Zondag 28 juli

Pa

Mijn vader gaat hard achteruit en woensdag krijgen we een gesprek met de verpleeghuis arts.

Maandag 29 juli

Vanavond is voorlopig de laatste GG-les en hebben we 4 weken vakantie.

Dinsdag 30 juli

Mam

Vanmiddag om 16.00 uur moet ik met mijn moeder naar het ziekenhuis voor een botscan. Ze meten hoe het staat met de botdichtheid, n.a.v. haar heupbreuk na haar val met de fiets. Hierdoor kan ik pas laat met de honden wandelen. Weer is het een warme dag, maar wanneer wij lopen is er lekker wat bewolking.

Zucht

Vandaag weer werken na 3 weken vakantie, nou ja vakantie. Het was meer 2 ½ maand achterstallig onderhoud wegwerken en heel veel overbodig rommel opruimen. Het is te vol boven, vooral op mijn moeders slaapkamer. Ze kan haar kont niet keren, dat is echt niet handig wanneer je slecht uit de voeten kan. Ik moet boven de boel stofzuigen en ik word gek dat ik overal zo slecht bij kan. Dat is voor mij ook niet handig, met een vastgemaakte wervelkolom en niet kunnen bukken. Er is heel veel weggedaan en ook een kast, het geeft veel ruimte. Bij mij op zolder heb ik ook geruimd, vooral de kast met de plastic dozen, dat kon ook wel wat minder en meer geordend. Ook ik heb veel weggegooid. Door dit alles bleef er niet veel tijd over voor leuke dingen, wat is dat eigenlijk leuke dingen? Of klink ik nu heel cynisch. En toch ben ik wel wat uitgerust en aan het vroege opstaan hoef ik ook niet te wennen, dat deed ik in mijn vakantie ook.

Woensdag 31 juli

Oefenen

We gaan naar Zwaanshoek, je kan er niet zo lang lopen, maar het is ideaal om wat oefeningen te doen. Ik wijk af van mijn normale bosje en loop de brug over naar een ander bos. Er staat lint omheen, huh! Ik bekijk het aan alle kanten en de honden laten hun neus werken. Er is iets aan de hand, shit een haas. En het gaat de bocht om naar de WEG!

Duizend doden sterven

Daar komen Blaine en Maddy, ik kan ze de andere kant op lokken en ze rennen een heuvel op. Nu moet ik ze op tijd te pakken krijgen. Oh, daar komt Maddy weer, ze luistert niet en pakt nu wel het spoor van de haas op. Ze rent richting de weg, oh nee. Blaine is ondertussen aan de riem en ik maak haar aan een boom vast. De jachttas leg ik neer en ik ren richting de weg. In geen velden of wegen zie ik Maddy. Mijn gevoel zegt of naar rechts, langs de rand van het bos of naar de overkant. Ik blijf hier staan, om auto’s te waarschuwen en om de weg in de gaten te houden.

Mijn paniek stijgt, God waar is ze? Gelukkig is rustig qua verkeer, het is vakantie en rond etenstijd (18.00 uur). Een landrover die ik al eerder zag rijdt weer terug en stopt. “Wat is er aan de hand?” Vraagt hij. Ik leg het uit en hij gaat nog een keer terug om naar Maddy uit te kijken. Wat heb je toch een lieve mensen. Ik loop naar links, er komt een man aan op de fiets. “Heeft u een grijze jachthond gezien?”, vraag ik aan hem. “Kijk daar komt er één aan”. Huh, het duurde twee tellen eer het tot me doordrong en ik kijk naar links. Daar komt ze, daar komt Maddy. Kapot, maar gezond en helemaal heel. God wat ben ik blij, niet te beschrijven. Ik zie ook de Landrover aankomen en ik steek mijn duim op. “Oh, gelukkig ze is er weer en dit is ze dus”. Ik bedank ze nogmaals uit de grond van mijn hart.

Dankbaar

Ik omarm en knuffel Maddy nog een keer, ze is echt kapot en geschrokken ook denk ik. Samen lopen we naar Blaine, eerst pak ik halverwege de jachttas. Blaine zit heel braaf te wachten. Maddy gaat niet meer los en breng ik naar de auto. Met Blaine doe ik nog een verloren zoek met het konijn en het gaat prima.

Naar huis

Met twee gezonde honden en een dood konijn.