Zondag 1 december

Vandaag hebben we om 13.30 uur afgesproken met Karin, Gert en hun honden Aylin, Nola en Mika. Helaas kan mijn moeder nog niet mee. Karin vond het de vorige keer zo heerlijk op het strand en later in de duinen, ook oude Aylin vond het zo leuk, het leek haar leuk om nogmaals daar af te spreken. Dit is alleen te ver en te zwaar voor mijn moeder. Geen nood, na de wandeling gaan we koffie en taart eten bij moeders. Het is maar 10 minuten rijden en maken we er meteen een toeristische route van, de korte route kan niet vanwege wegwerkzaamheden.

Nola

Heerlijk om Nola, dochter van Maddy en zus van Blaine, te zien. Echt, ik overdrijf niet, ze is het evenbeeld van Maddy in alles. Ik zie dezelfde uitdrukkingen, gedragingen terug en ze is net zo mooi als Maddy. Ze ziet er heel goed uit. Helaas is ze pas gesteriliseerd, dus weg zijn de fokaspiraties en doorgeven van de genen.

De rest

Tuurlijk is het ook fijn om de anderen te zien. Te luisteren naar de verhalen en de trainingen en te kijken naar de andere honden. Genieten is het ook om Aylin van 14 jaar te zien, zo leuk zo’n oudje en ze doet nog goed mee. Mika is een dondersteen en kliert ook graag met Nola net als die van ons.

Hopelijk duurt het niet zo lang eer we elkaar weer zien en wordt het met meer familieleden.

Maandag 2 december

GG

Blaine en ik gaan niet naar GG-training. ’s Morgens werk ik, wat ik normaal nooit doe en ik heb zo veel pijn. Ja ook gisteren.

Donderdag 5 december

Het is zover

Hé, wat zie ik daar op het dekbed op de bank liggen? Ik doe het licht aan en kijk nog eens goed, het is bloed. Is Blaine loops? Ik kijk bij haar en zie een bloeddruppel hangen. Ik denk dat ze dan al een paar dagen loops is. Later hoor ik van mijn moeder dat ze gisteren ook wat bloed zag. Ik ga er van uit, dat ze maandag of dinsdag al loops was, ze verliest al best veel bloed. Dit heeft ze nooit de eerste 3 à 4 dagen.

Vrijdag 6 december

Ik mag nog meedoen met de jachttraining. Het weer is heel slecht en heel koud en de prestaties van Blaine zijn niet geweldig. Lees meer.