Zondag 29 december

Konijn

Oefenen met het konijn wordt nog niets, het is nog niet ontdooid. Leuk is het dat Ella weer mee kan lopen, wel wat aangepast.

Maandag 30 december

Konijn

Veel te laat word ik wakker, na een slapeloze nacht vol pijn en daardoor vergeet ik helemaal het konijn die nu toch echt wel ontdooid is.

Langeveld

Blaine, Maddy en ik gaan proef wandelen in het Langeveld. Het is wel druk met veel jonge gezinnen. Maar de honden gedragen zich voorbeeldig. “Ze luisteren wel,” hoor ik de vader zeggen. Een glim momentje voor mij. Het is hier heerlijk rustig, geen geknal en dat is nu precies de bedoeling. Ik merk dat Maddy meer last krijgt van het vuurwerk. Toen June nog leefde maakte ik de fout om in Venneperhout te wandelen. Er liep een knul rond die alleen maar vuurwerk gooide. Keek niet uit voor honden en mensen. Gewoon hoodie op en lekker anoniem rotjes gooien. June rende naar een rotje toen die naar haar gegooid werd, wist zij veel. Ik werd zo kwaad en rende achter hem aan. Het jaar erop merkte ik aan Maddy dat ze wat gevoeliger was voor vuurwerk, dit werd erger toen ik haar ’s avond liet plassen voor ons huis en van die rot jochies rotjes bleven gooien. Dit jaar is het een stuk erger geworden merk ik. Vandaar onze wandeling in het Langeveld. De jeugd heeft natuurlijk een hekel aan bewegen en om in het Langeveld te komen, moeten ze toch een stukje fietsen. Maddy ging helemaal los en heeft het zooo naar haar zin.

Dinsdag 31 december

Laatste dag

Oh aan de overkant woont nu een aso met kind, de hele dag vuurwerk gek word ik er van, verbieden die handel. Inderdaad we gaan ook vanmiddag wandelen in het Langeveld en het is goed te doen. Om 24.00 uur geef ik de honden een lekkere kluif en dat werkt goed als afleiding.