames door hun lijven, June moeten we geregeld van Maddy aftrekken. Wel laten we haar even loops, ook vandaag zien we geen hond en het zonnetje schijnt nog wel. Als het zo doorgaat hoef ik niet te gaan trainen met Maddy. Gelukkig heeft Maddy wel weer goede trek in eten.

Zaterdag 22 februari

Maddy en ik lopen helemaal alleen op het mooie terrein met de vele fazanten in Hoofddorp, hier gokte ik ook op. Maddy kan naar hartenlust rennen en ik hoef niet bezorgt te zijn voor reuen. Maddy loopt mooi en fel in het begin. Het veld is zwaar en nat, daarom zijn er niet veel fazanten. Toch weet ze er één of twee te vinden.