Zondag 2 maart

214sized_IMGP8319Heerlijk getraind

Vorige week niet getraind omdat Maddy loops was en nu zijn we weer in Den Haag. Het zonnetje schijnt uitbundig, het clubje is klein en we wennen steeds meer aan elkaar. We zijn aan elkaar gewaagd, de één is hier beter in en de ander weer in iets anders. Je ziet de honden met sprongen vooruit gaan, de Labrador gaf de dummy eerst niet zittend af en nu wel en zo zijn er nog meer voorbeelden. De oefeningen zijn weer gevarieerd en het is echt een leuke training. Veel te lang blijf ik hangen, Maddy valt nog net niet in slaap en ze is zo braaf. Ze zit lekker met haar ogen bijna dicht op de bank in het zonnetje. Thuis mag ze niet op de bank en hier lekker wel. Even bijkletsen met Erna en Steef, ik heb ze een tijdje niet gezien. Met een loopse hond is het niet zo’n goed idee om te blijven hangen. Rond 13.30 uur rijden Maddy en ik naar huis, als ik in mijn achteruitkijkspiegel kijk zie ik Maddy languit liggen en ze slaapt de hele autorit. Ik ga de snelweg af en rij richting de maandagsewetering in Noordwijkerhout. Wat is dat nu dat daar op de fiets rijdt? Ik zie een jongeman met hoge hoed en in jacquard, heeft hij een bruiloft of zo? En dan weet ik het weer, het is carnaval! :-). Lees verder.

Maandag 3 maart

Vanavond GG-training, na 4 weken afwezigheid! lees meer.

Donderdag 6 maart

Met Hen en Santos wandelen in de Katwijkse duinen

Het kan nog even, over dik een week begint helaas het broedseizoen weer, 15 maart is het uit met de pret en moeten de honden weer aan de riem. Santos is net 11 jaar geworden en tuurlijk ruikt hij dat June en Maddy loops geweest zijn. Een oude vos verliest niet zijn streken, hij wil er zelfs nog een stukje voor het duin in wanneer Maddy weer het prikkeldraad over springt en de duinen in rent. Maddy probeert hem een beetje af te snauwen, maar ze durft niet echt. Het is toch een oude vriend en die snauw je niet zo snel af. Dat geldt ook voor June, ze kent hem al haar hele leven. June snauwt hem iets feller af, bij een onbekende hond had ze al veel eerder en echt fel gesnauwd. Maar ook van June is Santos niet onder de indruk. Genoeg konijntjes in de duinen die genieten van de zonnestralen en we zien nog een ree wegrennen.

Zaterdag 8 maart

Vlietlanden of Tanthof?

Gaan we naar Delft of Leiden op mijn verjaardag? het wordt Vlietlanden Leiden, morgen is het trainen in Delft en om nu 2x naar Delft te rijden vind ik wat veel, ook qua benzineprijs. Ik vraag aan Wil of hij ook mee wil en daar heeft hij wel zin in en nu maar hopen dat we geen ruzie maken :-). Ik neem een duif en een kauw mee, daar kunnen we mooi mee oefenen, ook wil ik wat waterwerk doen.

Verloren zoek

Gaat prima, Maddy haalt de duif, helaas laat ze het te vroeg vallen, dat geldt ook voor verloren zoek met de kraai. Ik praat Maddy binnen en Wil vindt dat onzin, ik moet gewoon rechtop stil blijven staan. Ik leer dit zo en het werkt prima, behalve vanmorgen.

Markeer

De eerste markeer gaat prima, de tweede minder. Tuurlijk mag June ook alle oefeningen meedoen en dat gaat goed. Nu brengt ze de duif gewoon netjes en zachtjes binnen.

214sized_IMGP8299Zwemmen

Daar heeft June minder zin in, bovendien moet ze tussen twee eenden in zwemmen en dat vindt ze niet leuk. Ik zet Maddy in en zij gaat de dummy zo halen. We doen het nog een keer en ook voor June, nu haalt ze het wel. Ik vond het al niet slim van Wil om de dummy tussen de eenden in te gooien, ik weet dat June dit niet leuk vind. Maar ja dat hoef ik niet te zeggen, maar gelukkig kwam Wil er zelf ook achter.

De honden moeten ook over zwemmen, op een punt die June en ik maar al te goed kennen. De dummy ligt aan de overkant in het riet, het kantje is afwijkend er loopt een houten beschoeiing langs de kant. Geen probleem voor Maddy ze zwemt mooi over, vindt de dummy en rent helaas via de brug terug. Ook June laat zien dat het vele oefenen hier niet voor niets is geweest en zwemt over en vindt en brengt, ook via de brug, de dummy.

Playtime

Ze mogen rennen nu en dat doen ze, Maddy is meteen weg en we zien haar niet meer. Wil wordt er zenuwachtig van: “waar is Maddy dan?”, vraagt hij. Ik weet het niet, als ik weet dat de omgeving veilig is dan kan het mij niet schelen dat ze even weg is. June gaat haar ook zoeken en ze blijkt bij de brug te zijn en zoekt naar waterratten. Niet zo’n fraaie bezigheid en ze moet ook mee. Ook moeten ze even op de foto, want het zonnetje schijnt uitbundig vanmorgen. Dat is fijn zo op mijn verjaardag.