Zondag 8 december

5e zweetwerktraining

Het gaat minder goed dan de vorige keren. Het heeft ook veel geregend en misschien komt het door de loopsheid, maar we mogen we meedoen en lopen  als laatste het spoor.

Maandag 9 december

GG

Weer geen Gehoorzaamheidstraining voor Blaine en mij, Blaine is loops.

Donderdag 12 december

Puk

Van Sandra hoor ik dat het nog steeds niet goed gaat met Puk. Zijn pols is nog steeds ontstoken en dik. Met pijnstillers gaat het wat beter, maar eenmaal weer zonder loopt hij mank. Puk is weer in Sliedrecht geweest, maar zij vinden dat hij naar Utrecht moet, waar ze meer gespecialiseerd zijn… Alleen kunnen ze pas begin januari terecht. Wel moet ik zeggen dat er 4 tot 6 weken voor staat en er zijn nu 4 weken om.

Eerder naar de kliniek

Nu is een vriendin van Sandra, zij komt uit België, met Puk naar een bekende kliniek in Antwerpen geweest en zij konden het ook niet zo snel zeggen en ze moeten volgende week terug. Toestand en ik hoop zo dat het weer goed komt.

Vrijdag 13 december

Heel rustig

Het wordt een saai weekje, geen trainingen even meer voor ons, ook geen jachttraining.

zaterdag 14 december 2019

Reeën

Blaine is loops, maar ik kan haar gewoon loslaten, ze taalt niet naar andere honden. En andere honden kan ik aardig ontwijken, vooral omdat ik laat in de middag naar de trimbaan ga. Ik laat haar los als ik een stukje bos in loop, hier komen bijna geen honden, we lopen altijd echt door het bos zonder paden. Blaine rent weg en ik hoor haar luid janken. Oh jée, hazen kan niet en dat betekent maar één ding: reeën! Roepen heeft nog geen zin, ik wacht even. Ik fluit, niets, even later fluit ik nog een keer en wacht. En ja hoor daar komt Blaine. Maar ze heeft het nog zo druk, weer rent ze weg. Het is knap schemerig en na ongeveer 5 minuten fluit ik weer. Blaine komt terug en nu lijn ik haar even aan en loop naar de andere kant van de trimbaan en de wind en laat haar weer los. Helemaal kapot is ze van haar avontuur, maar als het moet en mag gaat ze weer. Maddy rende wel met haar mee, maar was wat minder fanatiek.