Zondag 4 augustus

Door omstandigheden kom ik niet veel aan schrijven toe. Mijn vader ligt op sterven en verdiend nu alle aandacht.

Woensdag 7 augustus

Het gaat steeds slechter met pa, ik heb bijna geen contact meer met hem. Het zijn hele kleine dingetjes. Via spotify zet ik André Rieu voor hem op. “Vind je het mooi pa”? en hij antwoord “ja”. Dat is toch mooi.

Donderdag 8 augustus

Start training Herfstgroep

Een paar bekenden en een paar nieuwelingen. Elvira is gestopt, Greet en Careen zijn gebleven. Erbij zijn een Flatcoat en een Troller. Het niveau van die twee is veel lager, dat zie je zo.

Vrijdag 9 augustus

Na mijn werk zit ik lang bij pa, hij is slechter en volgens mij heeft hij koorts. Ik haal ook de zuster erbij en we lopen alles na. Het klinkt allemaal logisch, pa wordt ook wat rustiger. Contact heb ik niet meer, hij houdt nog wel iets mijn hand vast. Mijn tante Elly is er om 15.00 uur en zij neemt het van mij over. Rond 16.00 uur ga ik naar huis, nog even iets rusten en dan met de honden. Ook mijn moeder is bij pa, later hoor ik dat mijn oom, tante en een nicht met haar man er waren.

Heel slecht

Mijn moeder wil ’s avonds weer naar pa, ik eigenlijk niet, ik ben kapot. Waarom gaat mijn broer niet even? Tuurlijk ga ik toch mee. Op het moment dat ik zijn kamer binnen loop zie ik dat het helemaal mis is. Pa heeft het zwaar, heel zwaar. Hij moet vechten om adem te halen en dit wil ik echt niet. Zonder wat te zeggen loop ik de kamer uit naar de zusters post. Gelukkig is de dienstdoende arts er ook. Ik vertel dat pa het heel zwaar heeft en dat dit niet kan, hij heeft hulp nodig.

Hulp

Pa krijgt morfine, zodat hij rustiger ademhaalt. “Krijgt hij steeds een injectie?” vraag ik. Hij is zo mager en dan steeds prikken is geen pretje voor hem. Gelukkig wordt er éénmalig een vleugelnaald ingebracht en via dit systeem krijgt hij de morfine. Pa reageert best heftig op het inbrengen en dat vind ik zo naar. Gelukkig helpt de morfine vrij snel en wordt hij rustiger. Vlak na de tweede morfine toediening is pa overleden. ’s Nachts om 3.00 uur.

Pa heeft rust, het is goed zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *