Zondag 22 december

Weer los

December loopt op zijn einde, het jaar loopt op zijn einde en ook de loopsheid van Blaine. Ik kan haar weer loslaten. Vandaag hebben we het nog veel over de begrafenis en de kater ervan.

Maandag 23 december

Geen GG-cursus, we hebben een winterstop.

voet Puk met blessure

Puk blessure

Ik krijg een update over Puk. Ze zijn naar een kliniek in Antwerpen geweest. De teen is uit de kom geschoten en weer terug en dat geeft nu problemen. Hoe, waar en wanneer is onbekend. Wanneer dat gebeurd is het heel pijnlijk en het moet weer herstellen. Door overbelasting is het gaan ontsteken met zwelling. Door rust moet het beter worden. Er worden nog eens 4 weken aan de 6 weken rust geplakt. Wanneer het niet helpt, krijgt Puk een spuit met anti-ontstekingsmedicijnen bij het gewricht gespoten en wordt het ingetaped. Hopelijk hoeft dit niet.

Glas in voet bij Maddy

Ik weet nog wel dat Maddy ook een spuit in haar voet kreeg. De dierenarts in Zeist (daar waren we voor heupfoto’s) deed het heel snel en kundig. Voor je het wist was het gebeurd, ideaal. Haar voet was dik en bleef dik na een operatie aan haar voet. Maddy had in glas getrapt en had een slagaderlijke bloeding. Die slagader moest gerepareerd worden. Poeh, dat was echt een hele toestand. Gelukkig ging het na die spuit goed. Pa was mee en gelukkig was hij zo brutaal om te vragen of die dierenarts even naar Maddy’s voet wilde kijken.

Woensdag 25 december

Kerst

Iedereen fijne feestdagen en een gezond 2020 van Ella, Liana, Maddy en Blaine.

Oh nee

Nu heeft Blaine weer een zeer oog, ik word hier zo zenuwachtig van. Heb voor de zekerheid wel de dierenarts gebeld en de hele dag goed gespoeld.

Donderdag 26 december

Het oog van Blaine ziet er ietsjes beter uit, echt minimaal. Ik blijf doorgaan met spoelen en kijk het vandaag nog aan. In de loop van de dag zie ik het beter worden en houdt ze meer haar oog open.

Vrijdag 27 december

CAF

Blaine kijkt weer met twee ogen, gelukkig. Wel haal ik een tube CAF oogzalf bij de dierenarts, ik heb het normaal altijd in huis, maar nu was het al een tijdje op. Meteen begin ik met zalven en dat geeft meteen resultaat.

Zaterdag 28 december

Lekker koud

Het is heerlijk weer, ’s nachts vriest het licht en overdag zien we soms de zon. Een fijne afwisseling na al het regen.

Lekker warm

Ik heb een heerlijke warme broek, wind- en waterdicht. Het paste bij mijn vorige Deerhunter jas, toen ook al wijd op de benen maar heel strak om mijn middel. Nadat ik ziek werd kon ik er wel 3 keer in. Mijn moeder is heel handig met naald en draad, voor haar trouwen werkte ze in een naaiatelier in Oldenburg Duitsland. Ik heb verschillende keren gevraagd of ze deze broek strakker wilde maken, maar ze durfde zich er niet aan te wagen. Ze had het over dubbele naden, allemaal te moeilijk. Ik vroeg het weer en nu zei ik erbij dat wanneer ze het niet kleiner wilde maken ik de broek zou weggeven. Dit hielp, ze heeft het helemaal uit elkaar gehaald en kleiner gemaakt en het zit perfect nu, helemaal blij. Vooral vandaag met dit koude weer! Mijn benen zijn warm.

Kraai

Het is nog niet helemaal ontdooid, maar dat geeft niet. Ma is mee en zij legt de kraai in het bos, Blaine pakt het meteen, rent naar me toe, laat het vlak voor me vallen en pakt het weer op. Ze geeft het mooi af. Ook heb ik nog een eenvoudig apport gedaan en dat gaat ook goed.